Home > νέα > «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» η νέα δημοτική παράταξη για το Δήμο Δράμας-Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής Γιώργου Παπαδόπουλου

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα» η νέα δημοτική παράταξη για το Δήμο Δράμας-Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής Γιώργου Παπαδόπουλου

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής Γιώργου Παπαδόπουλου

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα»

η νέα δημοτική παράταξη

για το Δήμο Δράμας

► Ένα χρόνο πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023

► Το Σάββατο 8 τρέχοντος στο Δημοτικό Ωδείο η παρουσίαση των θέσεων και αρχών της νέας δημοτικής παράταξης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, υπήρξε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Δράμας, ενώ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Δράμας με την περιφερειακή παράταξη του κ. Μέτιου. Αμέσως μετά την εκλογή τοποθετήθηκε αντιπεριφερειάρχης Δράμας, μέχρι και το τέλος του 2021.  Σήμερα παραμένει περιφερειακός σύμβουλος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την εκδήλωση παρουσίασης της νέας δημοτικής παράταξης, η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις και αρχές της παράταξης.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, «η παρουσίαση της παράταξης γίνεται ακριβώς ένα χρόνο πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023», ενώ αναφερόμενος στο όνομα της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» σημείωσε ότι «επιλέχθηκε γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η πορεία του Δήμου πρέπει να αλλάξει. Η Δράμα χρειάζεται μια επανεκκίνηση και αυτή την ανοδική πορεία της Δράμας σηματοδοτεί το λογότυπό μας».

Γ. Παπαδόπουλος: «Αναγκαιότητα η επανεκκίνηση»

Απαντώντας σε ερώτηση του «Πρωινού Τύπου», για το αν σκέφτεται κάποιες συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, αν ο ίδιος έχει προτείνει ή αν πιστεύει ότι θα του προταθεί στο μέλλον και ποια είναι η θέση του επ’ αυτού, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «το διακύβευμα είναι ότι έχουμε αγκαλιά και αγκαλιάζουμε τους πάντες. Δεν ξεχωρίζει κανένας. Όποιος θέλει να έρθει, είμαστε εδώ. Εμείς δεν ξεκινήσαμε με την σκέψη να βρεθούμε σε κάποια άλλη παράταξη».

Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, «είμαστε εδώ κι γι’ αυτό άλλωστε μιλάμε για επανεκκίνηση. Όποιος θέλει να μιλήσει μαζί μας, μιλάει, από τον απλό πολίτη μέχρι αυτούς που έχουν επαφές με τα κοινά».

Ερωτώμενος για την λέξη «επανεκκίνηση» που χρησιμοποιεί στο όνομα της παράταξής του, «θεωρώντας ότι προφανώς η Δράμα έχει σταματήσει» και ερωτώμενος από πότε θεωρεί ότι χρονολογείται αυτό το «πάγωμα», ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Θεωρώ ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει το πάγωμα, όπως επίσης θεωρώ ότι είναι γνωστό σε όλους και δεν είναι δική μου διαπίστωση αυτή. Είναι μια διαπίστωση γενικότερη της κοινωνίας και μέσα απ’ αυτήν βγήκε και η δική μας απόφαση ώστε να γεννηθεί αυτή η παράταξη. Ο χρονικός ορίζοντας μπορεί να είναι πενταετία, οκταετία, δεκαετία. Αυτό θα κριθεί από τον κόσμο».

Σε συνέχεια ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο, αν αυτό το ίδιο αίσθημα της αναγκαιότητας της επανεκκίνησης το είχε ο ίδιος όσο ήταν στη Δημοτική Αρχή και απάντησε: «Νομίζω ότι είστε μάρτυρες όλοι για την παρουσία μου στην προηγούμενη δημοτική αρχή και νομίζω ότι είστε μάρτυρες ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Αν πετύχαμε κάτι ή όχι, νομίζω ότι κι αυτό κρίθηκε στην πορεία μου φεύγοντας από το Δήμο στην Περιφέρεια. Και η κρίση έχει να κάνει με τους πολίτες. Άρα, από εδώ και πέρα θα κριθώ ξανά».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, εξήγησε ότι μετά από την παρουσίαση το ερχόμενο Σάββατο, «η παράταξη θα είναι ενεργή με δελτία Τύπου και όπου χρειάζεται με άποψη, θέση και με σοβαρότητα, στα τεκταινόμενα της πόλης και των Κοινοτήτων μας».

Ερωτήθηκε ακόμα για το αν υπάρχει σκέψη συνεργασίας με την παράταξη του νυν δημάρχου κ. Μαμσάκου. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι «το να έχω στη σκέψη μου ότι ξεκινώ μια παράταξη, για να πάω να συνεργαστώ με μια άλλη παράταξη, νομίζω ότι είναι άτοπο και άδικο προς αυτούς που πορεύονται μαζί μου. Οι άνθρωποι οι οποίοι πορεύονται σήμερα μαζί μου, είναι ξεκάθαροι ότι πάμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Άρα, η πορεία μας είναι σταθερή, πάμε μπροστά και αν στη συνέχεια κάποιοι άλλοι θέλουν να έρθουν μαζί μας, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε. Γι’ αυτό μίλησα για αρχές και θέσεις της παράταξης, τις οποίες φυσικά θα τηρήσουμε μέχρι τέλος».