Home > νέα > Αριστείδης Μωυσιάδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας: «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτινάξει, όλα όσα μας έχουνε καθηλώσει σε μια κατάσταση, που έπαψε να κάνει τους Δραμινούς υπερήφανους για τον τόπο που ζούνε»

Αριστείδης Μωυσιάδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας: «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτινάξει, όλα όσα μας έχουνε καθηλώσει σε μια κατάσταση, που έπαψε να κάνει τους Δραμινούς υπερήφανους για τον τόπο που ζούνε»

Επίσημη παρουσίαση από τους Αριστείδη Μωυσιάδη και Αθανάσιο Κάππα

Νέα δημοτική παράταξη στη Δράμα:

«Αγαπάμε Δράμα» με υποψήφιο

δήμαρχο τον κ. Μωυσιάδη

Αριστείδης Μωυσιάδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας: «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτινάξει, όλα όσα μας έχουνε καθηλώσει σε μια κατάσταση, που έπαψε να κάνει τους Δραμινούς υπερήφανους για τον τόπο που ζούνε»

 

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του να συνεχίσει τον αγώνα του από τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής 17 Οκτωβρίου, ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Αριστείδη Μωυσιάδης.

Ο κ. Μωυσιάδης, δημοτικός σύμβουλος Δράμας για πέντε χρόνια με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» του δημάρχου κ. Μαμσάκου, ενώ στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας – Θράκης με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Τοπσίδη. Το 2021, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη, καθώς οι σύμβουλοί της είχαν ψηφίσει θετικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Περιβαλλοντική Μελέτη για την μελλοντική κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, η οποία θα περνάει από την Αμφίπολη προς την Καβάλα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να καταργείται η σιδηροδρομική σύνδεση της Δράμας.

Το βράδυ της Κυριακής,  ο κ. Μωυσιάδης, μαζί με τον συμπολίτη μας κ. Κάππα, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης για το Δήμο Δράμας με τίτλο: «Αγαπάμε Δράμα», ενώ ο ίδιος τίθεται επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος.

 

Μωυσιάδης: «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες…»

Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης «Αγαπάμε Δράμα» ο κ. Μωυσιάδης, «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτινάξει, όλα όσα μας έχουνε καθηλώσει σε μια κατάσταση, που έπαψε να κάνει τους Δραμινούς υπερήφανους για τον τόπο που ζούνε».

Με φόντο το λογότυπο της παράταξης και σύνθημα: «Ξεκινάμε για το Δήμο που αγαπάμε!» ο κ. Μωυσιάδης στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτινάξει, όλα όσα μας έχουνε καθηλώσει σε μια κατάσταση, που έπαψε να κάνει τους Δραμινούς υπερήφανους για τον τόπο που ζούνε», ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του δήλωσε ότι: «Έχουμε ηθική υποχρέωση έναντι των επόμενων γενεών, να παλέψουμε με την ψυχή μας για την  προκοπή της Δράμας. Έχουμε το χρέος, να οδηγήσουμε την Δράμα μας, σε καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής, για εμάς , για τα παιδιά μας».

Αναφερόμενος στη δημιουργία της παράταξης, ο κ. Μωυσιάδης, σημείωσε:

«Τον περασμένο Μάιο σε συνέντευξή μου σε τοπική εφημερίδα τοποθετήθηκα ξεκάθαρα δηλώνοντας ότι θα ηγηθώ μιας  νέας πρωτοβουλίας (παράταξης) για την διεκδίκηση του Δήμου Δράμας.

Από τότε, πέρασαν περίπου 5 μήνες κατά την διάρκεια των οποίων έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται αλλεπάλληλες, συναντήσεις με φίλους, με συνανθρώπους μας από όλο το επαγγελματικό και πολιτικό φάσμα.

