Home > νέα > Δωρεά πειραματικών οργάνων στα 33 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Δράμας

Δωρεά πειραματικών οργάνων στα 33 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Δράμας

Από την αντιπεριφέρεια Δράμας

Δωρεά πειραματικών

οργάνων στα 33 Γυμνάσια

και Λύκεια του Νομού Δράμας

► Παζούλης: «Υπάρχουν σχολεία στη Δράμα που έχουν να πάρουν έστω και ένα δοκιμαστικό σωλήνα εδώ και 30 χρόνια!»

► Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κιουλάνη και του υπεύθυνου του ΕΚΦΕ Δράμας κ. Παζούλη

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ μέρους πειραματικών οργάνων προς τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Δράμας, προχώρησε χθες το πρωί η αντιπεριφέρεια Δράμας.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, στην αίθουσα «Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, παρέδωσε στους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Δράμας, μια σειρά από πειραματικά όργανα για το μάθημα της Φυσικής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει ακόμα μια ομάδα οργάνων, τα οποία θα παραδοθούν κάποια άλλη στιγμή.

Στη μικρή και σύντομη τελετή, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας κ. Κιουλάνης, ο υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Δράμας (ΕΚΦΕ) κ. Παζούλης και οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Δράμας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η πρόταση προς τον κ. Παπαεμμανουήλ έγινε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΕΚΦΕ Δράμας και σε σύντομο διάστημα, η ΠΕ Δράμας ανταποκρίθηκε θετικά.

Κατά τη δήλωσή του ο κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι «στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είμαστε κοντά στην εκπαίδευση γενικότερα και οι πόρτες της διοίκησής μας είναι ανοικτές για όλους».

Όπως είπε μάλιστα, «ξέρουμε ότι έχετε ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσετε και αυτό το αναγνωρίζουμε και ως διοίκηση, αλλά και ως κοινωνία. Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια και αυτό θέλω να περάσει ως μήνυμα σε όλη τη δραμινή κοινωνία, ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό οφείλεται και στην προσπάθεια που κάνετε ο καθένας μόνος του, αλλά και στο συλλογικό πνεύμα που υπάρχει παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες».

Με τη σειρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Κιουλάνης, σημείωσε ότι «η υποστήριξη η οποία έχουμε από την αντιπεριφέρεια είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα και ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στα γραφεία μας και στα σχολεία μας».

Διαβεβαίωσε ακόμα ο κ. Κιουλάνης, «ότι ήταν άμεση η αντίδραση της αντιπεριφέρειας στο αίτημα που έγινε» επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια προσφορά ουσίας. Όπως όλοι ξέρουμε είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, νέα προγράμματα σπουδών μπαίνουν στα σχολεία μας, τα οποία ζητούν τη βιωματική μάθηση σε επίπεδο σχολικής μονάδας, την απόκτηση από τους μαθητές μας δεξιοτήτων και όχι μόνο γνώσεων. Πράγματα τα οποία συμβαίνουν στην πράξη και όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Υπό την έννοια αυτή, το να υπάρχουν στα σχολεία εξοπλισμένα εργαστήρια, συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί αυτή τη χρονική περίοδο σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού του Υπ. Παιδείας».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Δράμας κ. Παζούλης, σημείωσε ότι αυτό είναι μια δομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και εξήγησε ότι, «η επιλογή των υλικών έγινε με γνώμονα την βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου ποσού που είχαμε. Επιχειρήσαμε να πάρουμε κάποια απλά όργανα για να κάνουμε μετρήσεις και να μπορούν να γίνουν τα βασικά πειράματα που προβλέπονται από το αναλυτικό πρόγραμμα. Αυτή είναι η πρώτη δόση των οργάνων, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη, λόγω της αδυναμίας του προμηθευτεί να τον παραδώσει όλο μαζί».

Όπως επίσης τόνισε ο κ. Παζούλης, «από τη νέα χρονιά θα έχουμε και τα νέα αναλυτικά προγράμματα και οι απαιτήσεις για τα εργαστήρια φυσικών επιστημών θα είναι πιο αυξημένες. Σήμερα πειραματικά όργανα παίρνουν όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, συνολικά 33 σχολικές μονάδες, ενώ θα πρέπει να πω ότι, υπάρχουν σχολεία τα οποία έχουν να παραλάβουν όργανα εδώ και 30 χρόνια, έστω και έναν δοκιμαστικό σωλήνα».