Home > Νέα > «Απογοητευτικά τραγικές εξελίξεις που κατέληξαν στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου της Δράμας»

«Απογοητευτικά τραγικές εξελίξεις που κατέληξαν στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου της Δράμας»

Δηλώσεις Κυριάκου Χαρακίδη για το Κολυμβητήριο

«Απογοητευτικά τραγικές εξελίξεις

που κατέληξαν στο κλείσιμο

του Κολυμβητηρίου της Δράμας»

Δριμύ κατηγορώ προς τη δημοτική αρχή αλλά και την παράταξη «Project Δράμα 2020»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΝΑ δριμύ κατηγορώ κατά του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούση, εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.

Παράλληλα όμως, ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό του Κολυμβητηρίου από την ίδρυση και την κατασκευή του μέχρι σήμερα, καθώς και το τι έκανε ο ίδιος, κατά τη δική του δημαρχιακή θητεία. Έκλεισε δε λέγοντας ότι, «αυτός που καταλήγει στο συμπέρασμα «όλοι φταίνε», είναι ο πρώτος που φταίει, γιατί είναι σίγουρα άδικος. Έμμεσα αθωώνει τους πραγματικούς φταίχτες».

Ο κ. Χαρακίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του, αναφερόμενος για «απογοητευτικά τραγικές εξελίξεις που κατέληξαν στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου» και ότι «γινόμαστε μάρτυρες αλλοπρόσαλλων συμπεριφορών που προσπαθούν με μελάνι και με ψέματα να κρύψουν τις πραγματικές ευθύνες και τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν πίσω από τις πλάτες των Δραμινών».

Όπως είπε «η δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου έκλεισε το διαπιστωμένα επικίνδυνο Κολυμβητήριο για να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες επισκευής, ενώ, με περισσό θράσος,  ήθελε πριν 10 μέρες να το παραχωρήσει για χρήση από τα παιδιά, μεταθέτοντας τις δικές της ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο και αδιαφορώντας παντελώς για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια και ζωή τους».

kolymbitirio 1

Αναφερόμενος στο σημείο αυτό στον κ. Τσιαμπούση, είπε ότι «αρχικά δήλωσε ΠΑΡΩΝ, επιτρέποντας έτσι στην Δημοτική Αρχή να μπορεί να προχωρήσει στην παραχώρηση του διαπιστωμένα επικίνδυνου Κολυμβητηρίου. Αδυνατώντας να σηκώσει το βάρος της απόφασής του, που έθετε σε κίνδυνο τα παιδιά  χρήστες του Κολυμβητηρίου, έκανε ‘κωλοτούμπα’ και άλλαξε την ψήφο του, από ΠΑΡΩΝ σε ΟΧΙ, ακολουθώντας όλους τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης. Η τακτική να κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί αποδίδει μόνο προσωρινά. Η αναβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα να τα αντιμετωπίσεις. Έρχεται η ώρα που σε πνίγουν. Η προβιά μόνο προσωρινά κρύβει τον λύκο. Ακόμα και στα παραμύθια!»

Ο κ. Χαρακίδης μίλησε ακόμα για «θέατρο του παραλόγου», λέγοντας για τον κ. Τσιαμπούση, ότι, όταν αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο των εκλογών (2019) «καθοδηγώντας εκλογικά τη στενή του ομάδα, ‘έκανε’ με τις ψήφους του δήμαρχο τον ίδιο ‘καταστροφέα’ και το 2014 και το 2019».

Σε άλλο σημείο, έκανε αναφορά και στην αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κα. Τόλιου, λέγοντας ότι η ίδια «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τον κ. Τσιαμπούση να προσπαθεί να την ‘προφυλάξει’ από τον κ. Μαμσάκο που κρύβεται και την ‘εκθέτει’ για  δεύτερη φορά. Πόση ειρωνεία πια! Ξέχασε ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 συμπαρουσίαζαν με τον κ. Μαμσάκο την πρόθεση του ευγενικού Δραμινού χορηγού για την κατασκευή του Κολυμβητηρίου και των Κερκίδων του Εθνικού και ανταγωνίζονταν για το ποιος θα παρουσιάσει ως δικό του επίτευγμα. Κάποτε πρέπει να μας πουν τι έκαναν και πέτυχαν να δυσαρεστήσουν τον χορηγό. Γιατί απομακρύνεται συνεχώς η υλοποίηση των έργων; Το μόνο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις με συνέπεια να φτάσουμε στο τραγικό γεγονός να κλείσει το Κολυμβητήριο!»

