Home > Πρώτο Θέμα > Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Δράμα Ώρα 10.00 – Εργατικό Κέντρο και Π.Α.ΜΕ. στην πλατεία Ελευθερίας

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Δράμα Ώρα 10.00 – Εργατικό Κέντρο και Π.Α.ΜΕ. στην πλατεία Ελευθερίας

 Ώρα 10.00 – Εργατικό Κέντρο και Π.Α.ΜΕ. στην πλατεία Ελευθερίας

 Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις

για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Δράμα

 

 

ΜΕ ΔΥΟ ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα εορταστεί η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά και στη Δράμα όπως κάθε χρόνο. Και οι δύο θα γίνουν την ίδια ώρα στις 10.00 το πρωί. Η μία από το Εργατικό Κέντρο μπροστά από το Εργατικό Κέντρο και η άλλη στην πλατεία Ελευθερίας από το Π.Α.ΜΕ.

 Εργατικό Κέντρο Δράμας

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας, με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Πανδραμινή απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς, με συγκέντρωση στο χώρο του στις 10.00 το πρωί.

Στην ίδια ανακοίνωση, μιλάει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, «με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, καθιστούν αδιαπραγμάτευτες τις ανάγκες τους και κάνουν αναγκαία την παρουσία των Συνδικάτων, παρά τις προσπάθειες αυτών, που χρησιμοποιούν βία και τραμπουκισμούς, για να σπείρουν τη διχόνοια, προσφέροντας έτσι άψογες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, με την οποία έχουν ταύτιση συμφερόντων, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

«Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

 

Π.Α.ΜΕ. Δράμας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) Δράμας, καλεί στη δική του ξεχωριστή συγκέντρωση που θα γίνει αύριο 1 Μάη στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.00 το πρωί

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, «Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Ν.Τ. Δράμας ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Δράμας, καλεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη, 1η Μάη και ώρα 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Δράμας.

Όπως τονίζεται στο κάλεσμα μεταξύ άλλων, «στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια ο κόσμος της εργασίας, οι μη προνομιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες βίωσαν με εφιαλτικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που οδήγησαν το 40% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι πολιτικές αυτές είχαν δραματικές επιπτώσεις στον πυρήνα του Κοινωνικού κράτους πλήττοντας καίρια τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά. Η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Εργασία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα και οι Συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι τα θύματα αυτών των ανάλγητων πολιτικών».

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας, ενώ στο μήνυμά του κάνει αναφορά στην ανάγκη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τις αμοιβές και τα ωράρια, στην κοινωνική ασφάλιση κ.α., ενώ για μιλάει για «Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανοιχτά, εξοπλισμένα και στελεχωμένα, για ένα Ε.Κ.Α.Β που να ανταποκρίνεται άμεσα και έγκαιρα στις ανάγκες του πολίτη, για Προνοιακά ιδρύματα που να διασφαλίζουν την περίθαλψη και την αξιοπρέπεια, για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο του ασθενή!»

Σύλλογος Γυναικών Δράμας

Ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας, καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,  μετανάστριες και πρόσφυγες, στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ Δράμας στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα, «σήμερα που υπάρχουν οι δυνατότητες, λόγω της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσαμε να έχουμε όλες οι εργαζόμενες μία μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.  Όμως τα δικαιώματα μας σκοντάφτουν πάνω στα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κόμματα που τους υπηρετούν τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να κερδίζουν αυτοί στον ανταγωνισμό με τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλων κρατών ή ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Όποιες διαφορές προβάλλουν μεταξύ τους, ιδιαίτερα σήμερα μπροστά στις εκλογές είναι ψευδεπίγραφες και κάλπικες, αφού στηρίζουν το σύστημα που γεννάει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Θέλουν να αποδεχτούμε ότι θα ζούμε με ψίχουλα, προβάλλοντας τη λογική του μικρότερου κακού».