Home > νέα > Η διευθύντρια του Οργανισμού κα. Γ. Τσουρουκίδου μιλάει στον «Π.Τ.» Πανελλήνια αναγνώριση για τους «Οψόμεθα εις Φιλίππους»

Η διευθύντρια του Οργανισμού κα. Γ. Τσουρουκίδου μιλάει στον «Π.Τ.» Πανελλήνια αναγνώριση για τους «Οψόμεθα εις Φιλίππους»

Πανελλήνια αναγνώριση για τους «Οψόμεθα εις Φιλίππους»

Βραβείο για το Brevet

«Φίλιπποι» στα Tourism Awards 2019

Η διευθύντρια του Οργανισμού κα. Γ. Τσουρουκίδου μιλάει στον «Π.Τ.»

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση απέσπασε στα Τουριστικά Βραβεία 2019 (Tourism Awards 2019), η διοργάνωση Brevet Φίλιπποι, μια πρωτοβουλία της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», η οποία έλαβε την διοργανωτική στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Δήμων του Πάρκου Φιλίππων.

Ειδικότερα, η ετήσια δράση της Brevet «Φίλιπποι», επιβραβεύθηκε με πανελλήνια διάκριση και ειδικότερα με την απονομή ασημένιου βραβείου στην κατηγορία «Strategy – Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας» των Τουριστικών Βραβείων 2019.

Το βραβείο παρέλαβαν, εκπροσωπώντας την ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους», η αντιπρόεδρος κα. Αθηνά Ιωαννίδου και η διευθύντρια κα. Γεύση Τσουρουκίδου, κατά τη λαμπρή διοργάνωση απονομής των Tourism Awards 2019 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στην Αθήνα, το βράδυ της 9ης Απριλίου. Μαζί τους παρευρέθηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Κώστας Αντωνιάδης, που στέκεται πάντα δίπλα στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των «Οψόμεθα», στηρίζοντάς τις εμπράκτως.

OPSOMETHA (1)

Από αριστερά οι κ. Γ. Τσουρουκίδου, ο κ. Κ. Αντωνιάδης και η κα. Α. Ιωαννίδου

Με αφορμή την κατάκτηση του ασημένιου βραβείου σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την κα. Τσουρουκίδου. Η Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια για την ανάδειξη και την προστασία του πολιτιστικού τοπίου των Φιλίππων – Αμφίπολης, και έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό έναν ολιστικό στρατηγικό σχεδιασμό με το όνομα «Πάρκο Φιλίππων». «Η διοργάνωση του «Brevet Φίλιπποι», σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ως μια από τις πολλές δράσεις του Οργανισμού μας, για να φέρει τους ανθρώπους των 7 δήμων του Πάρκου Φιλίππων και να τους κάνει να συνεργαστούν. Με αυτή την διοργάνωση δόθηκε η ευκαιρία να κοινοποιήσουμε και να γίνει γνωστό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, ένα πολύ σημαντικό γεγονός των 8.000 ετών του πολιτιστικού τοπίου του Πάρκου Φιλίππων – Αμφίπολης, το γεγονός της Μάχης των Φιλίππων. Η διοργάνωση, πραγματοποιείται τις ημερομηνίες που δόθηκε η Μάχη των Φιλίππων», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα. Τσουρουκίδου σχετικά με σύνδεση της διοργάνωσης «Brevet Φίλιπποι» και της ιστορικότητας της περιοχής.

Σχετικά με την διάκριση της διοργάνωσης του «Brevet Φίλιπποι», η κα. Τσουρουκίδου, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση στην πολυετή προσπάθεια του Οργανισμού και των 72 εξειδικευμένων επιστημόνων που εργάζονται σ’ αυτόν, όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά για την Ομάδα που διοργάνωσε την δράση του Brevet.

«Το 2018, ήταν μια αρκετά σημαντική χρονιά για την Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Το όραμα του πάρκου Φιλίππων μπήκε στις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων, όλων των ηλικιών, τόσο των κατοίκων που πέρασε η διοργάνωση όσο και των συμμετεχόντων αθλητών. Δεν αρκούν τα λόγια για να ευχαριστήσω την αυτόβουλη αυτενεργό προσπάθεια όλων των εξειδικευμένων νέων του Οργανισμού μας για τον μέχρι τώρα προσωπικό μας αγώνα, να παραμείνουν σε πείσμα των εποχών στην πατρίδα μας και να εργαστούμε με οδηγό τα κοινά μας όνειρα προκειμένου να αναγεννήσουμε τον τόπο και την καθημερινότητά μας», ανέφερε η κα. Τσουρουκίδου.

Στην τελετή ανακοινώθηκε επίσης, η σύσταση της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Τουρισμού, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μελετήσει πετυχημένα case studies επιχειρήσεων και φορέων του κλάδου και να αντλήσει έμπνευση για να διαμορφώσει ή να εξελίξει τις δικές του πρωτοβουλίες. Η βιβλιοθήκη εγκαινιάζεται την επόμενη εβδομάδα με 12 case studies πρωτοβουλιών που βραβεύτηκαν στα Tourism Awards 2019 και μέσα σε αυτά θα είναι και το Brevet «Φίλιπποι».

Η διοργάνωση του Brevet Φίλιπποι, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ως μία από τις πολλές δράσεις του οργανισμού «Οψόμεθα εις Φιλίππους» για να φέρει σε συνεργασία τους ανθρώπους 7 δήμων, 3 νομών και 2 περιφερειών. Η Μάχη των Φιλίππων, αναδεικνύεται μέσα από την υλοποίηση αυτής της ιστορικής τουριστικής ποδηλασίας, ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα των 8.000 ετών του πολιτιστικού τοπίου Φιλίππων – Αμφίπολης.

Αυτό που βίωσε η Ομάδα το 2018 τους έπεισε ότι δημιουργήθηκε ένα σημαντικό εργαλείο ενεργοποίησης και ενοποίησης αυτού του σημαντικού πολιτιστικού τοπίου που διασχίζεται από την Αρχαία Εγνατία, περνώντας από Αμφίπολη – Φιλίππους. Η ημέρα αυτή της 20ης Οκτώβρη έμελλε να μείνει στις καρδιές των ανθρώπων όλων των ηλικιών που βγήκαν στους δρόμους με τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες, γιορτάζοντας το γεγονός, χορεύοντας, χειροκροτώντας και προσφέροντας τοπικά εδέσματα και αφεψήματα, ευελπιστώντας στην δημιουργική τους επικοινωνία.

Οι αθλητές ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους, τερματίζοντας έως αργά το απόγευμα γεμάτοι χαμόγελα και ενθουσιασμό. Η όσμωση αυτή, από τα αρώματα, τα χρώματα και τις εικόνες στην διάσχιση των 210 χλμ., καθώς και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα έμειναν χαραγμένα στην μνήμη τους όπως περιέγραψαν στην Ομάδα την ίδια βραδιά κατά την διάρκεια της τελετής λήξης.