Αναφερόμενος στο ιστορικό, ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε και στη δική του δημαρχιακή θητεία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι από το 1973 παρέμενε χωρίς άδεια λειτουργίας, ενώ η πρώτη που εκδόθηκε ήταν τον Απρίλιο του 2013 στο όνομα του τότε αντιδημάρχου κ. Μλεκάνη: «Όχι μόνο δεν είχε φροντίσει κανείς πριν για την έκδοση της υποχρεωτικής άδειας, αλλά όταν μετά το 2014 ανέλαβαν πάλι τη διοίκηση του Δήμου οι και προ του 2011 διοικούντες, έως το 2018 δεν είχαν προχωρήσει σε αλλαγή του υπευθύνου για τη λειτουργία των Κολυμβητικών Δεξαμενών, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις. Τόση αδιαφορία».

Σε άλλο σημείο εξήγησε σχετικά: «Όταν το 2012 διαπιστώσαμε το μέγεθος του προβλήματος, προχωρήσαμε, καταρχήν, στη μεταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Υποθηκοφυλακείο στην μερίδα του Δήμου Δράμας.

Αμέσως μετά, ξεκινήσαμε επαφές με την Επιτροπή Καταλληλότητας και προχωρήσαμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις (εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ) για την τακτοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους όρους της σχετικής ΚΥΑ. Έγιναν επισκευές και ανακαινίσεις στο αποδυτήρια και τους χώρους υγιεινής, επισκευές στους φράχτες, στις κερκίδες, δημιουργήθηκαν ιατρεία, κ.ά. Ειδικά στο Κολυμβητήριο, έγινε πλήρης ανακαίνιση, επισκευές και συντηρήσεις στην οροφή, σύνδεση με το φυσικό αέριο (μοναδική στην Ελλάδα εκτός σχεδιασμού ΔΕΠΑ), αυτόματη χλωρίωση, ανακύκλωση του νερού, κ.ά. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, και το Κολυμβητήριο, απέκτησαν προσωρινές άδειες λειτουργίας το 2013».΄

Αναφορά έκανε επίσης στο ζήτημα της μελέτης στατικότητας, λέγοντας σχετικά ότι, «Στις 20-3-2019 παρουσιάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη στατικότητας του Κολυμβητηρίου, όπου διαπιστώνεται η μεγάλη επικινδυνότητα και σύμφωνα με τη δήλωση του μελετητή εντός ενός έτους το αργότερο πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα την άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής.

Στον Προϋπολογισμό του 2020 εγγράφονται 725.000 € για την επισκευή του Κολυμβητηρίου. Και πάλι δεν γίνεται τίποτε !!!»

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χορηγού κ. Θεοδωρίδη για το ότι ακούγεται ότι θα κάνει αυτός το νέο Κολυμβητήριο, τόνισε ιδιαίτερα ότι «ο χορηγός έχει απογοητευτεί από τη συμπεριφορά του κ. Μαμσάκου και του κ.Τσιαμπούση» και σημείωσε ότι «μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, συνεχώς απομακρύνεται η προσδοκία κατασκευής και του Κολυμβητηρίου και των Κερκίδων. Το μεν νέο Κολυμβητήριο έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης χώρου, από το Γήπεδο Αβέρωφ στο πρώην Φρουραρχείο, από εκεί δίπλα στο Σκοπευτήριο Κορακάκη και τώρα στο πρώην στρατόπεδο απέναντι από το Μουσικό Σχολείο. Για τις δε Κερκίδες έχει ετοιμαστεί μια Μελέτη που απαιτεί 4.000.000 € για να υλοποιηθεί και, αν ευοδωθεί η υπόσχεση Αυγενάκη, θα υπάρχουν μόνο 700.000 €. Τα υπόλοιπα; Μάλλον μια ακόμη Μελέτη στα αζήτητα! Φυσικά κάποιοι ήδη πληρώθηκαν για την Μελέτη! Κάποια στιγμή πρέπει να μας πουν πώς κατάφεραν να απογοητεύσουν και να πικράνουν και τον χορηγό! Και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στις παρεμβάσεις στο υπάρχον κολυμβητήριο από τους χειρισμούς τους για την κατασκευή νέου».

Σε άλλο σημείο αναφορικά με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, ο κ. Χαρακίδης τόνισε ότι αυτές θα μπορούσαν ήδη να είχαν ξεκινήσει από το διάστημα της καραντίνας λόγω κορωνοϊού και ότι η δημοτική αρχή Μαμσάκου έπρεπε να είχε εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα: «Επίσης, παρότι το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό για αρκετούς μήνες λόγω κορονοϊού, ο χρόνος περνάει ανεκμετάλλευτος, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές, όπως ζητήσαμε με το από 28 Απριλίου (πριν 5 μήνες) Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε και αναφέρουμε επί λέξει: «Κακώς δεν έχει αξιοποιηθεί ο χρόνος που είναι κλειστοί οι αθλητικοί χώροι για να γίνουν εργασίες επισκευών. Ιδιαίτερα στο Κολυμβητήριο, όπου οι αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες είναι διαπιστωμένες και απαραίτητες για την ασφάλεια των χρηστών, έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Έστω και τώρα, πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο για να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια όταν αυτό επιτραπεί».