Home > νέα > Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για άλλη μια χρονιά κοντά στο συνάνθρωπο-Απολογισμός δράσεων για το έτος 2019

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για άλλη μια χρονιά κοντά στο συνάνθρωπο-Απολογισμός δράσεων για το έτος 2019

Απολογισμός δράσεων για το έτος 2019

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής

«Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για άλλη

μια χρονιά κοντά στο συνάνθρωπο

 

Πέρασε ένας ακόμη χρόνος, γεμάτος δράσεις, δωρεές, προσφορά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, αλλά και δράσεις και εκδηλώσεις για γονείς και παιδιά, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

Το Σωματείο, αποδεικνύει έμπρακτα, κάθε χρόνο, με κάθε του δράση την ενεργή συμμετοχή και προσφορά του στην τοπική μας κοινωνία.

Κοινωνική προσφορά

Το Σωματείο, υποστήριξε με τρόφιμα, είδη ρουχισμού, υποδήματα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη οικιακής χρήσης 200 οικογένειες με μεγάλα οικογενειακά προβλήματα και πραγματοποίησε εκδηλώσεις και εκδρομές φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, ενίσχυσε οικονομικά πολλές ευάλωτες οικογένειες με το ποσό των 5.850,00 ευρώ, για κάλυψη δαπανών όπως ιατρική περίθαλψη, ΔΕΚΟ, θέρμανση και διάφορους λογαριασμούς οικονομικής ενίσχυσης.

Μέσα στις δράσεις κοινωνικής του προσφοράς, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», χάρισε δώρα και ευχές.                                                             Πασχαλινές χειροποίητες  λαμπάδες,  προσέφεραν την Τετάρτη 17 Απριλίου  2019, στους μαθητές/τριες του Ειδικού Σχολείου Δράμας, η Πρόεδρος, κα. Τσάνα Μαρία, και οι μαθητές από το  Εργαστήρι Ονείρων του Σωματείου, τις οποίες κατασκεύασαν με πολύ αγάπη.                                                                                      Από την πλευρά του το Σωματείο, ευχαριστεί θερμά την διευθύντρια, κα. Αμανατίδου, και τον υποδιευθυντή για την θερμή τους υποδοχή.

Ακόμη, στις δράσεις κοινωνικής του προσφοράς, το Φιλανθρωπικό Σωματείο σε συνεργασία με άλλους φορείς εν όψει των εορτών του Πάσχα, όπου πραγματοποιήθηκε μια όμορφη Πασχαλινή συνεργασία του Φιλανθρωπικού Σωματείου, του Δημοσίου ΙΕΚ Δράμας και του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας .
Το Φιλανθρωπικό Σωματείο« Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», πρόσφερε τα υλικά ώστε το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Δ.ΙΕΚ Δράμας, να φτιάξει 100 Πασχαλινά τσουρέκια τα οποία στις 18/4/2019 προσέφεραν με πολλή αγάπη στα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας

Παράλληλα, το  Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», προσέφερε επισιτιστική βοήθεια η οποία χάρισε χαμόγελα και ελπίδα σε περισσότερες από 200 άπορες οικογένειες ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση για όλους μας, με τη δράση του ο  φορέας , προσπαθεί  να δώσει αρωγή και ανακούφιση σε αυτούς τους ανθρώπους.

Μέσα στις δράσεις κοινωνικής του προσφοράς το Φιλανθρωπικό Σωματείο, προσέφερε στις 25 Μαΐου τρόφιμα (όσπρια λάδι τυροκομικά, λαχανικά) στον Σύλλογο Παραπληγικών Δράμας.

Επιπλέον, το Σωματείο προσέφερε στις 26 Μαΐου τρόφιμα (όσπρια λάδι τυροκομικά, λαχανικά) στα δύο τμήματα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας – Chef του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Δράμας.

Και το 2019, το Σωματείο συνέχισε την ενεργή συμμετοχή του για την υποστήριξη των παιδικών ιδρυμάτων ( Χαμόγελο του παιδιού) (Χωριά ΣΟΣ) Ψυχιατρικών Κλινικών όπως η (Αγία Ειρήνη),  προσφέροντας ενδύματα, υποδήματα, τρόφιμα και  είδη πρώτης ανάγκης.

ELEHMON - YPOLOGISTES

Νέο επταμελές Δ.Σ. του Σωματείου

Την 20η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Κυριακή, και ώρα 11:00, στην έδρα του  Σωματείου στο Δ.Δ Χωριστής του  Ν. Δράμας, διεξήχθησαν από την Γενική Συνέλευση εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και η τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή  του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» που εξελέγη μετά τις εκλογές της 20ης  Ιανουαρίου 2019, συγκροτήθηκε σε σώμα και απαρτίζεται από τους εξής :

Πρόεδρος Δ.Σ.:  Τσάνα Μαρία του Ιωάννη, Αντιπρόεδρος: Νουβάκη Σοφία του Πασχάλη,

Γραμματέας:  Παπαδοπούλου Ευαγγελία του Σταύρου, Ταμίας:  Κουμαράπη Βασιλική του Χρήστου, Έφορος: Αδαμίδου Αναστασία του Σταύρου, Μέλος: Κερμρνιώτης Ιωάννης  του Αθανασίου, και Μπαξεβάνης Αντώνης του Φωτίου.

Η Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Μουταφτσή Μαγδαληνή του Γεωργίου, Βασιλείου Ευάγγελος του Βασιλείου, και Καραβούζη Τσιρακίδου Σωτηρία του Γεωργίου.

Εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου,  έγινε η πρώτη συνάντηση και ο χωρισμός των δυο τμημάτων για τα ταχύρυθμα σεμινάρια στο χειρισμό Η/Υ, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Φορέα στην Χωριστή, σύνολο 32 ωρών και  διήρκησαν μέχρι 7 Ιουνίου 2019.

Οι εκπαιδευμένοι, αποκόμισαν βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών έχοντας αποκτήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.  Τα σεμινάρια,  απευθυνόταν  σε άτομα που δε γνωρίζουν καθόλου να χρησιμοποιούν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις. Ο κάθε συμμετέχων είχε δικό του Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, ενώ υπεύθυνη εθελόντρια εκπαιδεύτρια , ήταν η κα.  Σαγυρίδου Αναστασία.

elehmon1

Προσκυνηματικές εκδρομές 

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής, πραγματοποίησε τον Ιανουάριο 2019 με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο χορό και την κοπή της βασιλόπιτας. Παράλληλα, πραγματοποίησε και μία ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στη Ν. Καρβάλη.

Επιπλέον, το Σωματείο συνεχίζοντας την προσπάθεια του φιλανθρωπικού του έργου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  επταήμερη  αεροπορική  προσκυνηματική εκδρομή,  στις 7-13 Μαρτίου 2019, με προορισμό τους Αγίους Τόπους, Τέλ Αβίβ, Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ.

Οι 48 εκδρομείς από τη Δράμα και οι 12 από Αθήνα, ένα γκρουπ 60 ατόμων, επισκέφθηκαν και προσευχήθηκαν με ευλάβεια όλους τους ναούς των Αγίων Τόπων.

Ακόμη, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, το Φιλανθρωπικό Σωματείο πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή όπου εκκλησιάσθηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Πέρασμα του Κ. Νευροκοπίου, καθώς ξεναγήθηκε και στην ευρύτερη περιοχή, στην Ι.Μ. του Αγίου Ραφαήλ, και στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

ELEHMON - VOLOS

Μονοήμερη εκδρομή στα Άνω Πορόια Σερρών και στην Λίμνη Κερκίνη, πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» συνεχίζοντας την προσπάθεια του φιλανθρωπικού του έργου.

