Home > νέα > Δέχθηκε απειλές από άγνωστο που υπέκλεψε προσωπικά του στοιχεία-Παραβίαση κωδικών TaxisNet του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Καλλινικίδη και απειλές εις βάρος του

Δέχθηκε απειλές από άγνωστο που υπέκλεψε προσωπικά του στοιχεία-Παραβίαση κωδικών TaxisNet του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Καλλινικίδη και απειλές εις βάρος του

Δέχθηκε απειλές από άγνωστο που υπέκλεψε προσωπικά του στοιχεία

Παραβίαση κωδικών TaxisNet

του αντιδημάρχου Πολιτισμού

κ. Καλλινικίδη και απειλές εις βάρος του

Ο κ. Καλλινικίδης κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Δράμας και την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Δράμας

Δηλώσεις Καλλινικίδη στον «Π.Τ.»: «Υποψιάζομαι πολιτικό πρόσωπο…»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουλίου, και αφορά σε παραβίαση κωδικών Taxisnet του αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Δράμας και απειλές εις βάρος του. Σύμφωνα με τα γεγονότα, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουλίου, άγνωστος άφησε ένα λευκό φάκελο, στο παρμπρίζ αυτοκινήτου υπαλλήλου της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ με παραλήπτη τον κ. «Καλλινικίδη Ελευθέριο – Τέρμα Πατριάρχου Διονυσίου, ΔΕΚΠΟΤΑ».

Ως αποστολέα είχε σημειωμένο το όνομα «Παπαδόπουλος Ιωάννης» συνηθισμένο εν πολλοίς και μάλιστα με διεύθυνση αποστολέα «Βερμίου 5». Να σημειωθεί ότι στην οδό Βερμίου 1, βρίσκεται η έδρα του δημαρχείου Δράμας.

Ο ίδιος κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Δράμας, ενώ έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, και αύριο Παρασκευή θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Δράμας.

KALLINIKIDHS

Ο κ. Καλλινικίδης έκανε γνωστό το ζήτημα των απειλών προς το άτομό του χθες το μεσημέρι, με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Μιλώντας αργότερα ο ίδιος στον «Πρωινό Τύπο», αναφέρει τα εξής: «Μου άφησαν ένα απειλητικό μήνυμα μέσα σ’ ένα φάκελο,  όπου κατά τη δική τους αντίληψη εγώ έχω εταιρείες και άλλα πολλά».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «είμαι μέλος μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, μέσω της οποίας κάνω μια τηλεοπτική εκπομπή». Η ΑΜΚΕ λέγεται «Κοινωνία και Πολιτισμός», και όπως δηλώνει ο ίδιος, «είναι δηλωμένη κανονικά και μάλιστα αναφέρεται και στο πόθεν έσχες που κάνω. Σαν εταιρεία έχει το διακριτικό τίτλο Θεσσαλονίκη Brand».

Όπως τονίζει ο ίδιος στον «Πρωινό Τύπο», «δεν βλέπω που είναι το μεμπτό να έχω μια εταιρεία και να ζω απ’ αυτήν, δεν το καταλαβαίνω. Ούτε βέβαια ποτέ συναλλάχθηκα με το Δήμο Δράμας».

Παρακάτω, ο κ. Καλλινικίδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μέσα στο φάκελο λοιπόν, μου άφησαν και την προσωποποιημένη πληροφόρηση του Νομικού Προσώπου, που σημαίνει ότι κάποιος παραβίασε τους προσωπικούς μου κωδικούς του Taxis Net».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το θέμα ανέλαβε αμέσως η κρατική ασφάλεια – λόγω της εμπλοκής του με την πολιτική – και ο φάκελος έχει φύγει προς τα εργαστήρια της Αστυνομίας για αποτυπώματα. Την Παρασκευή μάλιστα θα επισκεφθώ και την Εισαγγελία Δράμας, καθώς έχω ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων».

Στην ερώτηση αν υποψιάζεται κάποιον ή κάποιους, ο κ. Καλλινικίδης σημειώνει ότι «υποψιάζομαι και είμαι  βέβαιος ότι προέρχεται από πολιτική πλευρά, αλλά δεν θέλω να το τονίσω αυτό, για να μην πάει το μυαλό κάποιου στην αντιπολίτευση γιατί μπορεί να μην είναι, ή να πάει στη διοίκηση ενώ μπορεί να μην είναι, σε μέλη εννοώ. Αλλά ότι υπάρχει πολιτικός δάκτυλος, υπάρχει. Αλλά ο άνδρας αυτός είναι σίγουρα πολιτικός».

Ερωτώμενος για το αν αναφέρονται συγκεκριμένες απειλές, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού μας λέει: «Ουσιαστικά λέει ότι θα κάνει αφίσα ότι εγώ έχω μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, υποτίθεται για να με ξεφτιλίσει στη Δράμα. Και λέει ότι θα τα στείλει όλα αυτά στα κανάλια, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις αντιπολιτεύσεις, λες και όλα αυτά είναι ανακριτικές αρχές. Το λέω αυτό, με τη λογική ότι, αν έχει κάποιος κάτι μεμπτό για μένα, ας το πάει στον εισαγγελέα».

Συνεχίζοντας ο ίδιος, επισημαίνει ότι «τελικά αυτό το σύστημα είναι διάτρητο, καθώς αύριο μπορεί να παραβιαστούν οι κωδικοί κάποιου άλλου. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό για εμένα, ας πάνε στον εισαγγελέα και όχι να κλέβουν τους κωδικούς μου. Τώρα είμαστε μπροστά σε πολλά παραπτώματα. Και δεν ξέρεις μια τέτοια απειλή μέχρι που μπορεί να φτάσει. Δεν ξέρεις τι σκέπτεται ο καθένας πίσω απ’ αυτό, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει».

Δημόσια δήλωση

Ο κ. Καλλινικίδης έδωσε δημοσιότητα στο όλο συμβάν χθες το μεσημέρι, με δημόσια δήλωση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, όπου αναφέρει τα εξής:

[Μόλις πριν λίγο επισκέφθηκα την κρατική ασφάλεια Δράμας, όπου κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, σχετικά με απειλή που δέχθηκα και παραβίαση του φορολογικού μου απορρήτου στο taxis net.

Να σημειωθεί δε, πως με τη δυνατότητα που ενήργησαν οι ανωτέρω, θα μπορούν ίσως να ενεργήσουν και για άλλα πρόσωπα (πολιτικούς & επαγγελματίες), κάτι που καθιστά διάτρητο το σύστημα φορολογικών στοιχείων με ότι αυτό συνεπάγεται και βεβαίως θίγει το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας, της δημοκρατίας, με σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψη καθενός προσώπου και κυρίως πολιτικού, ανάλογα με την αντίληψη του παραβάτη της πράξης αυτής.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης.

Θα ακολουθήσει τη Παρασκευή η επίσκεψη μου και στον αρμόδιο εισαγγελέα υπηρεσίας για τα περαιτέρω.]