Home > νέα > Επιστολή συμπολίτισσας για την Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας

Επιστολή συμπολίτισσας για την Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας

Διανεμήθηκε προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους Δράμας

Επιστολή συμπολίτισσας για την Οφθαλμολογική Κλινική

του Νοσοκομείου Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ με μια διένεξη μεταξύ δύο ιατρών της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, ξεκίνησε την άνοιξη του 2018. Στις 10 Μαΐου, ο «Πρωινός Τύπος» είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, μετά από επιστολές πολιτών που δήλωναν την συμπαράστασή τους στο νέο επίκουρο ιατρό που ήρθε στην Οφθαλμολογική του Νοσοκομείου Δράμας. Ο νέος ιατρός, δεχόταν καταγγελίες από συνάδελφό του.

Το θέμα προχώρησε όπως φαίνεται προς τη Διοίκηση της 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης. Προ ημερών, ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης («Π.Τ.» 8 Νοεμβρίου) επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τι συμβαίνει μ’ αυτή την υπόθεση.

Στο μεταξύ, στο φύλλο της 10ης Νοεμβρίου του «Π.Τ.», σε επικοινωνία που είχαμε με το διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας –  Θράκης κ. Πλωμαρίτη, του θέσαμε σχετική ερώτηση με την Οφθαλμολογική. Η απάντησή του ήταν σαφής: «Στηρίζουμε την Οφθαλμολογική του Νοσοκομείου Δράμας. Δεν θέλουμε οι Δραμινοί να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις». Ο κ. Πλωμαρίτης δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το ζήτημα αυτό.

 

Επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Φαίνεται όμως ότι, αυτό το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Στην 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, κατατέθηκε επιστολή από την συμπολίτισσά μας κα. Ανατολή Κοντομάρη, η οποία αναφερόταν στη διένεξη των δύο ιατρών.

Η επιστολή είχε κύριο αποδέκτη το διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, και κοινοποιήθηκε προς τους τρεις βουλευτές του Νομού Δράμας, προς το δήμαρχος Δράμας, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, τον πρόεδρο των Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας και το διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας.

Στην επιστολή της η κα. Κοντομάρη, αφού αναφέρεται στα γεγονότα, ζητάει την προστασία του νέου επίκουρου ιατρού της Οφθαλμολογικής. Πάντως, η επιστολή μοιράστηκε προς τους δημοτικούς συμβούλους από τον πρόεδρο, ενώ δεν υπήρξε καμία συζήτηση γύρω απ’ αυτήν.

 

Η επιστολή

Ο «Π.Τ.» δημοσιεύει εδώ την επιστολή αυτή.

[Αξιότιμε κ. Διοικητά της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης.

Μετά από μια πολύχρονη απουσία επεμβατικών πράξεων από το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας (Γενικό Νοσοκομείο Δράμας), με χαρά μας πληροφορηθήκαμε ότι ήρθε ένας νέος Επίκουρος ιατρός, από το Νοσοκομείο Καβάλας, συνοδευόμενος από άριστες συστάσεις. Όλοι όσοι είχαμε κάποιο πρόβλημα σπεύσαμε να πάρουμε σειρά προτεραιότητας για να εγχειριστούμε. Με την εισήγηση του διοικητή του Νοσοκομείου μας, την ομόφωνη συναίνεση του ιατρού συμβουλίου αλλά και τη δική σας σύμφωνη γνώμη, το Οφθαλμολογικό Τμήμα μας απέκτησε εξοπλισμό ικανό για την πραγματοποίηση των συνηθέστερων επεμβάσεων. Από τότε και μετά, με πολύ γοργούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, εντός ελαχίστων μηνών εκατοντάδες επεμβάσεις από τον Επίκουρο ιατρό, που είναι και ο μόνος που εγχειρίζει στο τμήμα που αναφερόμαστε.

Οι Δραμινοί είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός, μια και γλυτώσαμε από ταλαιπωρία και χρήματα που δυστυχώς με την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει ιδιαίτερα το Νομό μας δεν διαθέταμε. Ο Νομός γλύτωσε πάνω από 500.000 ευρώ, που θα έπρεπε να ξοδέψουν οι κάτοικοι για να βρουν την υγειά τους.

Τελευταία όμως ακούμε (και να είστε σίγουρος ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά αν παραστεί ανάγκη) ότι ο Επίκουρος ιατρός, που δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς παρεμπιπτόντως, καταπιέζεται από το εργασιακό του περιβάλλον, με προφανή στόχο, όπως υποθέτουμε, να εξωθηθεί να εγκαταλείψει το Νοσοκομείο μας. Ο νεαρός ιατρός, πατέρας δύο παιδιών, σε μια κρίσιμη ηλικία, φοβούμαστε μην αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας ή κάτω από το καθεστώς ποικίλων πιέσεων αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του.

Απευθυνόμαστε στη λογική, την ευαισθησία σας αλλά και στο ηθικό σας κριτήριο και παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος. Ιατροί σαν τον Επίκουρο πρέπει να εργάζονται σε ήπιο και ήσυχο κλίμα για να μπορούν να αποδίδουν τα μέγιστα.

Κοντομάρη Ανατολή»