Μιλήσαμε  με τους νέους μας, με πνευματικούς δημιουργούς της Δράμας, με συνδημότες μας που  σκέφτονται, βλέπουν, ανησυχούν  και προβληματίζονται για αυτήν  την στασιμότητα που όλοι διαπιστώνουμε στη Δράμα μας, για τις ελλείψεις  έργων, προοπτικής και της ελπίδας που αργοσβήνει  μέσα τους…»

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ήρθε η ώρα να προσπεράσουμε το ελάχιστο, να πάψουμε να αρκούμαστε στο αυτονόητο και να εμπνεύσουμε τους Δραμινούς να πιστέψουν στο μέλλον που αξίζει και δικαιούται ο τόπος μας. Γιατί η αγάπη είναι ευθύνη και πράξη. Γιατί η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Γιατί  η αγάπη μπορεί να αλλάξει τη Δράμα».

Σημείωσε μάλιστα ότι, «έχουμε ηθική υποχρέωση έναντι των επόμενων γενεών, να παλέψουμε με την ψυχή μας για την  προκοπή της Δράμας. Έχουμε το χρέος, να οδηγήσουμε την Δράμα μας, σε καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής, για εμάς , για τα παιδιά μας.  Αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι συμπολίτες μας, μας εμπιστεύονται την ψήφο τους, τα όνειρα τους, τις αγωνίες τους και τις ελπίδες τους, για ένα καλύτερο αύριο…’’

Έτσι αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και το χρέος μου ως άνθρωπος, ως πατέρας, ως  κοινωνικός επιστήμονας, ως  πολίτης που ασχολείται με τα κοινά «.

Τέλος, ο κ. Μωυσιάδης αναφέρθηκε εν συντομία στην περίοδο που θήτευσε ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Δράμας υπενθυμίζοντας ότι «περισσότεροι από 5.500 συνάνθρωποί μας ωφελήθηκαν από τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε στην κοινωνική πολιτική, η οποία άλλαξε τα δεδομένα όχι μόνο στη Δράμα αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο».

Κάππας: «Μια πόλη ξεπερασμένη…»

Μετά τον κ. Μωυσιάδη παίρνοντας το λόγο ο πολιτικός μηχανικός- συγκοινωνιολόγος κύριος Αθανάσιος Κάππας και υπεύθυνος κατάρτισης προγράμματος της παράταξης «Αγαπάμε Δράμα» ανέφερε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συνταχθεί με τον κ. Μωυσιάδη και με άλλους αξιόλογους συμπολίτες στο όραμα της νέας αυτής πρωτοβουλίας λέγοντας μεταξύ άλλων : «Δεν μας επιτρέπεται να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια πόλη ξεπερασμένη, ξεπεσμένη, έναν τόπο καθηλωμένο στο χθες που αδυνατεί να δημιουργήσει ένα φωτεινό αύριο».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κάππας τόνισε ότι ασχολείται με τα κοινά  (Πρόεδρος Α.Σ. Γαία Δράμας, Μέλος Δ.Σ. Ε.Σ.Πε. Α.Μ.Θ, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ, Μέλος Ρ.Ο. Δράμας κ.α.) αλλά ουδέποτε ασχολήθηκε με την πολιτική και σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω την στασιμότητα που βιώνει η Δράμα και γίνομαι αποδέκτης της ίδιας διαπίστωσης από πολλούς φίλους μου, γνωστούς και συγγενείς. Προβληματίζομαι και προβληματιζόμαστε για αυτήν την κατάσταση, για τον τόπο που αγαπάμε και επιλέξαμε να ζούμε».

Όπως είπε, «έγινα υπέρμαχος των ιδανικών και των αξιών που η νέα αυτή πρόταση (παράταξη) θέλει να καταθέσει στους συνδημότες μας. Γιατί, οι αλλαγές σε αυτά που δεν αντέχουμε να μας πληγώνουν και να μας απογοητεύουν σε αυτόν τον τόπο δεν επιτυγχάνονται ούτε με την άρνηση , ούτε με την αποχή μας. Επιτυγχάνονται με την προσωπική μας συμμετοχή, με τον προσωπικό μας αγώνα. Είμαστε εδώ γιατί πραγματικά αγαπάμε τη Δράμα, πονάμε τον τόπο μας και δεν έχουμε κανένα περιθώριο να βλέπουμε την απραξία και να συσσωρεύεται η στασιμότητα. Ο τόπος μας, η πόλη μας, τα χωριά μας ανήκουν κυρίως σε αυτούς που έρχονται πίσω από εμάς. Ανήκει στα παιδιά μας».