Home > νέα > Έμφαση στην καθαριότητα και στον αθλητισμό δίνει η νέα δημοτική αρχή Παρανεστίου-Οι πρώτες 100 μέρες του νέου δημάρχου Παρανεστίου Αν. Καγιάογλου

Έμφαση στην καθαριότητα και στον αθλητισμό δίνει η νέα δημοτική αρχή Παρανεστίου-Οι πρώτες 100 μέρες του νέου δημάρχου Παρανεστίου Αν. Καγιάογλου

Οι πρώτες 100 μέρες του νέου δημάρχου Παρανεστίου Αν. Καγιάογλου

Έμφαση στην καθαριότητα και

στον αθλητισμό δίνει η νέα

δημοτική αρχή Παρανεστίου

► Θέματα προτεραιότητας η Παιδεία, το Περιβάλλον και η Κοινωνική Πολιτική

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου για τις πρώτες 100 μέρες της δημοτικής θητείας του, παραχώρησε χθες ο νεοεκλεγής δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου. Η συνέντευξη δόθηκε στο παλαιό δημοτικό κατάστημα του Νικηφόρου, και ο δήμαρχος Παρανεστίου έκανε αναφορά σε διάφορα θέματα που απασχόλησαν από την 1η Σεπτεμβρίου τη νέα δημοτική αρχή.

Ο κ. Καγιάογλου, αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα, όπως είναι η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου, κυρίως στο θέμα της Καθαριότητας, ενώ έδωσε έμφαση στην Παιδεία, στον Αθλητισμό, στην Κοινωνική Πολιτική και στην Ποιότητα Ζωής.

Ο κ. Καγιάογλου άνοιξε τις δηλώσεις του με τα θέματα της καθημερινότητας, αναφερόμενος κυρίως στο ζήτημα των απορριμμάτων, επισημαίνοντας αρχικά ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ενώ προχωράει και στην επισκευή ενός απορριμματοφόρου που δεν λειτουργούσε. Σημείωσε επίσης ότι θα γίνει προμήθεια ενός νέου απορριμματοφόρου από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Παραμένοντας στο ζήτημα της καθαριότητας, κάνει γνωστό ότι θα γίνει προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης προς την αντικατάσταση των κατεστραμμένων, ενώ τονίζει ότι δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα ύδρευσης στο Καρποφόρο και στο Μεσοχώρι καθώς και στο ζήτημα της αποχέτευσης στο Θαμνωτό και αλλού.΄

KAGIAOGLOU (3)

Παιδεία

Στα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία του Δήμου, προχωράει στην αντικατάσταση της περίφραξης του Δημοτικού Σχολείου Αδριανή και έχει υποβάλλει αίτημα στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την κατασκευή τουαλετών ΑμεΑ στα σχολεία του Δήμου.

Επίσης, έχει υποβάλλει πρόταση στο Φιλόδημος ΙΙ για την χρηματοδότηση μελετών και αντίστοιχης έκδοσης πιστοποιητικών πυροπροστασίας όλων των σχολείων του Δήμου.

Τέλος, εκπονεί οδηγό πρότυπων εργαλείων και μεθόδων για την αναβάθμιση των σχολικών αυλών.

 

Πολιτισμός

Για ζητήματα που αφορούν τον Πολιτισμό, προγραμματίζεται η επανασύσταση και επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής, στολίζονται χριστουγεννιάτικα τα χωριά του Δήμου και πραγματοποιείται χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Παρανεστίου.

 

Αθλητισμός

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα Αθλητισμού, όπου κατ’ αρχάς γίνεται γνωστό ότι έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ η χρηματοδότηση για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στην Αδριανή προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, ενώ προχωράει η προμήθεια προκάτ τουαλετών στο γήπεδο Αδριανής.

Επισημαίνεται επίσης ότι διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.

 

Ποιότητα Ζωής

Σε θέματα Ποιότητας Ζωής, ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, έχει προγραμματίσει τη συντήρηση και ανάπλαση του μνημείου Πλατανιάς, την συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου στην είσοδο Νικηφόρου, στην προμήθεια χημικών τουαλετών στα νεκροταφεία Νικηφόρου και στη συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος Ψηλής Ράχης.

Επίσης, εντός του 2020 δημοπρατούνται έργα οδοποιίας ύψους 520.000 ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί η τοπογραφική αποτύπωση της Κοινότητας Πρασινάδας.

Στον ίδιο τομέα, ο κ. Καγιάογλου τονίζει ότι έχει υποβληθεί αίτημα στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την αντικατάσταση 5 στεγάστρων στάσεων που θα έχουν φωτοβολταϊκό και πρίζες φόρτισης κινητών, ενώ θα υποβληθεί πρόταση επίσης στο Φιλόδημος ΙΙ, για χρηματοδότηση στην κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς συνολικού προϋπολογισμού 497.000 ευρώ.
Επίσης, προχώρησε στη διαβαθμική προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑ Δράμας για τα έργα ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης και εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων για την ανάπτυξη.

Ο κ. Καγιάογλου, αναφέρθηκε ακόμα στην έκδοση άδειας λειτουργίας Κέντρου Υδροθεραπείας στα Θερμιά και στην αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στο Κτήμα Λαζαρίδη στην Αδριανή, ενώ προετοιμάζεται για την υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για τις αναπλάσεις των πλατειών του Δήμου.

 

Προστασία του Περιβάλλοντος

Όσον αφορά την Προστασία του Περιβάλλοντος, ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τις ανάγκες μετακίνησης των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου και δημιουργούνται οι δύο πρώτοι σταθμοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Προχωράει στην καταγραφή, αποτύπωση και σήμανση όλου του δημοτικού οδικού φωτισμού ώστε το επόμενο διάστημα να είναι έτοιμος ο Δήμος για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με LED.

Ενώ τέλος, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020, θα υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των Κοινοτικών Καταστημάτων Αδριανής και Νικηφόρου καθώς και του Γυμνασίου Λυκείου Νικηφόρου και Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση ο Δήμαρχος Παρανεστίου ανέφερε: «Μένουμε εδώ και θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε δημότη μας, φιλικά και ανθρώπινα. Δίνοντας λύσεις σε όλα τα καθημερινά τους προβλήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των δημοτών μας και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη τους. Η πόρτα μου και το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό 24 ώρες. Στον μικρό ορεινό Δήμο μας δεν περισσεύει κανείς και θέλουμε όλοι μαζί να τον οδηγήσουμε στην ανάπτυξη. Το Παρανέστι είναι ο τόπος μας είναι ο τόπος που θέλουμε να ζούμε. Γιατί το δικαιούμαστε και το αξίζουμε. Θα ήθελα όμως τέλος να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες μου, υπαλλήλους του Δήμου για την ακούραστη βοήθειά τους ώστε να καταφέρουμε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».