Home > νέα > Αθλητικός τουρισμός μια άλλη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού στο Παρανέστι

Αθλητικός τουρισμός μια άλλη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού στο Παρανέστι

Αθλητικός τουρισμός μια άλλη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού στο Παρανέστι

Την περίοδο αυτή οι περισσότεροι έχουν «βαρεθεί» τα μπάνια και ψάχνουν αθλητικές δραστηριότητες στη φύση σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Ελλάδας.

Ο Νέστος με το θαυμάσιο φυσικό του περιβάλλον περιμένει να τον γνωρίσουμε με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, πραγματοποιώντας την κατάβασή του με ράφτινγκ.Μια μοναδική εμπειρία την οποία ζήσαμε γνωρίζοντας την σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ενώ η διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλους μέσα από τους μαιανδρισμούς που σχηματίζει μένει αξέχαστη και αποτελεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία.Βρεθήκαμε στο Παρανέστι και με αφετηρία το κατάλυμα του Ορέστη Μπόσκου, με τους συνεργάτες του, ζήσαμε την εμπειρία της κατάβασης του ποταμού, η οποία ήταν ασφαλής, ευχάριστη και απόλυτα διασκεδαστική.

 

Τι είναι το ράφτινγκ

Το rafting (ράφτινγκ) ξεκίνησε πριν από σαράντα και πλέον χρόνια από τα ποτάμια της Αμερικής και το φημισμένο Grand Canyon. Στην αρχή σαν ανάγκη προσπέλασης δύσβατων περιοχών με μόνο τρόπο διέλευσης μέσα απ το ποτάμι και σιγά – σιγά με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα εντυπωσιακό σπορ.

Σήμερα είναι αρκετά γνωστό σπορ σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για rafting εκτός από της Ηνωμένες Πολιτείες και το Grand Canyon είναι η Λατινική Αμερική με την Κόστα Ρίκα και την Χιλή να διαθέτουν μάλλον τα εντυπωσιακότερα ποτάμια στον κόσμο, το Νεπάλ και η περιοχή των Ιμαλαΐων καθώς και ο ποταμός Ζαμβέζης στην Αφρική.

Στην Ευρώπη το rafting είναι πολύ γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλες σχεδόν τις χώρες που συνορεύουν με τις Άλπεις όπως Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία αλλά και σε περιοχές όπως η Σλοβενία και τα Πυρηναία στην Ισπανία.

20170820_145148

Το ράφτινγκ στο Νέστο με φουσκωτή βάρκα είναι μια διαδρομή για μικρούς και για μεγάλους με διαδρομή από το φράγμα της Πλατανόβρυσης μέχρι το Παρανέστι, περνώντας μέσα από το Αρκουδόρεμα.

Η κατάβαση του ποταμού ανάμεσα στα επιβλητικά βράχια και η κίνηση στον εντυπωσιακό αφρισμένο όγκο του νερού στο στενό φαράγγι ανέβασαν την αδρεναλίνη στα ύψη ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χαλάρωση από την όλη ένταση δίπλα στα νερά του ποταμού με ένα μπάνιο και μοναδική θέα και τοποθεσία του Νέστου.

Γιατί να κάνω ράφτινγκ

  1. Συνδυάζει την γυμναστική με την διασκέδαση.

Όλοι χρειαζόμαστε γυμναστική αλλά για πολλούς από εμάς το τρέξιμο ή το γυμναστήριο είναι μάλλον βαρετά. Το rafting είναι από τους πλέον διασκεδαστικούς τρόπους να γυμναζόμαστε. Μάλιστα με το rafting γυμνάζεται ολόκληρο το κορμί αν και λόγω του κουπιού το βάρος δίνεται περισσότερο στο πάνω μέρος του σώματος.

  1. Αποτελεί μία καλή απόδραση από τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.

Όταν το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 30 βαθμούς η κατάβαση του Νέστου με ραφτινγκ είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να πάρετε γερές δόσεις δροσιάς!

  1. Η αίσθηση της αδρεναλίνης

Ακόμα και αν δεν είστε adrenaline junkie, όταν η αίσθηση του να περνάς μέσα από τα κύματα του Νέστου συνδυάζεται με τη σιγουριά της ασφάλειας που προσφέρουν οι εκπαιδευμένοι οδηγοί του Forestis τότε σίγουρα μιλάμε για μία εμπειρία που δεν μπορείτε να χάσετε!

  1. Η επαφή με τη φύση

Ο Νέστος ποταμός και η παρανέστια γη είναι μαγική. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από το μεγάλο φυσικό πλούτο του μοναδικού παραποτάμιου δάσους στην Ελλάδα το οποίο είναι γνωστό ως “Μεγάλο Δάσος. Με το rafting δεν είσαι απλός θεατής αυτής της ομορφιάς αλλά ενεργός συμμέτοχος.

  1. Συνδυάζουμε όλα τα παραπάνω με την παρέα με τους φίλους μας.

Ευτυχώς το rafting δεν είναι μοναχικό σπορ. Όσο περισσότεροι στη βάρκα τόσο καλύτερα. Άλλωστε τί μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό από μία βάρκα γεμάτη φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Οι στιγμές μέσα στην βάρκα θα σας μείνουν αξέχαστες και εγγυόμαστε ότι θα βγάλετε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες που είχατε ποτέ!