Home > Πρώτο Θέμα > Δραμινά προϊόντα τροφίμων και ποτών σε έκθεση στο Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα

Δραμινά προϊόντα τροφίμων και ποτών σε έκθεση στο Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα

Με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δράμας

Δραμινά προϊόντα τροφίμων

και ποτών σε έκθεση στο Μετρό

του Συντάγματος στην Αθήνα

Συνδιοργάνωση των Επιμελητηρίων Αν. Μακεδονίας και Θράκης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ και σημαντική έκθεση, με μεταποιημένα προϊόντα τροφίμων και ποτών, συνδιοργανώνουν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο διάστημα από 8 έως 12 Μαρτίου στην Αθήνα.

Κεντρικός τίτλος της έκθεσης, «Μοναδικές γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία –  Θράκη», η οποία διοργανώνεται από τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τη σημαντική βοήθεια της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 8 Μαρτίου και ώρα 18.30 στον ίδιο χώρο και θα πλαισιωθούν από πολιτιστικό πρόγραμμα με αναφορές στην τοπική παράδοση, ενώ έχουν καλεστεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση πολιτικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και άλλοι. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία και μέριμνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Σ.Υ ΑΜΘ) και τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και θα γίνει στον χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος, ένα σημείο ιδιαίτερα πολυσύχναστο, ίσως το πιο πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας.

Δραμινά προϊόντα στο Μετρό του Συντάγματος

Σχετικά με την σημαντική αυτή έκθεση, στην οποία θα λάβουν μέρος αρκετές δραμινές επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων και ποτών, μιλάει στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Όπως εξηγεί, «πρόκειται για μια πρωτοβουλία των έξι Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τα οποία επωμίζονται φυσικά και το μεγάλο κόστος μιας τέτοιας παρουσίας στο συγκεκριμένο σημείο και φυσικά με τη σημαντική υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος».

Όπως τονίζει ο κ. Γεωργιάδης, «ο σταθμός του Μετρό του Συντάγματος της Αθήνας, ένα σημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο κέντρο της Αθήνας απ’ όπου περνάει καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος. Υπολογίζουμε ότι η επισκεψιμότητα για το συγκεκριμένο χώρο όπου θα εκθέσουμε τα προϊόντα μας για τις πέντε μέρες θα ξεπεράσει τις 250.000 κόσμου, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά που έχουμε από την εταιρεία που διαχειρίζεται τον χώρο».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «η προβολή στο καταναλωτικό κοινό των τοπικών προϊόντων  από όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να είναι, είναι μια προβολή η οποία θα είναι τεραστίου μεγέθους για φυσική προβολή και δεύτερον, υπάρχει η δυνατότητα κάποιες από τις επιχειρήσεις να κάνουν και πωλήσεις, αρκεί να τηρούν τα φορολογικά στοιχεία».

Αναφερόμενος στην τελετή εγκαινίων, σημειώνει ότι θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό event και των πέντε Νομών της Περιφέρειας και των έξι Επιμελητηρίων. Θα είναι ένα event με προσκεκλημένους όλους όσοι βρεθούν εκεί, ενώ έχει προσκληθεί όλη η πολιτική ηγεσία από τα αρμόδια Υπουργεία όπως Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα, ενώ έχουμε καλέσει όλους τους Δραμινούς που ζουν στην Αθήνα και αντίστοιχα βέβαια και όλους όσοι ζουν στην Αθήνα από τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ».

Προϊόντα μεταποίησης από τη Δράμα

Ερωτώμενος για τα προϊόντα τα οποία θα παρουσιαστούν από τη Δράμα, σημειώνει ότι «είναι 30 περίπτερα συνολικά και παρουσιάζονται αποκλειστικά τρόφιμα και ποτά και αφορούν μόνο τη γεύση. Οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει θα συμμετάσχουν με τα προϊόντα τους, ενώ θα έχει και ένα δικό του περίπτερο το Επιμελητήριο Δράμας. Για παράδειγμα θα υπάρχουν προϊόντα από όλα τα οινοποιία της Δράμας και μιλάμε πάντα για μεταποιημένα προϊόντα».

Στο σημείο αυτό διευκρινίζει ότι, «η μόνη διαφορά είναι ότι, θα συμμετάσχει και η πατάτα της περιοχής του Δήμου Κ. Νευροκοπίου με συγκεκριμένες συσκευασίες μέσω της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Κυρίως πρόκειται για την παρουσίαση μεταποιημένων προϊόντων, αλλά και Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.)».

Μεγάλη ευκαιρία για Δραμινές επιχειρήσεις

Ερωτώμενος για το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη έκθεση τροφίμων και ποτών για τις επιχειρήσεις της περιοχής της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της Δράμας, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Αξίζει να πούμε αρχικά ότι, είναι μια πρώτη πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων η έκθεση αυτή, καθώς δεν έχει ξαναγίνει και ιδιαίτερα σ’ αυτόν τον χώρο. Είναι ένας χώρος που είναι πραγματικά πολύ ακριβός, δεν μπορεί εύκολα να πάει μια μικρή επιχείρηση κι εμείς απευθυνόμαστε στις μικρές επιχειρήσεις. Η ενοικίαση του χώρου και το στήσιμο του χώρου συνολικά, είναι ένα κόστος που πολλές φορές μπορεί να είναι τριπλάσιο και τετραπλάσιο από άλλες εκθέσεις. Μέσα σε πέντε μέρες, πληρώνουμε αρκετές χιλιάδες. Και είναι μια έκθεση, μέσω της οποίας δίνεται η ευκαιρία σε μικρές επιχειρήσεις να διαφημιστούν απευθείας στον καταναλωτή της Αθήνας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σημαντική είναι η οικονομική βοήθεια προς τα Επιμελητήρια της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, για τη διοργάνωση της έκθεσης.