Home > νέα > Δύο σημαντικά έργα οδοποιίας μεταξύ Ποταμών – Μικρομηλιάς και Βώλακα – Μικροκλεισούρας 300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τον καθαρισμό του Νέστου ποταμού

Δύο σημαντικά έργα οδοποιίας μεταξύ Ποταμών – Μικρομηλιάς και Βώλακα – Μικροκλεισούρας 300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τον καθαρισμό του Νέστου ποταμού

Δηλώσεις Γρ. Παπαεμμανουήλ και Νίκης Κεφαλίδου

Δύο σημαντικά έργα οδοποιίας

μεταξύ Ποταμών – Μικρομηλιάς

και Βώλακα – Μικροκλεισούρας

300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τον καθαρισμό του Νέστου ποταμού

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ ΔΥΟ σημαντικά έργα οδοποιίας στην περιοχή του λεκανοπεδίου και γενικότερα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, αναφέρθηκε χθες το μεσημέρι με δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Μαζί του ήταν επίσης η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Νίκη Κεφαλίδου και οι δύο μηχανικοί εργολάβοι που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας.

Κατά την αναφορά του ο κ. Παπαεμμανουήλ  σημειώσει ότι πρόκειται συνολικά για πέντε έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα δύο από αυτά αφορούν την υπογραφή με τον ανάδοχο για δύο έργα οδοποιίας. Το ένα αφορά την ασφαλτόστρωση και βελτίωση της επαρχιακής οδού Ποταμών – Μικρομηλιάς.

Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «είναι ένα κομμάτι του δρόμου, το οποίο τα τελευταία χρόνια ήταν κατεστραμμένο και αφημένο στην τύχη του και η  υπηρεσία με τις μελέτες που έκανε και τις νόμιμες διαδικασίες δημοπράτησε, έχουμε τον ανάδοχο και το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινάει αυτή η βελτίωση του οδικού μας δικτύου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και θα βοηθήσει την οδική ασφάλεια της περιοχής».

Το δεύτερο έργο το οποίο θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, αφορά στην αναβάθμιση και συντήρηση του οδικού δικτύου Βώλακα – Μικροκλεισούρας. «Είναι ένα έργο που επίσης εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσοι πηγαίνουν προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, είτε προς την ευρύτερη περιοχή του Βώλακα» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Από αριστερά η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Δράμας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ και οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει τα δύο έργα οδοποιίας.

Τάφρος – κτηνοτροφία και καθαρισμό του Νέστου

Επίσης, ο κ. Παπαεμμανουήλ, αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του έργου που είχε προγραμματιστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, και αφορούσε στην κατασκευή μιας αντιπλημμυρικής τάφρου που έγινε στους πρόποδες του χωριού, «με στόχο την θωράκιση του οικισμού και των καλλιεργειών στο σημείο εκείνο από κάποια φαινόμενα που ενδεχομένως θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε με έντονες βροχοπτώσεις ή άλλα έντονα φαινόμενα».

«Είναι ένα έργο για το οποίο η Υπηρεσία τελειώνει την τεχνική έκθεση και είναι σε εξέλιξη το επόμενο διάστημα . Και στο Βώλακα επίσης είναι σε εξέλιξη ένα έργο που αφορά την κτηνοτροφία και έχει σχέση με την κατασκευή ομβροπλατείας ομβροδεξαμενής και ποτίστρας την περιοχή των Αγίων Αναργύρων προς το Φαλακρό, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στους κτηνοτρόφους, στη διατήρηση και συντήρηση του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής».

Επίσης, για την ευρύτερη περιοχή, έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό των 300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, που αφορά τον καθαρισμό του ποταμού Νέστου στην περιοχή των Ποταμών.

Τέλος, ο κ. Παπαεμμανουήλ ευχαρίστησε την Διεύθυνση Τεχνικών, καθώς και «την άοκνη εργάτρια η οποία δουλεύει νυχθημερόν για να φέρει σε πέρας με τους συνεργάτες της αυτό το μεγάλο όγκο εργασιών, την κα. Νίκη Κεφαλίδου».

Νίκη Κεφαλίδου: Σημαντικά έργα

Με τη σειρά της η κα. Κεφαλίδου, σημείωσε ότι πρόκειται για πέντε έργα σημαντικά για την περιοχή και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε τα έργα οδοποιίας τα οποία έχουν να κάνουν με βελτίωση της ασφαλτόστρωσης, με διαγράμμιση, πινακίδες, στηθαία και γενικώς συντήρηση των τμημάτων των δρόμων αυτών. Είναι περίπου 20 χιλιόμετρα στο Βώλακα – Μικροκλεισούρα και 10 χιλιόμετρα το έργο Ποταμοί – Μικρομηλιά».

Όπως είπε επίσης, «σημαντικό επίσης έργο είναι η κατασκευή της τάφρου,  που θα προστατεύει τον οικισμό από πλημμύρες, διότι στο βουνό αυτό έχει εξελιχθεί μεγάλη λατομική ζώνη και έπρεπε να γίνει».

Αναφορικά με τον Νέστο ποταμό, τόνισε: «Το έργο για το Νέστο επίσης είναι σημαντικό καθώς πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή. Αυτή την ώρα, υπάρχει μια ανεξέλεγκτη διάδοση σκουπιδιών από την Βουλγαρία όπου δεν τηρούνται περιβαλλοντικοί όροι. Είναι μια χώρα πίσω από εμάς σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Κάναμε αυτή την προσπάθεια με 300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και είμαστε στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων. Το έργο καθαρισμού θα έχει διάρκεια περίπου δύο χρόνια και με το έργο της κτηνοτροφίας ωρίμασε με μεγάλες δυσκολίες».