Home > νέα > Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου» Τι συμβαίνει με το ψήφισμα – κάλεσμα του υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλή στη Δράμα

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου» Τι συμβαίνει με το ψήφισμα – κάλεσμα του υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλή στη Δράμα

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου»

Τι συμβαίνει με το ψήφισμα – κάλεσμα

του υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλή στη Δράμα

Γιατί ένα μήνα μετά δεν έχει ακόμα αποσταλεί στον αποδέκτη του;

Ποιος ή ποιοι δήμαρχοι αντιδρούν  και γιατί;

Δήμαρχος Δράμας: «Φαίνεται ότι ορισμένοι δήμαρχοι δεν την υιοθετούν, υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί φορείς που δεν συμφωνούν και ο καθένας θέλει μια δική του άποψη, μια δική του γνώμη».

Χαρακίδης: Ο δήμαρχος Δράμας να καταγγείλει αυτούς που δεν υπογράφουν

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ της 24ης Ιουνίου 2021 και στην πρώτη σελίδα, δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ του «Πρωινού Τύπου» με τον κεντρικό τίτλο: «Σιδηροδρομική Εγνατία – Με αργούς ρυθμούς προχωρά  η υλοποίηση της απόφασης του Δ. Σ.  να προσκληθεί στη Δράμα ο κ. Καραμανλής».

Στο κείμενο αυτό, γινόταν αναφορά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στις 2 Ιουνίου 2021, ώστε με επιστολή του, να καλέσει στη Δράμα τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, σχετικά με το ζήτημα της Σιδηροδρομική Εγνατίας. Γράφαμε μεταξύ άλλων σ’ εκείνο το σημείωμα:

[Επί της ουσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας επιθυμεί να εκφράσει τη διαφωνία του σχετικά με την όδευση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που αφήνει εκτός του Νομό Δράμας, και να ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, να εκφράσει άποψη σχετικά με την πρόταση της Δράμας, ώστε η Σιδηροδρομική Εγνατία να περάσει από τη Δράμα και να μην την αποκόψει εντελώς από τον σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ακόμα δεν έχει σταλεί προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να υπογράψουν το κείμενο αυτό όλοι οι Φορείς της Δράμας, όπως και όλοι οι δήμαρχοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναμένεται η υπογραφή ενός δημάρχου ο οποίος τις ημέρες αυτές απουσιάζει στην Αθήνα και μόλις αυτό επιτευχθεί, στη συνέχεια θα σταλεί.

Πράγμα που σημαίνει ότι, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, παραμένει στον «αέρα», χωρίς ακόμα ο κ. Καραμανλής, τυπικά τουλάχιστον – δεν γνωρίζουμε αν έχει ενημερωθεί με κάποιο άλλο τρόπο – να μην γνωρίζει για την απόφαση της Δράμας να τον προσκαλέσει στη Δράμα για ενημέρωση σχετικά με τη Σιδηροδρομική Εγνατία.]

 

Τα νέα δεδομένα

Μετά από τη συζήτηση που έγινε στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου, διαφάνηκε ότι τελικά το δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου» επιβαιώνεται, καθώς ακόμα και σήμερα, το κάλεσμα ακόμα αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει αποσταλεί προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή.

Μιλώντας στην τοποθέτησή του για το ψήφισμα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος σημείωσε ότι: «Η πράξη έχει δείξει ότι αν μεμονωμένα διεκδικείς ως ένα δημοτικό συμβούλιο ενός Δήμου, αποτελέσματα εύκολα δεν έρχονται. Γιατί υπάρχουν πετυχημένες συνταγές ανά την Ελλάδα; Γιατί υπάρχουν παραδείγματα Πελοποννησίων ή Κρητικών, όπου όλοι οι φορείς συμφωνούν και καταλήγουν σε μια διεκδίκηση που είναι κοινή για το συμφέρον μιας πόλης, ενός νομού, μιας κοινωνίας. Εδώ υπάρχει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που φαίνεται ότι ορισμένοι δήμαρχοι δεν την υιοθετούν, υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί φορείς που δεν συμφωνούν και ο καθένας θέλει μια δική του άποψη, μια δική του γνώμη. Αυτό τι δείχνει; Ότι δεν υπάρχει η δύναμη της διεκδίκησης όλων των φορέων. Σήμερα τι φαίνεται; Ότι από ένα Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις και μια τρίτη που ακόμα δεν έχει συνδιαμορφωθεί, όπου λέει ότι αυτό το ψήφισμα να το κάνουμε στην ΠτΔ, και στους δύο ή μόνο στον πρωθυπουργό εάν έρθει».

Όταν ο «Πρωινός Τύπος» την προηγούμενη φορά, προσπαθούσε να δει τι γίνεται μ’ εκείνο το ψήφισμα – κάλεσμα προς τον κ. Καραμανλή, οι απαντήσεις που λάμβανε ήταν ασαφείς. Θεσμικοί φορείς στους οποίους είχαμε απευθυνθεί για πληροφορίες, μας είπαν είτε δεν γνώριζαν την τύχη της απόφασης, είτε μας έλεγαν ότι είχε ήδη φύγει την προηγούμενη ημέρα, ή ότι όντως ήταν ακόμα εδώ, χωρίς όμως να δίνουν ιδιαίτερη διάσταση στο πρόβλημα.

Τελικά, απ’ ότι φαίνεται, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα, για το αν αυτός ο Νομός είναι ενωμένος στο εσωτερικό του για να διεκδικήσει κάτι. Και προφανώς, όλο αυτό, κολλάει σε διάφορα ζητήματα, τα οποία επί της ουσίας αναφέρονται είτε για να καλύψουν αδυναμίες, είτε για να καλύψουν κομματικές εμπλοκές και αγκιστρώσεις.

Αργότερα, ο κ. Χαρακίδης, είπε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ορίσει υπεύθυνο το δήμαρχο για το ζήτημα αυτό. Και αν κάποιοι δεν υπογράφουν, να βγει και να καταγγείλει αυτούς που δεν υπογράφουν». Και σε άλλο σημείο συμπλήρωσε: «Απ’ ότι βλέπουμε, το ψήφισμα για τον υπουργό, ακόμα βολοδέρνει. Και δεν ξέρουμε γιατί βολοδέρνει. Το ποιος δήμαρχος δεν δέχεται, να βγείτε κύριε δήμαρχε να το καταγγείλετε. Το ποιος φορέας δεν δέχεται να υπογράφει, να βγείτε να το καταγγείλετε. Να μην το παίζουν όλοι ότι αγαπούν τη Δράμα».