Home > Αρθρα > ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

                            ΕΚΛΟΓΕΣ 2017

         Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

    Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά επίμονα εκλογές, επειδή προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας απαντά μονότονα και προκλητικά ότι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Ο λαός – λέει – με ψήφισε για να κυβερνήσω μια πλήρη τετραετία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ποιος λαός, κύριε Τσίπρα, το 36%; Και το 64%, που δεν σε ψήφισε, δεν είναι λαός; Σήμερα δεν σε θέλει το 90%, διότι ο λαός έχει ζαλιστεί από τους πολλούς φόρους. Ξέρει βέβαια ότι, αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Μητσοτάκης, θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, παραλλαγμένη ελαφρώς υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Η φορολογία όμως θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

Παρ’ όλα αυτά εκλογές θα γίνουν πιθανότατα την άνοιξη και πάντως εντός του 2017, όχι επειδή ο Τσίπρας αποφάσισε να παραιτηθεί, αλλά διότι δεν τον θέλει ούτε ο λαός ούτε οι Ευρωπαίοι. Άρα θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές και θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι αυτός αγωνίστηκε σκληρά για τα συμφέροντα της Ελλάδας, ενώ ο αντίπαλός του, ο Μητσοτάκης, θα τα δώσει όλα στους δανειστές μας. Έτσι ελπίζει να αφαιρέσει ένα σημαντικό ποσοστό από τον Μητσοτάκη, ώστε να μην μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Εξάλλου γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι ψήφισαν τον νέο εκλογικό νόμο τής απλής αναλογικής, ώστε ούτε στις μεθεπόμενες εκλογές να μπορέσει κανείς να σχηματίσει κυβέρνηση. Έτσι υποχρεωτικά θα ζητείται η συνεργασία του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο Τσίπρας ξέρει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει πρωθυπουργός, αλλά δεν θέλει να ιδεί ποτέ ούτε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η οικογένεια Μητσοτάκη έχει συγκεντρώσει επάνω της τόσο μίσος των αντιπάλων πολιτικών. Κάποιοι λένε αιτία είναι η αποστασία τού πατέρα Μητσοτάκη από το κόμμα τής Ενώσεως Κέντρου το 1965. Αλλά έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει δεκάδες αποστάτες όλων των κομμάτων. Γι’ αυτούς όμως λόγος δεν γίνεται. Άρα άλλη είναι η αιτία. Και υποθέτω ότι είναι η ικανότητα των μελών τής οικογένειας Μητσοτάκη, που προκαλεί τον άγριο φθόνο και το μίσος των πολιτικών αντιπάλων.

Εκλογές λοιπόν θα γίνουν και θα τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνον επειδή είναι ικανός, αλλά και διότι πνέει ούριος άνεμος για την Δεξιά σε όλον τον κόσμο. Και ο άνεμος αυτός δεν είναι τυχαίος· οφείλεται στην ανικανότητα των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων να λύσουν τα προβλήματα της ανθρωπότητας και των εθνικών κοινωνιών κάθε κράτους. Οι λαοί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ψήφιζαν δημοκρατικά ή σοσιαλιστικά ή αριστερά κόμματα, μετά την λαίλαπα της χιτλερικής ακροδεξιάς, περιμένοντας να ιδούν δικαιοσύνη και αντί δικαιοσύνης έβλεπαν να διογκώνεται η αδικία. Γι’ αυτό οι πολίτες όλου τού κόσμου στράφηκαν πάλι προς τα δεξιά.

Η Δεξιά και η Αριστερά ξέχασαν ότι υπάρχει και ο μεσαίος δρόμος, που οδηγεί στην ευημερία όλων. Είναι απάνθρωπο να αδιαφορείς για τους αδυνάτους, αλλά είναι καταστροφικό να κόβεις τα φτερά των ικανών. Στην πρώτη περίπτωση εφαρμόζεται ο νόμος τής φυσικής επιλογής τού Δαρβίνου και στην δεύτερη η ισότητα του Μαρξ, που αντίκειται στην φύση τού ανθρώπου. Αφήστε λοιπόν ελεύθερους τους ικανούς να παράγουν, για να υπάρχει εισόδημα και για τους αδύνατους.

Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν καλά τι θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές. Διότι η ψήφος τους θα επηρεάσει όχι μόνο την δική τους ζωή, αλλά και την ζωή των παιδιών τους και την πορεία τής χώρας. Εκλογές θα γίνουν σύντομα, μην το ξεχνάτε!

 

                                                                  Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *