Home > νέα > Έντονη αντιπαράθεση για το Κολυμβητήριο χωρίς ουσία Μαμσάκος: 1,8 εκατ. ευρώ η προεκτιμώμενη μελέτη για το Κολυμβητήριο

Έντονη αντιπαράθεση για το Κολυμβητήριο χωρίς ουσία Μαμσάκος: 1,8 εκατ. ευρώ η προεκτιμώμενη μελέτη για το Κολυμβητήριο

Στα προ ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Έντονη αντιπαράθεση για

το Κολυμβητήριο χωρίς ουσία

Μαμσάκος: 1,8 εκατ. ευρώ η προεκτιμώμενη μελέτη για το Κολυμβητήριο

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΤΟΝΗ αντιπαράθεση υπήρξε στην προ ημερησίας συζήτηση κατά την 20η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Κολυμβητήριο. Όπως είναι γνωστό, το Κολυμβητήριο της πόλης μας παραμένει κλειστό πάνω από 10 μέρες, καθώς έχει ξεκολλήσει ένα κομμάτι από την τοιχοποιία – όπως λέγεται – το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει διορθωθεί.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση η μείζονα αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε να τεθεί ως τακτικό θέμα εκείνη την ώρα και να συζητηθεί στη συνέχεια. Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία, που με ψήφους 15 κατά και 7 υπέρ, τελικά συζητήθηκε στα προ ημερησίας. Από την όλη συζήτηση όμως δεν βγήκε τίποτα ουσιαστικό, καθώς οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ήταν έντονες, υπήρξαν ακόμα και καυγάδες, ενώ σε κάποιο σημείο ο πρόεδρος κ. Μπαϊρακτάρης αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» έθεσε το ζήτημα των ζημιών στο Κολυμβητήριο καθώς και το πόρισμα επιτροπής η οποία τον περασμένο Μάρτιο, είχε κρίνει ότι ο φέρον οργανισμός βρίσκεται σε κακή  κατάσταση. Ρώτησε μάλιστα να απαντηθεί, τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Κολυμβητήριο, με ευθύνη ποιανού γίνεται ό,τι γίνεται, ποια ήταν η τύχη του εγγράφου της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Επικινδυνότητας Ετοιμόρροπων Οικοδομών Π.Ε. Δράμας και τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή σχετικά με την επικινδυνότητα και την ασφάλεια όσων βρίσκονται εκεί. Στο ίδιο θέμα στάθηκε και ο επικεφαλής των παρατάξεων «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούσης, ο οποίος ζήτησε επίσης ενημέρωση για όσα γίνονται στον χώρο αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το θέμα αναλώθηκε κυρίως στο τι έκανε ή δεν έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Χαρακίδη όπου ο κ. Μλεκάνης ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθώς και αναπληρωτής δημάρχου, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον επικεφαλής της «Πόλης+Ζωής» ως «λασπολόγο, λαοπλάνο και συκοφάντη». Σημείωσε επίσης ο κ. Παπαδόπουλος δείχνοντας ακόμα και φωτογραφίες, για το πόσο κακή ήταν η κατάσταση του Κολυμβητηρίου όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου την 1 Σεπτεμβρίου 2014. Όπως τόνισε μάλιστα ο αντιδήμαρχος, η Τριμελής Επιτροπή Ελέγχου Επικινδυνότητας Ετοιμόρροπων Οικοδομών, έχει κρίνει από το 2012 ακόμα, ότι τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου είναι μεγάλα. Από το 2012, η Επιτροπή μιλούσε για οξείδωση του φέροντος οπλισμού, ενώ οι όποιες εργασίες είχαν γίνει παλαιότερα, είχαν απλώς καλύψει τα προβλήματα χωρίς να δίνονται λύσεις.

Σ’ αυτό το σημείο υπήρξε έντονος καυγάς και ο πρόεδρος του σώματος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση.

 

Προεκτιμώμενη μελέτη 1,8 εκ. ευρώ

Απαντήσεις για το θέμα έδωσε αργότερα και ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο οποίος είπε ότι σύμφωνα με μια προεκτιμώμενη  μελέτη που έχει γίνει, το κόστος της κατασκευής νέας στέγης και νέων τοιχίων κτλ., μαζί με τη μελέτη, αγγίζει το 1.800.000 ευρώ, λέγοντας ότι μόνο η ΣΑΤΑ του Δήμου Δράμας είναι 1.200.000 ευρώ και θα έπρεπε να δεσμευθεί αυτή για δύο χρόνια για να μην γίνουν άλλα έργα στο Δήμο. «Το 1.800.000 δεν το βρίσκεις από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν έχω ένα συρτάρι να ανοίγω και να βγάζω χιλιάδες ευρώ…», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο, είπε ότι, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης χρημάτων, ο ίδιος μαζί με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Καραγιαννίδη επισκέφτηκαν το Υπουργείο Αθλητισμού όπου συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα και τον ίδιο τον υπουργείο Αθλητισμού, οι οποία απάντησαν ότι έχουν 50.000 ευρώ. «Τι να τα κάνουμε, μπουλόνια; Αυτό ακριβώς τους είπα», συμπλήρωσε ο κ. Μαμσάκος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν τον αθλητισμό της Δράμας, όπως ζητήματα στο «Κραχτίδη», οι κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου και άλλα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την γραφειοκρατία και την υποχρηματοδότηση.