Home > Αθλητικά > Δουβαλίδης στον «Π.Τ.»: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα και την Δράμα, την πόλη μου που την αγαπάω πάρα πολύ»

Δουβαλίδης στον «Π.Τ.»: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα και την Δράμα, την πόλη μου που την αγαπάω πάρα πολύ»

Ο Κώστας Δουβαλίδης για 4η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δουβαλίδης στον «Π.Τ.»: «Είμαι πολύ χαρούμενος

που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα και την Δράμα,

την πόλη μου που την αγαπάω πάρα πολύ»

Toυ Γιάννη Κιοσίδη

Ο Κώστας Δουβαλίδης έτρεξε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005 ως έφηβος και κατέλαβε την 3η θέση με επίδοση 13.99. Ένα χρόνο αργότερα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία με 13.46.

Από τότε, μαζί με τον προπονητή του Μπάμπη Σδρόλα, διανύουν μία καταπληκτική πορεία στους αγωνιστικούς χώρους του στίβου κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα εμάς τους Δραμινούς.

Το 2008 έλαβε για πρώτη φορά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 21 ετών και έφτασε στον ημιτελικό αγώνα. Στον ημιτελικό αγώνα έτρεξε σε χρόνο 13,51 και έμεινε εκτός τελικού για μια θέση και κατέλαβε στην τελική κατάταξη την 11η θέση στους Ολυμπιακούς στο αγώνισμα των 110μ με εμπόδια και είναι η καλύτερη θέση μέχρι και σήμερα που έχει καταλάβει ο αθλητής.

Τη δεύτερη φορά που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2012, στο Λονδίνο, όπου και τερμάτισε στην 26η θέση έπειτα από απρόσμενο χτύπημα που δέχτηκε από έναν αντίπαλο του, με αποτέλεσμα να χάσει την κούρσα στον ημιτελικό.

doybalidhs

Το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας κατέλαβε την 13 θέση. Πέντε χρόνια αργότερα (λόγω Κορωνοϊού), ο Κώστας Δουβαλίδης, για άλλη μια φορά, πιστός στο ραντεβού του, θα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κώστας Δουβαλίδης μίλησε στον «Π.Τ.» για το πώς νιώθει που λαμβάνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη συνεχόμενη φορά, για τους φόβους του, αλλά και για τη δύσκολη χρονιά που είχε.

Κώστα πώς αισθάνεσαι που παίρνεις μέρος για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που μπορώ και παίρνω μέρος για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ας μην ξεχνάμε ότι είναι το μεγαλύτερο δώρο για έναν αθλητή που μπορεί να βρίσκεται τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η μεγαλύτερη καταξίωση που μπορεί να συμβεί για εμάς του αθλητές όσο ακολουθούμε την αθλητική πορεία.

Δύσκολη χρονιά η φετινή, κατά την οποία μάλιστα αντιμετώπισες και τραυματισμούς. Πόσο έτοιμος νιώθεις γι’ αυτή την διοργάνωση, δεδομένου ότι ακόμη ταλαιπωρείσαι;

Σίγουρα με όλα αυτά που πέρασα αυτή τη χρονιά δεν θα μπορέσω να είμαι έτοιμος όπως θα ήθελα, όπως ήμουν πέρυσι. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω και θα βάλω τα δυνατά μου το επόμενο διάστημα που μένει μέχρι την ημέρα που θα αγωνιστώ για να μπορέσω να ανεβώ αρκετά στο επίπεδο της προπόνησης και να συναγωνιστώ τους υπόλοιπους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν δύσκολη χρονιά, δεν το βάζω κάτω και συνεχίζουμε για τον ίδιο στόχο που είχαμε πέρυσι. Ο ίδιος άλλωστε παραμένει και φέτος.

Πως αισθάνεσαι που εκπροσωπείς την Ελλάδα, τη Δράμα και τι είναι αυτό που σε φοβίζει κάθε φορά που βρίσκεσαι σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

Σίγουρα αισθάνομαι χαρά. Νιώθω ότι οι κόποι όλων των χρόνων αυτών που κάνουμε προπόνηση «πληρώνονται» και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σαν Δραμινός θα βρίσκομαι στους αγώνες και θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και την Δράμα, την πόλη μου που την αγαπάω πάρα πολύ.

Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να με φοβίζει. Ίσα, ίσα, πηγαίνω στους αγώνες και τους χαίρομαι. Χαίρομαι να παίρνω μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί εκεί είναι που μπορώ να δείξω τις ικανότητές μου και να συναγωνιστώ με τους υπόλοιπους αθλητές.

Το μοναδικό πράγμα που με φοβίζει θα ήταν μπορώ να πω ένας τραυματισμός, ο οποίος θα μπορούσε να με πάει κι άλλο πίσω. Όμως εύχομαι πλέον να τα έχω αφήσει όλα πίσω μου και να συναγωνιστώ τους υπόλοιπους αθλητές υγιής και χωρίς κάποιο πρόβλημα.

ΔΟΥΒΑ

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στα νέα παιδιά για τον αθλητισμό…

Το πιο σημαντικό είναι να μην το βάζουνε κάτω. Περνάνε δύσκολες στιγμές. Η περίοδος είναι πάρα πολύ δύσκολη, για εμάς, για αυτούς και πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά, τα οποία γνωρίζουν έναν πλανήτη και έναν πολιτισμό, ο οποίος αρχίζει και λειτουργεί με διαφορετικά δεδομένα και σταθμά.

Εγώ θα τους παροτρύνω να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε και να μην σταματήσουν ποτέ, να έχουν πάντα πείσμα και υπομονή για να φτάσουν τους στόχους που έχουν βάλει ανεξαρτήτως πως λειτουργούν όλα τα υπόλοιπα.

Κλείνοντας, ο Κώστας Δουβαλίδης θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του και τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. «Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους, οι οποίοι είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, γιατί αξίζει να τους αναφέρω, γιατί είναι σημαντικό, είναι αρωγοί της προσπάθειας που κάνουμε συναθλητές και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ την εταιρεία Raycap, στα σούπερ μάρκετ Γουντσίδη, στη Νεογάλ, στην Adidas και σίγουρα στον προπονητή μου, Μπάμπη Σδρόλα και στους ανθρώπους που είναι γύρω μου και προσπαθούν μαζί με εμένα γι’ αυτό που κάνω».