Home > νέα > Εντυπωσιακή η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο φιλανθρωπικό τουρνουά της Ι.Ρ.Α. Δράμας για τη συγκέντρωση τροφίμων -Η Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Δράμας αρωγός στο «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο φιλανθρωπικό τουρνουά της Ι.Ρ.Α. Δράμας για τη συγκέντρωση τροφίμων -Η Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Δράμας αρωγός στο «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Η Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών

Δράμας αρωγός στο «Συσσίτιο Αγάπης»

της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο φιλανθρωπικό τουρνουά της Ι.Ρ.Α. Δράμας για τη συγκέντρωση τροφίμων

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Στον «Χριστοδούλειο Οίκο Φιλοξενίας των εν Χριστώ πενήτων», στο «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, βρέθηκαν χθες το πρωί μέλη της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (Ι.Ρ.Α.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας καθώς και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι παρέδωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το κτίριο του συσσιτίου, υποδέχτηκε τους αστυνομικούς ο πατέρας Αναστάσιος και Δραμινές γυναίκες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους καθημερινά.

Στο «Συσσίτιο Αγάπης», που βρίσκεται στον χώρο δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος στη Δράμα, σιτίζονται καθημερνά περισσότεροι από 360 συμπολίτες μας.

Τα τρόφιμα που παραδόθηκαν στο «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, συγκεντρώθηκαν στο «8ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αστυνομικών 7×7 Βασίλης Λυρίδης», που διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Δράμας (I.P.A.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με την υποστήριξη της Δ/νσης Αστυνομίας Δράμας.

Η ανταπόκριση τόσο των αστυνομικών, όσο και των πολιτών του νομού Δράμας, ήταν εντυπωσιακή καθώς συγκεντρώθηκε πλήθος τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας.

Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας, κ. Μηνάς Σκάρλιος ανέφερε ότι στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων της Ι.Ρ.Α. Δράμας, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου, ένα φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου. Στο τουρνουά,  συμμετείχαν αστυνομικοί από όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, καθώς και οι παλαίμαχοι της Δόξας Δράμας.

«Στο πλαίσιο αυτού του τουρνουά, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα προκειμένου να στηρίξουμε και εμείς το «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, όπου σιτίζονται καθημερινά περισσότεροι από 360 συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όλων των αστυνομικών του νομού Δράμας που προσήλθαν στο φιλανθρωπικό τουρνουά, αλλά και Δραμινών πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν τρόφιμα», υποστήριξε ο κ. Σκάρλιος.

IRA (1)

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Δράμας, μίλησε για το έργο που επιτελείται στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, καθώς καις την εθελοντική προσφορά των Δραμινών πολιτών που στηρίζουν το έργο αυτό έμπρακτα.

«Γίνεται σπουδαίο έργο στο «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς μόνο αν επισκεφθεί τον χώρο και δει καθημερινά το πλήθος των ανθρώπων που έρχονται για να βοηθηθούν, κάτι το οποίο οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε δεδομένο. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που το δεδομένο αυτό, γι’ αυτούς είναι ζητούμενο και σε αυτή την πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι και να μην την στηρίξουμε.

Η κίνησή μας αυτή, θα ήθελα να αποτελέσει αφορμή και για άλλους συλλόγους και φορείς του νομού Δράμας, προκειμένου να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή της εκκλησίας, η οποία γίνεται αθόρυβα.

Για μια ακόμη φορά, ως εθελοντές αστυνομικοί θέλουμε να αποδείξουμε έμπρακτα στην τοπική κοινωνία ότι βρισκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας με ανιδιοτέλεια, αγάπη, και πάντα δίπλα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως είναι και οι άποροι συμπολίτες μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σκάρλιος.

Από την πλευρά του ο πατήρ Αναστάσιος, εκπροσωπώντας και τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και τους πολίτες της Δράμας, οι οποίοι συνέδραμαν ώστε να συγκεντρωθούν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες συμπολιτών μας.

«Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Δράμας, επιτελεί θεάρεστο έργο και συχνά συμβάλει και συμπαρασύρει σε αυτό τον καλό αγώνα και άλλους συμπολίτες μας.

Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, για να μπορούμε να επουλώνουμε τις πληγές των συνανθρώπων μας, διότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Το φαγητό που μας προσφέρει ο Θεός, δεν το στερεί από κανέναν, γιατί στέλνει τους ανθρώπους του να βοηθούν.

Οι Ιερές Μητροπόλεις σήμερα ανά την Ελλάδα, προσφέρουν περίπου 60.000 μερίδες φαγητού ημερησίως σε όλες τις ευπαθείς ομάδες. Στο «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, προσφέρουμε περισσότερες από 360 μερίδες καθημερινά, και δυστυχώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Εύχομαι να σταματήσουν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και να έχουν όλοι τα αυτονόητα.

Παρόλα αυτά όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν, είναι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρουν ότι και όσο μπορούν».

Το «Συσσίτιο Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Το κτίριο του «Συσσιτίου Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.  Το κτίριο, εγκαινιάστηκε της ημέρα του Αγίου Πνεύματος το 2016, και ονομάζεται «Χριστοδούλειος Οίκος Φιλοξενίας των εν Χριστώ πενήτων», προς τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ελλάδας, Χριστόδουλου.