Home > Εκδηλώσεις >  Εγκαινιάζεται ο κύκλος των θερινών λογοτεχνικών βραδιών του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας-Σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουνίου και ώρα 20.00

 Εγκαινιάζεται ο κύκλος των θερινών λογοτεχνικών βραδιών του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας-Σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουνίου και ώρα 20.00

Σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουνίου και ώρα 20.00

 Εγκαινιάζεται ο κύκλος των θερινών

λογοτεχνικών βραδιών του Συλλόγου

Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας

 Με την παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η νοσταλγία της απώλειας» του Θ. Γρηγοριάδη

 

 

της Πολύνας Γ.Μπανά

Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου

 Οι θερινές λογοτεχνικές βραδιές υπό το γενικό τίτλο «Τις Τετάρτες, δροσιζόμαστε με “φέτες” λογοτεχνίας», τις οποίες διοργάνωνε και διεξήγαγε ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα αμέσως προηγούμενα της πανδημίας έτη 2018 και 2019, σε ανελλιπή (σχεδόν εβδομαδιαία) βάση, στο εξωτερικό χώρο του καφέ «Παλιό Ρολόϊ», δίπλα στα βυζαντινά τείχη, ξεκινούν εκ νέου το φετινό καλοκαίρι του 2022 και θα διεξαχθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτού.

Οι συγκεκριμένες, θερινές λογοτεχνικές βραδιές του Συλλόγου είχαν σημειώσει μία απρόσμενη -για τα θερινά δεδομένα των διακοπών και της συνακόλουθης πολιτιστικής «αγρανάπαυσης»- επιτυχία, οφειλόμενη στην αθρόα προσέλευση και συγκέντρωση σε αυτές εκατοντάδων συνολικά δραμινών βιβλιόφιλων συμπολιτών μας, οι οποίοι έδιναν, καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα σταθερό ραντεβού στις εν λόγω βραδιές, αδράχνοντας την ευκαιρία που αυτές τους έδιναν, για να γνωρισθούν και να συνομιλήσουν για τη νεοελληνική λογοτεχνία και λογοτεχνική παραγωγή, σε μία εναλλακτική (σε σχέση με τις καθιερωμένες βιβλιοπαρουσιάσεις) ατμόσφαιρα, χαλαρή και παρεϊστικη (όπως ακριβώς ενδείκνυται για τους θερινούς μήνες), με σύγχρονους έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι, σημειωτέον, είτε έρχονταν για πρώτη φορά στην πόλη μας για να παρουσιάσουν το έργο τους, είτε ήταν δραμινοί, πρωτοεμφανιζόμενοι και μη.

Ο φετινός κύκλος θερινών λογοτεχνικών βραδιών του Συλλόγου, ο οποίος αριθμεί δέκα (10) συνολικά βραδιές και  θα διαρκέσει από τις αρχές Ιουνίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζεται και ξεκινά με τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο: με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αγαπημένου συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, το οποίο φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Η νοσταλγία της απώλειας» (διηγήσεις) και το οποίο μόλις κυκλοφόρησε (Απρίλιος 2022) από τις εκδόσεις  Πατάκη.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τριάντα μία (31) συνολικά διηγήσεις, οι οποίες είναι «αφηγήσεις προσωπικές, ιστορίες φίλων και περαστικών, εξιστορήσεις που φανερώθηκαν μέσα από καταχωνιασμένα σημειωματάρια και το καταστάλαγμα της ζωής. Καταστάσεις πραγματικές και φανταστικές, ανομολόγητες και παρανοημένες, για  ανθρώπους που δοκιμάστηκαν στα όρια της ζωής τους. Κοινά στοιχεία των διηγήσεων: η μνήμη, ο πόνος και η απώλεια, οι εμμονές του έρωτα, τα ανθρώπινα παθήματα.», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ίδιο το οπισθόφυλλό του.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουνίου  και ώρα 20.00, στον εξωτερικό χώρο του καφέ “Παλιό Ρολόι”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης θα συνομιλήσει με την Πολύνα Γ. Μπανά για το βιβλίο, ενώ, παρεμβόλιμα, θα αναγνωσθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματά του και θα ακολουθήσει, όπως συνηθίζεται, συζήτηση μεταξύ του φιλοξενούμενου συγγραφέα και των παρισταμένων.

Εξυπακούεται πως ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας προσκαλεί όλους τους δραμινούς συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η νοσταλγία της απώλειας», προκειμένου να γνωρίσουν τη νέα συγγραφική δουλειά του Θεόδωρου Γρηγοριάδη και, συγχρόνως, προκειμένου να απολαύσουν μία ατμοσφαιρική, καλοκαιρινή λογοτεχνική βραδιά, μέσα στο πράσινο και δίπλα στα βυζαντινά τείχη της πόλης.