Home > νέα > Αρχίζει η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Δράμας Χαρακίδης: «Οι Δραμινοί ζητούν να διοικήσει και πάλι η παράταξή μας!»

Αρχίζει η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Δράμας Χαρακίδης: «Οι Δραμινοί ζητούν να διοικήσει και πάλι η παράταξή μας!»

Αρχίζει η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Δράμας

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Δράμας

ανακοίνωσε ο Κυριάκος Χαρακίδης

Χαρακίδης: «Οι Δραμινοί ζητούν να διοικήσει και πάλι η παράταξή μας!»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ του για δήμαρχος Δράμας ανακοίνωσε και επίσημα πλέον χθες το πρωί, ο πρώην δήμαρχος Δράμας και βουλευτής με το Ποτάμι, κ. Κυριάκος Χαρακίδης. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, και μαζί του στο πάνελ, ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης.

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση του ίδιου για την υποψηφιότητά του, προηγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ομόφωνη απόφαση της παράταξης, η οποία δέχθηκε την υποψηφιότητά του.

Κατά την ανακοίνωσή του ο κ. Χαρακίδης, άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Μαμσάκου, ενώ σημείωσε ότι, όταν παρέδωσε το Δήμο Δράμας στον κ. Μαμσάκο παρέδωσε και «ένα πακέτο στα χέρια του δημάρχου αλλά και σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, ο οποίος περιείχε τα έργα και τις ημέρες της διοίκησής μας, όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν το Δήμο και τους Δημοτικούς Οργανισμούς, όπου ο καθένας μπορούσε να δει την κατάσταση που υπήρχε τον Ιούλιο του 2014. Αυτό το κάναμε, για να μπορεί ο καθένας να συγκρίνει, 4 χρόνια μετά, να δει αν η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν ικανή και άξια για την επιλογή που είχε κάνει ο Δραμινός λαός».

Ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της παραίτησής του την ίδια μέρα από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, λέγοντας ότι «οι πολιτικοί άντρες κρίνονται από τις επιλογές τους. Η παραίτησή μου τότε έγινε αιτιολογημένα, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τις εκλογές οι οποίες είχαν χαθεί. Και επέλεξα το δύσκολο δρόμο, έντιμα, εντιμότατα, να παραιτηθώ, να μην εκμεταλλευτώ τη θέση την οποία είχα εκείνη τη στιγμή, στις επικείμενες εθνικές εκλογές».

Xarakidis Mlekanis12

Όπως είπε σε άλλο σημείο, άφησε πίσω του έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, αξίας πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είτε υλοποιούνταν, είτε υλοποιήθηκαν στη συνέχεια. Ενώ χαρακτήρισε ανίκανη τη δημοτική αρχή Μαμσάκου, λέγοντας: «Δυστυχώς, η ανικανότητα της δημοτικής αρχής, οδήγησε το Δήμο σήμερα, 4 χρόνια μετά, να μην υλοποιήσει σχεδόν κανένα έργο από το ΕΣΠΑ, αλλά ούτε κι αυτά που είχαν ενταχθεί δεν μπόρεσαν να τα υλοποιήσουν και απεντάχθηκαν».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην Κοινότητα Χωριστής, «το χωριό του δημάρχου», το οποίο ακόμα σήμερα δεν έχει Βιολογικό Καθαρισμό. «Όταν είχε εγκριθεί η μελέτη, είχε εγκριθεί το έργο, υλοποιήθηκε και εκπονήθηκε η μελέτη, αγοράστηκε ο χώρος εγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού και το έργο δεν δημοπρατήθηκε και απεντάχθηκε. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα έργο το οποίο να έχει υλοποιηθεί».

