Home > νέα > Ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

Ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

Ερωτηματικά για τον τρόπο

λειτουργίας του Νοσοκομείου

θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

 «Για πιο λόγο έκλεισε η ορθοπεδική κλινική;» – Έντονα ερωτήματα και ευθύνης προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου για Παθολόγους και τη λειτουργία Ογκολογικού Τμήματος

 

 

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που αυτή τη στιγμή επικρατεί στις δομές υγείας του Νομού Δράμας, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας.

Εν μέσω πανδημίας, φαίνεται ότι αναδεικνύονται πλέον τα πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα του Νοσοκομείου Δράμας, τα οποία όπως φαίνεται, σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας αναρωτιέται «για ποιο λόγο έκλεισε η Ορθοπεδική Κλινική» του Γ.Ν. Δράμας, ενώ τονίζεται ότι συμφωνούν με τα όσα είπε δημόσια με επιστολή του και με δηλώσεις του ο διευθυντής της κ. Σαρίδης.

Σε άλλο σημείο, τίθενται ερωτηματικά για τη σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας: [Δυστυχώς αυτό που δεν έγινε με Σερραίους- Καβαλιώτες-Ξανθιώτες διοικητές του Νοσοκομείου Δράμας κ.τ.λ. γίνεται με Δραμινή διοικήτρια;], ενώ τονίζεται ιδιαίτερα η κατάσταση σχετικά με το ζήτημα της δημιουργίας Ογκολογικού Τμήματος στη Δράμας, καθώς φαίνεται ότι αυτό «κολλάει» σε πολιτικούς παράγοντες και αποφάσεις. Επίσης, ο Ι.Σ. Δράμας απευθύνεται ιδιαίτερα και στη διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Καρατζόγλου, προς την οποία θέτει διάφορα ερωτήματα.

Αναλυτικότερα αποσπάσματα από τη δημόσια ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου παρακάτω:

Η ανακοίνωση του Ι.Σ. Δράμας

[Για πιο λόγο έκλεισε η ορθοπεδική κλινική; Συμφωνούμε απόλυτα με όσα υποστηρίζει ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Γ.Ν. Δράμας.

Όλοι στην Δράμα γνωρίζουν ότι, αν για κάτι έπρεπε να καμαρώνει το Γ.Ν. Δράμας, ήταν αφ’ ενός η χειρουργική-ες κλινική-ες των Αδαμίδη-Μολή-Βρακά_Τζέγα κ.τ.λ. και αφ’ ετέρου η ορθοπεδική κλινική των Θωμαΐδη–Βραδέλη κ.τ.λ. (αναφέρουμε μόνο τεθνεώτες συναδέλφους και ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων αν ξεχνούμε κάποιον), που είχαν πανελλήνια αναγνώριση του έργου των. Ποιοι λοιπόν είστε που υποβαθμίζετε το Γεν. Νοσοκομείο Δράμας; Γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

Εμείς γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο και οι ενέργειές μας είναι διαχρονικές στον τομέα αυτό. Δυστυχώς αυτό που δεν έγινε με Σερραίους- Καβαλιώτες-Ξανθιώτες διοικητές του Νοσοκομείου Δράμας κ.τ.λ. γίνεται με Δραμινή διοικήτρια; Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη από χθες, κι όχι από αύριο, να λειτουργούν και οι δύο προαναφερόμενες κλινικές στον ίδιο χώρο λόγω της παρούσας έκτακτης ανάγκης, μοιραζόμενες τα κρεβάτια της χειρουργικής, εξυπηρετώντας μόνον τα επείγοντα περιστατικά.

Λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν την απάντηση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ το 2018 (επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) στο συνέδριο “η Δράμα ενάντια στον καρκίνο”, στο ερώτημα “γιατί δεν τοποθετείται 2 παθολόγους- Ογκολόγους στο Γ.Ν. Δράμας και το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό”, η απάντηση του ήταν αποστομωτική = είμαι υπάλληλος, αυτό που ζητάτε θέλει πολιτική απόφαση, άλλωστε στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου σας δεν υπάρχουν ογκολόγοι-παθολόγοι, θέλει τροποποίηση του οργανογράμματος και μετά τοποθετούνται οι ιατροί”.

Συνεπώς κυρία διοικήτρια είστε υπάλληλος, όπως και ο διοικητής της 4ης  Υ.Π.Ε. Γιατί λοιπόν έγιναν όλα αυτά που αναφέρονται ανωτέρω. Σας διέταξαν; ποιοι; Θέτουμε απλά ερωτήματα:  μήπως α). ο Πρωθυπουργός; β). Ο πρώην Πρωθυπουργός; γ). ο Υπουργός Υγείας ή Υφυπουργός; δ). ο κυβερνητικός βουλευτής;  ε). οι βουλευτές τις αντιπολιτεύσεως.; στ). η 4η  ΥΠΕ.; ζ). Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας; (προς τιμήν του, γνωρίζετε, όπως γνωρίζουμε, ότι για επείγον πρόβλημα του νοσοκομείου αντέδρασε αμέσως με αποτέλεσμα εντός ολίγων ημερών να έχει αίσιο τέλος). η). Πήρατε μόνοι σας την απόφαση ή και με την βοήθεια “κολλητών σας”;  «Το κείμενο του κυρίου Σαρίδη αφήνει πολλά ερωτήματα».]

Σε άλλα σημείο παρακάτω, επισημαίνεται: [Πιστεύουμε ότι κάνατε λάθος κι άρα οφείλετε μια δημόσια συγνώμη. Εκτός, αν σας διέταξαν. Τότε είμεθα στο πλευρό σας. Αν δεν το κάνετε ,  σας απαγορεύουμε, όταν ομιλείτε για  το ιατρικό προσωπικό του Γ. Ν. Δράμας,  να χρησιμοποιείτε την λέξη “εμείς”. Δεν είστε ιατρός. Είναι γνωστό εις άπαντας, ότι ο Ι.Σ. Δράμας, όταν λέει την φράση “ιατρικός κόσμος”, εννοεί μια πυραμίδα (την Υγεία), στην κορυφή της οποίας ευρίσκετε ο ιατρός, αλλά για να κρατηθεί όρθια, χρειάζεται και τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό και τους γραμματείς, που εξυπηρετούν την υγεία και γενικά όλους τους εμπλεκόμενους στην δημόσια υγεία. Εσείς από την θέση σας βλέπετε μόνο μία οπτική γωνία.]

Ο Ι.Σ. Δράμας αναφέρεται στη συνέχεια σε κάποιες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί παλαιότερα προκειμένου να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του Γ.Ν. Δράμας, ενώ τονίζει: [Δεδομένου ότι άπαντες στο Δ.Σ. του νοσοκομείου είστε Δραμινοί, σας ζητούμε για τελευταία φορά να λάβετε αποφάσεις υπέρ της δημόσιας υγείας των Δραμινών. Θεωρούμε ότι ομόφωνα άπαντες πρέπει να ζητήσετε την τροποποίηση του οργανογράμματος του Γ.Ν. Δράμας και να αφήσετε τον Ιατρικό Σύλλογο να διαχειριστεί την όλη υπόθεση με την πολιτική ηγεσία.

Σας υπενθυμίζουμε το έγγραφο που σας αποστείλαμε στις 02-10-2020. Και μόνο το γεγονός ότι δεν εκτελέστηκαν από το σύλλογο, όσα αναφέρονται στο έγγραφο, αποδεικνύουν του “λόγου το αληθές, ότι τα μέλη του Ι.Σ. είναι απλοί στρατιώτες, ακλόνητοι φρουροί της υγείας. Το ανωτέρω όμως έγγραφο συνεχίζει για τον Σύλλογο να είναι σε ισχύ. Έπεται συνέχεια.

Αυτή την στιγμή στην Δράμα η κατάσταση είναι κρίσιμη-δραματική. Η πρωτοβάθμια υγεία-περίθαλψη (κέντρα υγείας και ιδιώτες ιατροί) μάχεται σκληρά, αλλά με σοβαρές απώλειες. Ήδη σας έχουμε ενημερώσει με δελτίο τύπου ότι πολλοί συνάδελφοι ειδικοτήτων πρώτης γραμμής ελευθεροεπαγγελματίες νοσούν (αλήθεια θα ληφθεί πρόνοια γι’ αυτούς που ασθένησαν, έκλεισαν τα ιατρεία τους , αλλά συνεχίζουν τηλεφωνικώς να δίνουν οδηγίες στους ασθενείς που παρακολουθούσαν;).]

Τέλος, ο Ι.Σ. Δράμας, ζητάει από τους συναδέλφους ιατρούς, [Όσοι είναι υγιείς και ανήκουν στις βασικές ειδικότητες, παρακαλούνται να συνδράμουν παράλληλα με τα ιατρεία τους και το Γ.Ν. Δράμας, κατοχυρώνοντας όμως τον εαυτό τους. Να μην λησμονούν όλοι οι συνάδελφοι ότι, μετά πάντοτε από τηλεφωνικό ραντεβού, χρειάζονται περίθαλψη πολλοί συμπολίτες μας με χρόνια και ανίατα νοσήματα, να συνεχίζουν τους  βασικούς εμβολιασμούς κάθε ηλικίας, λαμβάνοντες πρωτίστως τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. Επιθυμούμε όμως να τονίσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε από δω και στο εξής απειλές κατά των ιατρών-μελών μας.]