Home > Πρώτο Θέμα > Η εταιρεία Raycap έχει αναλάβει τη μελέτη της ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου Δράμας

Η εταιρεία Raycap έχει αναλάβει τη μελέτη της ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου Δράμας

Δηλώσεις του προέδρου του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας στον «Π.Τ.»

Η εταιρεία Raycap έχει αναλάβει

τη μελέτη της ανακατασκευής

του Κολυμβητηρίου Δράμας

Μπανιώτης: Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τον νέο σχεδιασμό του Κολυμβητηρίου

«Αυτή τη στιγμή, έχει σημασία να υπάρξει συνέχεια στην κολυμβητική κουλτούρα που έχει η Δράμα»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ που γνωρίζαμε σχετικά με την ανακατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας, ήταν ότι είχε εγκριθεί ποσό 92.000 ευρώ για την ενίσχυση των κερκίδων του και ότι η δημοπράτηση του έργο προχώρησε μέχρις ενός σημείου. Τα τελευταία νέα επ’ αυτού, ήταν ότι τον περασμένο Νοέμβριο θα είχαμε και ανάδοχο του έργου.

Και αυτή ήταν η δήλωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννη Καψημάλη. Μάλιστα, αυτό είχε πει ο ίδιος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας όταν ρωτήθηκε από δημοτικούς συμβούλους σε μία και μοναδική δια ζώσης συνεδρίαση του σώματος, στις 21 Οκτωβρίου 2020.

Όπως μάλιστα δημοσιεύαμε τότε, ο κ. Καψημάλης είχε πει, ότι η Τεχνική Υπηρεσία μελετάει το «κόστος της καθαίρεσης – αποκατάσταση και υπόβαση περιμετρικά του Κολυμβητηρίου, ώστε ταυτόχρονα με αυτό το έργο, να τρέξει παράλληλα μια προμήθεια για αεροϋποστηριζόμενο θόλο. Ο αεροϋποστηριζόμενος θόλος (μπαλόνι, φουσκωτό), είναι μια διαδικασία, η οποία είναι πιο γρήγορη για την προμήθεια και με νέα νομοθετική ρύθμιση, μάς επιτρέπει να βγάλουμε μια άδεια μικρής κλίμακας, ώστε να γίνει η τοποθέτηση».

Όπως είπε ο κ. Καψημάλης, «αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι μετρήσεις, δεν θα απαιτηθούν πολλά χρήματα και δεν θα ζορίσουμε πάρα πολύ τον προϋπολογισμό του Δήμου. Έτσι, θα λύσουμε ένα πρόβλημα άμεσα». Αναφερόμενος σε χρονοδιάγραμμα, είπε ότι μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος για την καθαίρεση και αποκατάσταση περιμετρικά του Κολυμβητηρίου. Την μελέτη για το έργο αυτό, έχει αναλάβει ο κ. Μόσχου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας.

Επειδή έχει σημασία, θα πρέπει να πούμε εδώ ότι, το έργο της δημοπράτησης δημοσιεύθηκε μάλιστα και στις τοπικές εφημερίδες προς ανάδειξη αναδόχου. Και από εκεί και πέρα, κανένα άλλο στοιχείο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όταν προ ημερών μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Καψημάλη, μας είπε ότι τελικά δεν προχώρησε η διαδικασία και ότι πλέον υπάρχει μια συζήτηση με το Κολυμβητικό Όμιλο και τον χορηγό του την εταιρεία Raycap, για ένα νέο σχεδιασμό. Και τίποτα άλλο.

KOLYMBHTHRIO DRAMAS

Ο νέος σχεδιασμός

Ο «Πρωινός Τύπος», προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από το Κολυμβητήριο και προκειμένου να καταλάβουμε γιατί σταμάτησε η ενίσχυση των κερκίδων, αλλά να δούμε ποιος είναι ο νέος σχεδιασμός, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας κ. Μπανιώτη.

Όπως είπε ο κ. Μπανιώτης, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, «από την πρώτη στιγμή που έκλεισε το Κολυμβητήριο, έχει απευθυνθεί στο χορηγό της ομάδας, την εταιρεία Raycap και έχει ξεκινήσει μια διαδικασία πριν από δύο μήνες περίπου να βρεθεί η καταλληλότερη λύση  για το Κολυμβητήριο. Μετά απ’ αυτό το διάστημα, έχουν ολοκληρωθεί διάφορες μελέτες για ένα τελικό σχέδιο ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου, η οποία θα ολοκληρωθεί το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα».

Στην ερώτηση αν αυτό αφορά το ζήτημα κατασκευής φουσκωτού θόλου όπως είχε ανακοινωθεί παλαιότερα, ο κ. Μπανιώτης είπε: «Ας περιοριστούμε μόνο στο ότι θα γίνει ανακατασκευή του χώρου. Εμείς έχουμε μιλήσει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο για το οποίο σύντομα θα δημοσιοποιηθεί στην κοινωνία της Δράμας».

Στην ερώτηση αν στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και οι κερκίδες και στην αναφορά μας ότι είχε προχωρήσει ο Δήμος στη δημοπράτηση του έργου της ενίσχυσης των κερκίδων, ο κ. Μπανιώτης τόνισε ότι «νομίζω πως δεν έχει βγει ανάδοχος, αλλά θα ενημερωθείτε ολοκληρωμένα». Στη διαπίστωσή μας ότι η δημοπρασία είχε προχωρήσει ο κ. Μπανιώτης απάντησε ότι «δεν ισχύει αυτό. Δεν είναι αντιφατικό αυτό. Κρατήστε πάντως ότι υπάρχει ένα αισιόδοξο, γρήγορο σχέδιο ανακατασκευής».

Στην ερώτηση για το ποιος θα αναλάβει την κατασκευή του έργου, ο κ. Μπανιώτης σημείωσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι κατόπιν μιας πρωτοβουλίας που πήραμε τον Οκτώβριο, η εταιρεία Raycap πρωτοστατεί για να δοθεί μια λύση η οποία είναι πλήρης, όσον αφορά και σε μελέτες και σε χρηματοδότηση».

Αναφορικά με τις κουβέντες για το ζήτημα της κατασκευής νέου Κολυμβητηρίου σε άλλο σημείο της πόλης, ο κ. Μπανιώτης εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή, αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα μια λύση όσο αφορά το χώρο του Κολυμβητηρίου ώστε να υπάρξει συνέχεια στην κολυμβητική κουλτούρα που έχει εδώ και 40 χρόνια η πόλη της Δράμας, και αυτό είναι το μέλημά μας. Διαφορετικά, τι να το κάνουμε αν είναι να ολοκληρωθεί κάτι μετά από δυόμισι τρία χρόνια και δεν έχουμε αθλητές και έχουν καταστραφεί οι ομάδες. Το θέμα είναι να διατηρήσουμε την κολυμβητική κουλτούρα που χτίστηκε στην πόλη της Δράμας εδώ και 40 χρόνια από τον Κολυμβητικό».

Όσον αφορά τις προπονήσεις, αυτή την εποχή απαγορεύονται λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και μόνο ένας αθλητής που είναι ενταγμένος στην προεθνική ομάδα κάνει προπονήσεις στην Καβάλα.