Σε άλλο σημείο ο κ. Χαρακίδης, έδωσε μια απάντησε σε όσους τον χαρακτηρίζουν ως «καιροσκόπο», λέγοντας ότι δεν δέχεται αυτόν τον χαρακτηρισμό, ενώ αναφέρθηκε στη συνεχή παρουσία του στα κοινά της Δράμας, από το Επιμελητήριο, το Δήμο ακόμα και ως βουλευτής. Τόνισε ιδιαίτερα ότι ποτέ δεν άφησε το Δήμο Δράμας, και ότι του ζητήθηκε να είναι υποψήφιος εκ νέου και δεν παίρνει τη θέση κανενός άλλου!

Αναφερόμενος στο ζήτημα ότι από δήμαρχος πήγε βουλευτής και ξαναγυρίζει στο Δήμο, ο κ. Χαρακίδης είπε: «Σαφέστατα, το να είναι κάποιος βουλευτής, έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη. Το λέω στη στενή έννοια. Γι’ αυτό και δεν έπραξα αυτό. Ενώ ως δήμαρχος, έχει υποπολλαπλάσια οικονομική ανταμοιβή. Μόνο που, ως δήμαρχος, μπορείς να συμβάλλεις και να συνδράμεις σ’ αυτό που θέλεις να κάνεις. Εδώ υλοποιούνται οράματα, εδώ υλοποιούνται προγράμματα, εδώ αλλάζει η πόλη. Δεν μπορεί ο βουλευτής να το κάνει αυτό».

Μιλώντας για τους προγραμματικούς στόχους της παράταξης και της υποψηφιότητάς του, μίλησε για ένα μόνο: «Είναι η εικόνα της πόλης, η ταυτότητα της πόλης. Όχι αν είναι μόνο καθαρή και ευπρεπής, αλλά να έχει μια ταυτότητα. Η ταυτότητα της πόλης, σημαίνει ότι η πόλη σου έχει μια στόχευση. Αν ο Δήμος αυτός έχει την στόχευση που μας ενδιαφέρει, να είναι ένας Δήμος με επιλογές μιας σύγχρονης πόλης, μιας πόλης με εξειδικευμένες και πρωτότυπες δράσεις, μια πόλη η οποία θα οδηγείται στην περιβαλλοντική της αναβάθμιση με πράσινες δράσεις, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο τα έργα. Αυτά συνοδεύουν τη φιλοσοφία του χαρακτήρα της πόλης που θέλεις να έχεις».

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Χαρακίδης τόνισε ότι, «δεν θα είναι όλο το ψηφοδέλτιο εκ των πραγμάτων – σύμφωνα με το νέο νόμο πλέον – 58 ήταν, 43 επιτρέπεται  να είναι. Άρα, ένα μέρος του προηγούμενου ψηφοδελτίου, δεν μπορεί να είναι. Επίσης,  έχουν παραιτηθεί δημοτικοί σύμβουλοι, για λόγους προσωπικούς, δουλειάς κ.ο.κ.»

Τόνισε επίσης ότι το ψηφοδέλτιο «θα έχει πολύ μεγάλη ανανέωση προσώπων. Επιβάλλεται να στηθεί το ψηφοδέλτιο με ένα τρόπο που να ακουμπάει την κοινωνία ολόκληρη και ηλικιακά και κοινωνικά και μορφωτικά».

Αναφερόμενος στη σιγουριά της υποψηφιότητάς του και για να καταδείξει γιατί είναι υποψήφιος, είπε χαρακτηριστικά: «Αν βγούμε αυτή τη στιγμή και περπατήσουμε από το δημαρχείο μέχρι την πλατεία, θα διαπιστώσετε γιατί είμαι εδώ αυτή τη στιγμή. Γιατί ο κόσμος, ο Δραμινός, ζητάει και θέλει να ακούσει να ξαναείναι, ο δήμαρχος ο δημιουργικός, η προηγούμενη δημιουργική παράταξη, ξανά στο προσκήνιο. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε σ’ αυτή τη διαδικασία σήμερα. Γιατί το επιβάλουν οι καταστάσεις, γιατί το ζητάει ο κάθε Δραμινός».