Home > Νέα > Έρχεται το φετινό «Granitis Trail»

Έρχεται το φετινό «Granitis Trail»

Έως τις 3 Αυγούστου οι εγγραφές

Έρχεται το φετινό

«Granitis Trail»

 

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές έως και τις 3 Αυγούστου, για τη φετινή διοργάνωση του «Granitis Trail», έναν αγώνα μοναδική ομορφιάς, στα καταπράσινα μονοπάτια με θέα το Φαλακρό όρος.

Ο αγώνας 21 χλμ., θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, με τη συμμετοχή μέχρι στιγμής 54 αθλητών, από το Νομό Δράμας, καθώς και από τις γύρω περιοχές.

GRANITIS TRAIL 3

Πως ξεκίνησε το «Granitis Trail»
Ο Γιώργος, ο Παναγιώτης, και ο Νίκος, έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν ένα δίκτυο μονοπατιών ώστε να γίνει το χωριό προορισμός για ένα καλό «προπονητήριο» για τους επαγγελματίες αθλητές και μη, ορμητήριο για τις οικογένειες με παιδιά, και για όλους όσους αγαπάνε την πεζοπορία και το περίπατο μέσα στο δάσος.
Το χωριό του Γρανίτη, έχει όλες εκείνες τις υποδομές έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει στους επισκέπτες του την άρτια και ποιοτική διαμονή τους στο θέμα του ύπνου με τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες, και τις τέσσερις παραδοσιακές του ταβερνούλες για την σίτισή τους, μετά από μία ευχάριστη άλλα ταυτόχρονα εξαντλητική δραστηριότητα στα μονοπάτια του δάσους.
Όλα τα παραπάνω μας δίνουν την βάση, αλλά ταυτόχρονα τους έβαλαν και σε σκέψεις για το αν θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένας μικρός αγώνας για να έρχονται αθλητές και να περνάνε μία Κυριακή το χρόνο όμορφα σαν ένα «party trail» με μη αλκοολούχα ποτά βέβαια.
Οι σκέψεις των διοργανωτών, σιγά σιγά αρχίζουν να γίνονται, καθορισμός μονοπατιού, και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της καθαριότητας του μονοπατιού, και της σήμανσης τμηματικά.
Όμως από το μυαλό τους δε βγαίνει πως ο αρχικός στόχος, είναι το «προπονητήριο» και τα καλοδιατηρημένα και καλοσηματοδοτημένα μονοπάτια , γιατί προέχει η ασφάλεια όσων θα τα περπατάνε ή θα τα τρέχουν, και όλων όσων θα κινούνται μέσα σε αυτά με φίλους ή με τα παιδιά μας.
Τους προβλημάτισαν επίσης οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες σε αυτά τα υψόμετρα ( Γρανίτης 800m , Άγιος Παύλος 1800m) είναι απρόβλεπτες και οι αλλαγές του καιρού αλλάζουν στο δευτερόλεπτο. Ήλιος, βροχή , αέρας, χαλάζι , χιόνι, και το δυσκολότερο από όλα ομίχλη η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να σε αποπροσανατολίσει ειδικά στις κορυφογραμμές από του Λοχαγού Ρογκάκου έως και τον Άγιο Παύλο.
Αρκετά δύσκολα όλα αυτά. Έχουν όμως μεράκι όραμα και πρόγραμμα.
Με γνώμονα λοιπόν όλα τα παραπάνω, και με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων ξεκίνησαν με αργά και σταθερά βήματα τις διαδικασίες που απαιτούνται για αυτό το εγχείρημα.
Μετά από πολλές συζητήσεις και γνώμες από φίλους και συναθλητές τους, κατέληξαν σε μία διαδρομή μονοπατιών μήκους 21 km και υψομετρικής διαφοράς 1630m, ώστε να γίνει αυτό το party trail την πρώτη Κυριακή κάθε Σεπτέμβρη.

Η εποχή μόνο τυχαία δεν είναι. Συγκέντρωσαν, τα στατιστικά κακοκαιρίας για την περιοχή μας από την Ε.Μ.Υ. ( Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία) από το 2005 μέχρι και σήμερα και για την περίοδο 20 Αυγούστου μέχρι και 15 Σεπτέμβρη, είχε 3 φορές κακοκαιρία μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια .

Επίσης, θεωρούν πως θα είναι ένα καλό προπονητικό ξεκίνημα αυτός ο μικρός πλην όμως απαιτητικός αγώνας, για όλους τους αθλητές που ξεκινούν την αγωνιστική τους περίοδο μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Θα είναι σαν μέτρο σύγκρισης του χρόνου τους, μιας και η διαδρομή θα είναι ίδια για όσο υφίσταται το «Granitistrail 21km» , δηλαδή θα βλέπουν τον χρόνο που θα κάνουν στον αγώνα και θα τον συγκρίνουν με τον περσινό έτσι ώστε να γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκονται, και φυσικά σε συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης, www.granitistrail.gr