Home > νέα > «Δικαιώθηκα μετά από 4,5 χρόνια από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι έπαιρνα διπλό μισθό από το ΝΠΔΔ και από το Νοσοκομείο»

«Δικαιώθηκα μετά από 4,5 χρόνια από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι έπαιρνα διπλό μισθό από το ΝΠΔΔ και από το Νοσοκομείο»

Δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλεξ. Παναγιωτίδη

«Δικαιώθηκα μετά από 4,5 χρόνια από

το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι έπαιρνα διπλό

μισθό από το ΝΠΔΔ και από το Νοσοκομείο»

Ο κ. Παναγιωτίδης ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή κατά του πρώην επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του από το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι, ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που συνέβη πριν από 4,5 χρόνια από τον τότε (πρώην) επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «πόλη+ζωή» και δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, για τον οποίο ο ίδιος κατά τις χθεσινές δηλώσεις του, απέφυγε να αναφέρει το όνομά του.

Εκείνη την εποχή, ο κ. Παναγιωτίδης ήταν πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας (ΝΠΔΔ) και κατηγορήθηκε από τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο ότι λάμβανε διπλό μισθό:  λόγω της θέσης του προέδρου, αλλά και λόγω ότι ο κ. Παναγιωτίδης υπηρετούσε και υπηρετεί ως γιατρός του Ε.Σ.Υ. στο Νοσοκομείο Δράμας.

Αναλυτικότερα, με δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε τα εξής: «Πριν από 4,5 χρόνια, κατηγορήθηκα από τον πρώην επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» και φωτογραφήθηκα γιατί πρόεδρος του ΝΠΔΔ ήμουν μόνο εγώ, κατηγορούμενος ότι καταχρηστικά και παράνομα έπαιρνα διπλούς μισθούς. Από το Νοσοκομείο και από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου».

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης «προσπάθησε ο πρώην επικεφαλής της «πόλης+ζωής» να σπιλώσει την υπόληψη και την αξιοπρέπεια τη δική μου και της οικογένειάς μου, μού προκάλεσε μεγάλη οικογενειακή ταραχή και έπιαναν τη σύζυγό μου και της έλεγαν: δεν ντρέπεται ο άντρας σου να παίρνει διπλούς μισθούς σε εποχές κρίσης».

Ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε ότι από τότε ακόμα είχε καταφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο με όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει. Η τελική απόφαση ήρθε μετά από 4,5 χρόνια και όπως συμπλήρωσε, «όλα αυτά έγιναν για πολιτικούς σκοπούς».

Με ιδιαίτερα έντονη συγκίνηση, ο ίδιος ζήτησε, «να σταματήσουν κάποτε σ’ αυτή την πόλη, να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα για να κερδίζουν προσωπικά και πολιτικά οφέλη και στο τέλος κανένας απ’ αυτούς να μην τιμωρείται. Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που γίνεται σ’ αυτή την πόλη και κυρίως απέναντι στους νέους πολιτικούς».

Ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε επίσης ότι, σύμφωνα με τον Επίτροπο τότε, «κατηγορήθηκα για βαριά αμέλεια και για το ότι προκάλεσα έλλειμμα στη διαχείριση του Νομικού Προσώπου, δικαιώθηκα πανηγυρικά μετά από 4,5 χρόνια, για όλα όσα έλεγα τότε και στο Δημοτικό συμβούλιο και στα μέσα ενημέρωσης».

Τόνισε επίσης ότι «σήμερα συγγνώμη δεν δέχομαι πλέον από κανέναν. Ζημιώθηκα ψυχολογικά και οικονομικά αυτά τα χρόνια. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι καταπέλτης», πράγμα που σημαίνει ότι δικαιώνεται από όλες τις κατηγορίες.

Όπως αποκάλυψε, το ποσό που είχε πάρει για 4-5 μήνες, ήταν 420 ευρώ και ο ίδιος το χρησιμοποιούσε για ταξίδια στην Αθήνα και στο Υπουργείο για δουλειές του Νομικού Προσώπου του Δήμου, χωρίς «ουδέποτε να έχω ζητήσει από το Δήμο έξοδα κίνησης όπως όφειλα».

«Οι συγγνώμες τελείωσαν…»

«Από εδώ και πέρα… οι συγγνώμες τελείωσαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης και εξήγησε: «Ήδη τις επόμενες ημέρες ετοιμάζω αγωγή κατά του ανθρώπου που προσπάθησε να σπιλώσει το όνομά μου και την υπόληψή μου και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσω την κάθε νόμιμη οδό. Δεν θα αφήσω ξανά κανέναν άνθρωπο να μιλήσει άσχημα χωρίς στοιχεία εναντίον μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώσει ξανά το όνομά μου».

Ο κ. Παναγιωτίδης εξομολογήθηκε ότι πέρασε πολύ δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια, «είχα τρία δικαστήρια για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Ότι ποτέ δεν ζήτησα κάτι που δεν το δικαιούμουν».

Τόνισε μάλιστα ότι τότε είχε υπογραφεί και απόφαση από τον Επίτροπο, ότι «νομίμως μου καταβάλλονταν αυτά τα χρήματα και ποτέ δεν τα ζήτησα ο ίδιος. Δεν πήγα ποτέ στο ταμείο να ζητήσω τα χρήματα αυτά, αλλά ήταν με απόφαση του Επιτρόπου».

Μάλιστα ο κ. Παναγιωτίδης διάβασε και απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου αναφέρονται τα εξής: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχεται την ένσταση του Αλέξανδρου Παναγιωτίδη, ακυρώνει την πράξη του 2018 του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Δράμας».

Σε ερώτηση για το ποιος ήταν επικεφαλής τότε στην παράταξη της «πόλης+ζωής» και σε ποιον θα κάνει μήνυση, ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε ότι «όλοι γνωρίζετε ποιος ήταν και δεν θα πω δημόσια το όνομά του».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.», αν σε όλα αυτά τα χρόνια της διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εμφανίστηκαν αυτοί που τον κατηγορούσαν ή αν προσκλήθηκαν να καταθέσουν κάτι ο κ. Παναγιωτίδης, είπε ότι «κανένας δεν εμφανίσθηκε αλλά και δεν χρειάστηκε να καλεστούν, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξετάσει την υπόθεση».