Home > Νέα > Έλληνας dj από την Καβάλα μεταμορφώνει δεκάδες κήπους στο Λονδίνο

Έλληνας dj από την Καβάλα μεταμορφώνει δεκάδες κήπους στο Λονδίνο

Έλληνας dj από την Καβάλα

μεταμορφώνει δεκάδες

κήπους στο Λονδίνο

«Άρωμα» Βόρειας Ελλάδας έχουν δεκάδες κήποι στο Λονδίνο καθώς δημιουργός τους είναι ένας Καβαλιώτης, που, παράλληλα με την μεγάλη του αγάπη την ηλεκτρονική μουσική, ασχολείται επαγγελματικά με τη …μεταμόρφωση των κήπων. Ο Στάθης Λαζαρίδης βλέπει πίσω από τα μπάζα και τους εγκαταλελειμμένους χώρους, όμορφες γωνιές χαλάρωσης και στήνει κήπους για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Ασχολείται με το σχεδιασμό κήπων εδώ και πέντε χρόνια και όπως λέει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», είναι «μια μορφή τέχνης». Όσο πιο …παρατημένες είναι οι λονδρέζικες γωνιές στους αύλειους χώρους των σπιτιών, τόσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση να γίνει ένας άλλος …Χάρι Πότερ και να τους αλλάξει όψη. «Οι πελάτες με βρίσκουν μέσω των μηχανών αναζήτησης και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο σχεδιασμός κήπου στην Αγγλία είναι τόσο σημαντικός όσο είναι ο αρχιτέκτονας για τον εσωτερικό χώρο. Επιπλέον ο κήπος είναι και ένα δυναμικό περιβάλλον, καθώς αλλάζει με το χρόνο, τα φυτά μεγαλώνουν, το ξύλο γερνάει και καλείσαι να σκεφτείς όχι μόνο το πριν, αλλά και το μέλλον του κήπου», εξηγεί ο κ. Λαζαρίδης.

Όπως σημειώνει, λόγω του κλίματος στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει μια τεράστια γκάμα φυτών που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να ομορφύνει τον κήπο του. «Οι ‘Αγγλοι ξοδεύουν πολλά λεφτά στους κήπους. Έχω δέκα πρότζεκτ που κοστίζουν κατά μέσο όρο πενήντα χιλιάδες λίρες. Δεν ζητούν απλώς μια γλάστρα ή ένα φυτό, αλλά μέχρι και εξωτερική κουζίνα. Επειδή μάλιστα έχουν το πρόβλημα με τις συχνές βροχές το χειμώνα, τις ωραίες μέρες της άνοιξης τις περνούν στον κήπο τους και έχουν τέτοιες μέρες και αυτούς τους χώρους, ως ένα δικό τους προσωπικό παράδεισο», περιγράφει.

Ο ίδιος μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1996. Παλιότερα έζησε στη Γερμανία όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του. Όπως λέει, το κλίμα της Βόρειας Ευρώπης είναι πλέον στο DNA του. Η αγάπη του για την ηλεκτρονική μουσική ήταν αυτή που τον τράβηξε στη «Μέκκα της μουσικής», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει το Λονδίνο και από εκεί κατέληξε να παίζει σε πολλά γνωστά κλάμπ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παντρεμένος με Βρετανίδα και πατέρας ενός παιδιού, χτίζει την καριέρα του με πάθος και όρεξη και η εταιρεία του έχει αναλάβει πολλούς κήπους και βεράντες. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πελάτης. «Ήδη έχουμε στήσει είκοσι κήπους και άλλοι δέκα είναι στα σκαριά. Βοηθάει πάρα πολύ και το γεγονός ότι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας να δουν από πριν ολοκληρωμένο τον κήπο στον υπολογιστή τους», επισημαίνει.

O ταλαντούχος dj που έχει εργαστεί και σε μεγάλα κλαμπ της Μυκόνου γίνεται ολοένα και περισσότερο γνωστός στο χώρο της διακόσμησης, έχει ήδη παραχωρίσει συνεντεύξεις σε βρετανικές εφημερίδες ενώ ελπίζει στο μέλλον να αναλάβει και κάποιο κομμάτι των βασιλικών κήπων για να δώσει, όπως λέει, χρώμα από Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