Home > νέα > Έκλεισε το μοναδικό κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στο Παρανέστι-Δηλώσεις του δημάρχου Παρανεστίου στον «Π.Τ.»

Έκλεισε το μοναδικό κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στο Παρανέστι-Δηλώσεις του δημάρχου Παρανεστίου στον «Π.Τ.»

Δηλώσεις του δημάρχου Παρανεστίου στον «Π.Τ.»

Έκλεισε το μοναδικό κατάστημα

ΕΛ.ΤΑ. στο Παρανέστι

► Υπάλληλος θα το ανοίγει μόνο 2 ώρες την εβδομάδα!

► Τα ΕΛ.ΤΑ. Ξάνθης θα εξυπηρετούν από μια φορά την εβδομάδα Χρυσούπολη, Σταυρούπολη και Παρανέστι

► Επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Καγιάογλου προς τα ΕΛ.ΤΑ.

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΙ ΚΙ ΑΝ η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Σακελλαροπούλου που εξελέγη μόλις χθες κατάγεται από την Σταυρούπολη Ξάνθης; Τα χωριά στην ελληνική ύπαιθρο συνεχίζουν να ερημώνουν και αυτό είναι ένα ζήτημα αρκετά σοβαρό, για να ασχοληθεί η ελληνική πολιτεία. Η οποία όμως δεν ασχολείται πραγματικά.

Το θέμα, δεν είναι απλά να εξυπηρετούνται χωριά όπως το Παρανέστι, η Σταυρούπολη, η Χρυσούπολη ακόμα και άλλα όπως ο Νικηφόρος για παράδειγμα και άλλα στην περιοχή του λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου με μερικές αποσπασματικές ώρες κάθε εβδομάδα, αλλά αντίθετα, αυτά να ενισχυθούν με ένα και μοναδικό στόχο: την ενίσχυση του πληθυσμού σ’ αυτές τις περιοχές.

Η περιοχή του Δήμου Παρανεστίου, είναι μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη και ορεινή περιοχή. Πρόκειται για μια περιοχή η οποίο ολοένα και φθίνει και χρειάζεται ειδικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει, έστω σε κάποιο βαθμό, να αναβαθμιστεί μέσα από ένα γενικό πλαίσιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο συνεχώς μειούμενος πληθυσμός των μαθητών στα ελάχιστα Δημοτικά σχολεία της σημερινής περιοχή του Δήμου Παρανεστίου.

Το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ.

Σ’ αυτή την συνεχιζόμενη υποβάθμιση, ήρθε να προστεθεί και το κλείσιμο του μοναδικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην έδρα του Δήμου, στο Παρανέστι, την περασμένη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια ακόμα θλιβερή εξέλιξη, η οποία θα αναγκάζει πλέον τους κατοίκους του Παρανεστίου να κατευθύνονται αναγκαστικά προς τη Δράμα, ακόμα και για τις όποιες υποθέσεις τους είχαν να διεκπεραιώσουν μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. προχώρησε στο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος στο Παρανέστι, μέσω μιας απλής και ξερής ανακοίνωσης σε ένα χαρτί που κόλλησε τη Δευτέρα στην είσοδο, ότι το κατάστημα θα παραμείνει πλέον κλειστό. Η δυσλειτουργία του γραφείου βέβαια ήταν γνωστή και ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που διεκπεραίωνε τις συναλλαγές με το κοινό συνταξιοδοτήθηκε και στη θέση του πρόσφατα ήρθε κάποιος άλλος. Αυτός όμως τελικά μετατέθηκε στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Σταυρούπολη και από εκεί θα εξυπηρετεί μόνο δύο ώρες την εβδομάδα το Παρανέστι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Τάσος Καγιάογλου κινητοποιήθηκε άμεσα από την πρώτη στιγμή σε μία προσπάθεια να αποτρέψει το κλείσιμο του γραφείου πιέζοντας με έκδοση ψηφίσματος και επιστολές σε αρμοδίους.

Καγιάογλου: Θα πιέσουμε για περισσότερες ώρες λειτουργίας

Μιλώντας χθες στον «Π.Τ.» είπε ότι τα ΕΛ.ΤΑ. μας είπαν ότι θα μας εξυπηρετούν μόνο 2 ώρες την εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι «πουθενά σε όλο το Δήμο δεν υπάρχει άλλο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Παλαιότερα υπήρχαν στην Αδριανή και στο Νικηφόρο, τα οποία όμως έκλεισαν πριν από χρόνια». Όπως είπε μάλιστα, ο υπάλληλος που είχε έρθει στο Παρανέστι, μετατέθηκε τελικά στην Σταυρούπολη και από εκεί θα εξυπηρετεί Παρανέστι και Χρυσούπολη.

Ο κ. Καγιάογλου ετοίμασε μια σχετική επιστολή μέσω της οποίας εκφράζει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει οριστικά το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Παρανέστι, ή τουλάχιστον να λειτουργεί περισσότερες ώρες και όπως είπε, θα γίνει προσπάθεια τόσο προς την ηγεσία των ΕΛ.ΤΑ. όσο και προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υπάρχει εξυπηρέτηση του πληθυσμού στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, όπως δηλώνει στον «Π.Τ.» ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, «κάνουμε προσπάθειες μέσω τραπεζών, ώστε να τοποθετηθεί στο Δήμο ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των συμπολιτών μας. Μέχρι σήμερα, ο υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. εξυπηρετούσε και ζητήματα καταθέσεων, γι’ αυτό και το πρόβλημα μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο».