Home > Νέα > Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας στη Δράμα

Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας στη Δράμα

Χριστούγεννα εν μέσω

πανδημίας στη Δράμα

► Πυρετώδης προετοιμασία για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων

► Ι.Μ. Δράμας – Κεκλεισμένων των θυρών όλες οι Θείες Λειτουργίες

Μείωση των ενεργών κρουσμάτων ανά την επικράτεια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και σχετική αποσυμπίεση στο σύστημα Υγείας, όχι όμως και στις ΜΕΘ όπου η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, δείχνουν τα στοιχεία για την πανδημία από την επικράτεια. Απόδειξη ότι η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά στη συνέχεια αποκλιμακώνεται αργά και δύσκολα.

«Όπως περάσαμε διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά» διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, ενώ στα ρεβεγιόν θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι και εννέα άτομα, από δύο οικογένειες. Εξήγησε ότι είναι σημαντικό να είναι οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας, να δημιουργήσουμε μια κοινωνική “φούσκα” για να μείνουμε και εμείς και όσοι αγαπάμε ασφαλής. Να μην επισκεφθούμε παππούδες και ευπαθείς και εάν αυτό είναι απαραίτητο, τότε αυστηρά με μάσκα και απόσταση και ει δυνατόν σε ανοιχτό ή καλά αεριζόμενο χώρο.

Εκπαίδευση του προσωπικού του νοσοκομείου Δράμας για τον εμβολιασμό κατά του covid-19!

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η όλη διαδικασία για την οργάνωση και λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Έτσι, λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό τηλεσεμινάριο σε όλες τις Δομές Υγείας της χώρα μας. Στο εν λόγω τηλεσεμινάριο στο οποίο συμμετείχε και το Νοσοκομείο Δράμας, αναλύθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το μεγάλο εγχείρημα του εμβολιασμού για τον covid-19.

Ι.Μ. Δράμας – Κεκλεισμένων των θυρών όλες οι Θείες Λειτουργίες

Για τους χώρους λατρείας υπενθυμίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, στην περιοχή της Περιφερειακής ενότητας Δράμας, όλες οι Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ επιτρέπεται η παρουσία 25 ατόμων στις εκκλησίες κάθε ενορίας και 50 ατόμων για τον μητροπολιτικό ναό της κάθε περιοχής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος αποφάσισε οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές για τους πιστούς και οι λατρευτικές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν μόνο με την απαραίτητη παρουσία των κληρικών και των ψαλτών.

Κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης, επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει η περιοχή της Δράμας, αλλά και γιατί ο σεβασμιότατος θα ήθελε η τοπική εκκλησία να συμβάλλει στο να μην υπάρξει ούτε κατ’ ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του ιού, τουλάχιστον στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Οι ναοί, πάντως θα είναι ανοιχτοί από τις οχτώ το πρωί, όλες τις εορταστικές ημέρες μόνο για ατομική προσευχή και την προσωπική εξυπηρέτηση των πιστών, τηρουμένων πάντα όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Με sms και κωδικό «6» οι μετακινήσεις μας

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις μας θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6», ενώ θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί.