Home > Πρώτο Θέμα > Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Νευροκοπίου για την ενιαία τιμή στις εργατικές κατοικίες «Το Νευροκόπι αδειάζει… πρέπει να μας δίνουν παροχές να μείνουμε στα σύνορα»

Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Νευροκοπίου για την ενιαία τιμή στις εργατικές κατοικίες «Το Νευροκόπι αδειάζει… πρέπει να μας δίνουν παροχές να μείνουμε στα σύνορα»

Ενιαία τιμή για όλες τις εργατικές κατοικίες στη χώρα όρισε ο ΟΑΕΔ

Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος

Νευροκοπίου για την ενιαία τιμή

στις εργατικές κατοικίες που όρισε ο ΟΑΕΔ

Γιαννόπουλος: «Το Νευροκόπι αδειάζει… πρέπει να μας δίνουν παροχές να μείνουμε στα σύνορα»

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΕΝΑ απόλυτα δίκαιο ξέσπασμα, ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, εξηγεί στον «Πρωινό Τύπο», ότι οι κάτοικοι θα έπρεπε να πριμοδοτούνται για να παραμείνουν στις εστίες τους στο Νευροκόπι και όχι να γίνεται το αντίθετο.

Ο λόγος για το ζήτημα των εργατικών κατοικιών, το οποίο ταλανίζει πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής και όχι, ακόμα και με τη νέα ενιαία τιμή, το ακριτικό Νευροκόπι εξισώνεται το ίδιο με πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, όπου η ζωή εκεί είναι εντελώς διαφορετική από ότι είναι στο Νευροκόπι.

Στο χθεσινό φύλλο του «Πρωινού Τύπου», αναφερόμασταν στην προχθεσινή απόφαση του ΟΑΕΔ, για την ενιαία τιμή αγοράς που έθεσε στις εργατικές κατοικίες του πρώην ΟΕΚ, με τιμή 304,41 ευρώ ανά τ.μ.

Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά, τον αγώνα των κατοίκων του Νευροκοπίου και όχι μόνο, για το ότι οι τιμές στο λεκανοπέδιο έφταναν 446,05 ευρώ ανά τ.μ. για τις εργατικές κατοικίες, ενώ ταυτόχρονα, στο Ολυμπιακό Χωριό στην Αθήνα ήταν 380,68 ευρώ φθηνότερες. Οι αρμόδιοι του ΟΑΕΔ δεν έδειχναν καμία ευαισθησία για το ζήτημα, ούτε και υπολόγιζαν την ακριτική και δύσκολη περιοχή του Νευροκοπίου, προκειμένου να κάνουν κάποια έκπτωση ή μείωση της τιμής.

Προχθές, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε με χαρά, ότι καθορίζει νέα ενιαία τιμή για τις εργατικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, τα 304,41 ευρώ ανά τ.μ. Αφορά 11.134 κατοικίες σε 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα.

GIANNOPOYLOS NEYROKOPIOY

Γιαννόπουλος: Η περιοχή έπρεπε να προικοδοτείται…

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε με το δήμαρχο Νευροκοπίου κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το Νευροκόπι δεν είναι μια οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, είναι μια ακριτική περιοχή και με την κρίση… αδειάζει κυριολεκτικά. Ενώ σε ένα δίκαιο ξέσπασμα των λεγομένων του, είπε οι κάτοικοι στο Νευροκόπι θα έπρεπε να πριμοδοτούνται για να μένουν στα σύνορα!

«Εμείς βέβαια περιμέναμε κάτι καλύτερο, με την έννοια ότι είμαστε μια περιοχή παραμεθόριος, δύσκολη, η οποία βρίσκεται σε φάση εγκατάλειψης και τα σπίτια έχουν μηδενική σχεδόν αξία», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και εξήγησε:

«Κι αυτό το κόστος που βάζουν τώρα, είναι κι αυτό δυσβάσταχτο για την περιοχή μας. Εδώ η περιοχή έπρεπε να προικοδοτείται, να πριμοδοτείται, να παροτρύνεται ο κόσμος, ακόμα και με δωρεάν παροχή, αν δεν είναι υπερβολή αυτό  που λέω, να παραμείνουμε στα σύνορα, να μην την εγκαταλείψουμε.»

 

Εγκατάλειψη…

Σε άλλο σημείο, ο κ. Γιαννόπουλος θύμισε ότι η περιοχή εγκαταλείπεται σταδιακά, «λες και τους βάζει ένας διάβολος»: «Παντού υπάρχουν ενδείξεις για εγκατάλειψη της περιοχής. Το ΙΚΑ έφυγε, το Ειρηνοδικείο έφυγε, η Εφορεία έφυγε, το Επαρχείο έφυγε, όλες οι υπηρεσίες έφυγαν… λες και κάποιος διάβολος τους βάζει να ερημώσουν την περιοχή… μέχρι να πουν και σε μας, άντε φύγετε, τι κάθεστε εκεί πάνω!

Γι’ αυτό δεν μπορεί όμως να είναι η ίδια τιμή στο Νευροκόπι και ίδια στην Αθήνα! Δεν είναι έτσι… μην βαριέστε να κάνετε και μια κλιμακωτή τιμολόγηση! Δεν είναι δύσκολο. Ορεινές μειονεκτικές περιοχές οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης ενίσχυσης ως προς την κατοικία, οφείλουν να κρατήσουν τον πληθυσμό στις κατοικίες του και την περιοχή!»

Σε ερώτηση αν το Νευροκόπι θα συνεχίσει τον αγώνα να μειωθεί κι άλλο η τιμή, τόνισε ότι αν και είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι στη συνέχεια ως προ την τιμή, παρ’ όλα αυτά, θα εκφράσει τις διαμαρτυρίες του αρμοδίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *