Home > νέα > Διανομές τροφίμων και βασικών ειδών ενόψει του Πάσχα από τον Ερυθρό Σταυρό Δράμας – Από τις 10 Μαΐου τα νέα τμήματα εκπαίδευσης

Διανομές τροφίμων και βασικών ειδών ενόψει του Πάσχα από τον Ερυθρό Σταυρό Δράμας – Από τις 10 Μαΐου τα νέα τμήματα εκπαίδευσης

Από τις 10 Μαΐου τα νέα τμήματα εκπαίδευσης

Διανομές τροφίμων και βασικών

ειδών ενόψει του Πάσχα από

τον Ερυθρό Σταυρό Δράμας

► Διαδικτυακά το θεωρητικό και δια ζώσης το πρακτικό μέρος

► Μιλούν στον «Π.Τ.» η πρόεδρος του Περ. Τμήματος Δράμας του Ε.Ε.Σ. κα. Παπαδοπούλου και η Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. κα. Κοντονάσιου

 

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Παρασκευή 16 Απριλίου, το Περιφερειακό Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε ήδη την πρώτη διανομή τροφίμων και άλλων βασικών αναγκών διατροφής. Η δεύτερη διανομή για το Πάσχα θα γίνει την ερχόμενη Μεγάλη Δευτέρα.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» χθες, η πρόεδρος του Περ. Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Νίνα Παπαδοπούλου, σημειώνει ότι ο Ε.Σ. «κάνει διανομές τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα» και τονίζει: «Ήδη την περασμένη Παρασκευή 16 Απριλίου, κάναμε διανομή τροφίμων σε περίπου 50 οικογένειες και άλλα μοναχικά άτομα. Η διανομή αποτελούνταν από 80 κιλά τρόφιμα και διάφορα είδη βασικής διατροφής».

Όπως επισημαίνει η κα. Παπαδοπούλου, «η επόμενη διανομή λόγων των ημερών του Πάσχα θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα, σε περίπου 60 οικογένειες, όπου και πάλι θα διανεμηθούν τα ίδια υλικά διατροφής, συν γλυκά».

Η κα. Παπαδοπούλου τονίζει ότι όλα γίνονται με τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, κυρίως μέσω ραντεβού στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού, ενώ όσοι αδυνατούν να τα παραλάβουν από εκεί, η διανομή γίνεται από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Εκπαίδευση πολιτών για Πρώτες ΒοήθειεςKONTONASIOU

Επίσης, από τις 10 Μαΐου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ξεκινούν για φέτος και οι εκπαιδεύσεις πολιτών που ενδιαφέρονται στο θέμα των Πρώτων Βοηθειών. Για το θέμα αυτό μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» ο κα. Ελισσάβετ Κοντονάσιου, Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ.

Όπως σημειώνει η κα. Κοντονάσιου, «το πρόγραμμα θα είναι μεικτό, με την έννοια δηλαδή ότι όλα τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά και στο τέλος σε μία ή δύο συναντήσεις θα γίνουν δια ζώσης οι πρακτικές ασκήσεις».

Η κα. Κοντονάσιου, τονίζει ότι «το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 16 ώρες και περιέχει όλες τις βασικές γνώσεις των Πρώτων Βοηθειών, καθώς και την χρήση του αυτόματα εξωτερικού απεινιδωτή, φυσικά και τις νέες οδηγίες περί Covid. Το πρόγραμμα περιέχει και ένα βιβλίο, το οποίο θα κληθούν να το πάρουν από την αρχή».

Όπως μας λέει η κα. Κοντονάσιου, «όλες τις προηγούμενες χρονιές έχουν εκπαιδευτεί πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ενώ κάποιες χρονιές εκπαιδεύονταν ακόμα και 70 άτομα μαζί. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας είναι μεγάλη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και από μαρμαροβιομηχανίες της Δράμας για την εκπαίδευση του προσωπικού τους».

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της πρώτης για το 2021 αφορά στα παρακάτω:

Οι εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών, πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα, από το Τμήμα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα προγράμματα θα είναι μικτά. Το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και το πρακτικό μέρος στο τέλος διά ζώσης, στην αίθουσα διδασκαλίας, που βρίσκεται στο κτίριο του Τμήματος, Αγ. Βαρβάρας 25 & Κόμβου Ταξιαρχίας, Τ.Κ.66131 Δράμα, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία covid-19.

Το Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή έχει διάρκεια 16 ώρες και οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας της εκπαίδευσης, λαμβάνουν πιστοποίηση από το EFAC/AED που έχει 3ετή ισχύ.

Τα θέματα στις Πρώτες Βοήθειες που πρόκειται να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα παρακάτω:

– Θλάσεις – Τραύματα.

– Εγκαύματα – Κακώσεις σκελετού.

– Ειδικές περιπτώσεις καταγμάτων

– Δηλητηριάσεις.

– Λιποθυμικές καταστάσεις.

– Ηλεκτροπληξία – Επιληψία

– Ξένα σώματα.

– Βασική υποστήριξη ζωής

– ΚΑΡ.Π.Α. με χρήση AED

(Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για τον covid-19).

Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3ibRNIaxZp6FZ1R21MWdM66NYDXYMpOr-8fAd_77Y_VZVzw/viewform?usp=sf_link

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Δράμας, στο τηλέφωνο: 25210 – 32361, Κινητό: 6977936806  & e-mail: e.kodonasiou@redcross.gr