Home > Πρώτο Θέμα > Επιστολή κατοίκων του Νευροκοπίου προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Μέτιο Ζημιώνεται ο τόπος με κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού!

Επιστολή κατοίκων του Νευροκοπίου προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Μέτιο Ζημιώνεται ο τόπος με κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού!

Επιστολή κατοίκων του Νευροκοπίου προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Μέτιο

Ζημιώνεται ο τόπος με κλειστό

το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού!

► «Ευελπιστούμε ότι θα λυθούν οποιεσδήποτε πολιτικές και προσωπικές διαφορές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας»

► Όταν είναι κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο αιμορραγεί όλο το λεκανοπέδιο Νευροκοπίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, απέστειλαν κάτοικοι του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, στην οποία περιγράφεται η κακή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στις σχετικές επιχειρήσεις, από το κλείσιμο Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα, «με τη φετινή πλημμελή οργάνωση, τη μη ένταξη σε προτεραιότητα του 1.600.000 ευρώ, ή την καθυστέρηση των 74.000 ευρώ, κερδίσατε μόνο την αναξιοπιστία και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών σε ότι έχει σχέση με το Φαλακρό».

Εκφράζοντας την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο Χ.Κ. Φαλακρού, επισημαίνουν ότι «είναι απογοητευτικό οι επαγγελματίες που προσφέρουν θέσεις εργασίας να μην δουλεύουν για πλημμελείς χειρισμούς των πολιτικών εκπροσώπων και όχι για φυσικά αίτια όπως π.χ. έλλειψη χιονιού».

Να σημειώσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρωινού Τύπου», αυτή τη στιγμή η όλη ευθύνη βρίσκεται στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η οποία θα πρέπει … κυριολεκτικά να τρέξει, για να μπορέσει να βγάλει εντός της εβδομάδας την σχετική απόφαση για τον πλειοδότη. Αν όλα πάνε καλά και μπορέσει η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα, τότε το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας, το Χιονοδρομικό Κέντρο θα μπορέσει να λειτουργήσει!

Αν όμως η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. δεν τρέξει και δεν προλάβει να βγάλει απόφαση, δυστυχώς και γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, θα παραμείνει κλειστό, με όποιες συνέπειες υπάρξουν. Το Σαββατοκύριακο αυτό, είναι μια καλή ευκαιρία να δουλέψει το Φαλακρό, καθώς έχουμε και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους. Από εκεί και πέρα, είναι λογικό ότι, το Χ.Κ. θα δυσφημιστεί για άλλη μια φορά και θα χάσει κόσμο και φυσικά έσοδα! Αν χαθεί κι αυτό το τριήμερο τότε τι άλλο μπορούμε να πούμε!

 

Όλοι στη γειτονική Βουλγαρία…

Χαρακτηριστικό είναι ότι, η εικόνα του Σαββατοκύριακου ήταν άκρως λυπηρή. Όπως μας λένε κάτοικοι της περιοχής και όπως επισημαίνει και ο κ. Τσέρνος στον «Π.Τ.», εξαιτίας του ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού παρέμενε κλειστό, ο κόσμος περνούσε τα σύνορα και έφευγε για το Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Οι ταβέρνες και τα ξενοδοχεία της περιοχής ήταν άδεια, υπήρχε μια φοβερή υποτονικότητα και ήταν μια εικόνα πάρα πολύ άσχημη. Και δεν θα είναι υπερβολή, αν μιλήσουμε για αιμορραγία! Μια αιμορραγία που δεν λέει να σταματήσει και ο κόσμος της Δράμας και ιδιαίτερα της περιοχής του λεκανοπεδίου, να χάνει διαρκώς και το έστω λιγοστό χρήμα, να φεύγει στη γείτονα χώρα.

 

Η επιστολή των κατοίκων του Νευροκοπίου

Την επιστολή προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο, υπογράφουν, ο κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου και ο κ. Χρήστος Τσέρνιος, δημοτικός σύμβουλος Κάτω Νευροκοπίου.

[Μετά λύπης σας περιγράφουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο (10/11 Φεβ 2018) παρά την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή η εικόνα ήταν άκρως απογοητευτική για τα ξενοδοχεία αλλά και τα κέντρα εστιάσεως. Τέτοιες μέρες περιμένουν προκειμένου να δουλέψουν και να ενισχύσουν το προσωπικό τους ταμείο οι παραγωγικοί φορείς του Νευροκοπίου και του ευρύτερου Νομού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΧΚΦ  είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια ΑΜΘ και είναι ιδιοκτησία της. Έχει πλέον όλες τις απαραίτητες άδειες, έχει τα απαραίτητα σήματα και μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

Επίσης με την περσινή πετυχημένη λειτουργία του Φαλακρού, κερδίσατε την εμπιστοσύνη των σκιέρ αλλά και των ανθρώπων που αγαπάνε το βουνό. Με τη φετινή πλημμελή οργάνωση, τη μη ένταξη σε προτεραιότητα του 1.600.000 ευρώ, ή την καθυστέρηση των 74.000 ευρώ, κερδίσατε μόνο την αναξιοπιστία και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών σε ότι έχει σχέση με το Φαλακρό, οι οποίοι αναγκαστικά προτίμησαν επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα των προσπαθειών απασχολεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του Νευροκοπίου αλλά και ολόκληρου του Νομού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος ένα ξενοδοχείο είναι κλειστό, επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό ανοίγουν πλέον συγκεκριμένες μέρες, ταβέρνες υπολειτουργούν και όλα αυτά συνέπεια των παραπάνω.

Είναι απογοητευτικό οι επαγγελματίες που προσφέρουν θέσεις εργασίας να μην δουλεύουν για πλημμελείς χειρισμούς των πολιτικών εκπροσώπων και όχι για φυσικά αίτια όπως π.χ. έλλειψη χιονιού.

Ευελπιστούμε ότι θα λυθούν οποιεσδήποτε πολιτικές και προσωπικές διαφορές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.]