Οι εκδρομείς, επισκέφτηκαν το πρωί το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στους πρόποδες του όρους Μπέλλες, όπου εκκλησιάστηκαν και στην συνέχεια φιλοξενήθηκαν από την Ηγουμένη Ιακώβη, τον Αγιορείτη Ηγούμενο πατήρ Αλέξιο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, όπου στον λόγο του ο Πατήρ Αλέξιος τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε στο έργο του Φιλανθρωπικού Σωματείου και στον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμων.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», συνεχίζοντας την προσπάθεια του φιλανθρωπικού του έργου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  τριήμερη  εκδρομή, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  2019 στην Αθήνα.

Οι εκδρομείς, επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Βάρκιζα και το Σούνιο, το Μουσείο της Ακρόπολις, περιηγηθήκαν στην Ακρόπολη στην πλάκα και στο Μοναστηράκι, παρακολούθησαν μία θεατρική παράσταση και επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι εκδρομές του Σωματείου, έχουν Φιλανθρωπικό σκοπό και πραγματοποιούνται προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του φορέα στην βοήθεια ευπαθών ομάδων.

Πρόγραμμα Active Citizens Fund Greece

Στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Greece, του (ΕΟΧ) Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, που χρηματοδοτεί η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του SolidarityNow, καθώς και της εκπροσώπου της Νορβηγικής Πρεσβείας, κα. Πολυξένης Αναστασίου στην Ελλάδα.

Ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρουσίαση σε πολίτες, φορείς και συλλόγους, στο δημαρχείο της Δράμας. Το Σωματείο,  εκπροσώπησε τις οργανώσεις ΜΚΟ του Νόμου Δράμας και η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», κα. Τσάνα Μαρία, δέχτηκε με χαρά την πρόταση του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και ανέπτυξε το θέμα από το προηγούμενο Πρόγραμμα  «Είμαστε όλοι Πολίτες», που υλοποίησε ο φορέας με μεγάλη επιτυχία (Κοινωνικό Φροντιστήριο), και τα οφέλη που άφησε στον φορέα και στην τοπική κοινωνία από την εμπειρία της περιόδου 2009-2016.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Greece  το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», έπειτα από έγκριση του Δ.Σ., κατέθεσε την πρόταση  του, με  καταλυτική ημερομηνία του προγράμματος  στις 21/6/2019.

ELEHMON 1

Επιχορήγηση μέσω της ΠΑΜΘ

Στις 21-5-2019, κοινοποιήθηκε στο Σωματείο από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ότι έχει εκδοθεί η με αρ. πρωτ. Δ12/Γ.Π.9109/176/28-03-2019 απόφαση κατανομής επιχορήγησης με (ΑΔΑ:ΩΖ5Ρ465Θ1Ω-ΤΝ8), προκειμένου στη συνέχεια να επιχορηγηθούν μέσω της Περιφέρειας Α.Μ.Θ τα πάσης φύσεως Προνοιακά Ιδρύματα (Ν.Π.Ι.Δ.) για δαπάνες λειτουργίας έτους 2019.                                                                                                                             Ο Φορέας, κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις 30 Ιουλίου 2019.

Το «Εργαστήρι Ονείρων» του Σωματείου

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής, και η παιδική θεατρική ομάδα από το Εργαστήρι Ονείρων, που τελείται υπό την αιγίδα του φορέα για 5η συνεχόμενη χρονιά, παρουσίασαν στις 9 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα της Νομαρχίας Δράμας για το ευρύ κοινό, και στις 10 Ιουνίου για μαθητές Δημοτικών Σχολείων την παράσταση  Ο Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ.

Μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, από τα μικρά ταλέντα της παιδικής θεατρικής ομάδας «Εργαστήρι Ονείρων». Η Πρόεδρος, κα. Τσάνα Μαρία και το Δ.Σ. του φορέα, θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τις εθελόντριες κα. Ειρήνη Μπουντάκη και την κ. Εύη Παπαδοπούλου, για την επιμέλεια και την υλοποίηση του έργου  καθώς και  σε όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους. Τέλος, ευχαριστούν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση και έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό.

Συνεργασία του Σωματείου με Φορείς και Ιδρύματα

To 8ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση που πραγματοποιήθηκε από 21 Ιουνίου έως τις 23 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρακολούθησε η Πρόεδρος του Σωματείου, κα. Μαρία Τσάνα, προσκεκλημένη από το Ίδρωμα ΙΣΝ, για 4η συνεχόμενη χρονιά, αποκομίζοντας  για άλλη μια φορά της καλύτερες εντυπώσεις.

Στα πλαίσια της συνεργασίας και δικτύωσης του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 υποδέχθηκε στα γραφεία του φορέα την διεπιστημονική ομάδα του Προγράμματος «Υπηρεσιών Νοσηλείας Κατ’ οίκον». Το Πρόγραμμα «Υπηρεσιών Νοσηλείας Κατ’ οίκον», το οποίο αποτελεί επέκταση των δράσεων του της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Κέντρου Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης», Ασθενών – Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Κοινωνία για όλους» στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

ELEHMON - IEK

Το Σωματείο από την πλευρά του ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές: Καρίπογλου Κυριακή-Οικονομολόγο, Κοσμίδου Αλεξάνδρα-Διατροφολόγο, Παπαδοπούλου Μαρίνα-Ψυχολόγο και Τοπαλίδη Αθανάσιο- Κοινωνικό Λειτουργό για τις πολύτιμες συμβουλές.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες στο χώρο του φορέα για τα ζητήματα που τους αφορούν, έπειτα από την καταγραφή των αναγκών τους.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», συμμετέχει ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Δράμας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD/ΚΕΑ)» της Προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

Ακόμη, στις 31 Οκτωβρίου 2019 ο φορέας υπέβαλε  αίτηση  στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  για ένα πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα.

 Φιλανθρωπικός Αγώνας Χωριστής

Με επιτυχία και με την συμμετοχή 120 περίπου αθλητών όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου Χωριστής, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, ώρα 7:30 μμ. στην Χωριστή Δράμας.

Το Αγώνα, διοργάνωσε το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2019» του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας.

Δράσεις για τα Χριστούγεννα

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», αναγνωρίζοντας την αξία της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων στη βελτίωση της κοινωνικής μας συνεισφοράς, επικεντρωνόμαστε στο να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας, με συνεργάτες, φορείς και συλλόγους.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», στα πλαίσια των Δράσεων του για τα Χριστούγεννα 2019.

Επισκέφτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019 το Σύλλογο Παραπληγικών του Ν. Δράμας, όπου με πολύ μεγάλη χαρά προσέφερε στα μέλη του συλλόγου, 70 σακούλες με πιπεριές και 130 τμχ κονσέρβες.

Στις 26 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Χωριστής Ν. Δράμας, όπου με πολύ μεγάλη χαρά προσέφερε σε όλους τους μαθητές του 114 στο σύνολο από ένα πακέτο με κασέρι του τοστ προσφορά της εταιρίας ARIVIA AEBE.

Παράλληλα, στις 26 Νοεμβρίου 2019 επισκέφθηκε τον Σύλλογο Παραπληγικών του Ν. Δράμας, όπου  πρόσφερε 70 κιβώτια με κασέρι που μας προσέφερε  δωρεάν η εταιρεία ARIVIA A.E.B.E.

Ακολούθως, στις 27 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Χωριστής Ν. Δράμας, όπου προσέφερε σε όλους τους μαθητές του 44 στο σύνολο, από ένα πακέτο με κασέρι του τοστ προσφορά της εταιρίας ARIVIA A.E.B.E.

Την επόμενη ημέρα, 28 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκε τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ «Αγωνιστές», όπου προσέφερε στα μέλη του 40 κιβώτια με κασέρι που μας προσέφερε δωρεάν η εταιρεία ARIVIA A.E.B.E. και 40 κιβώτια πιπεριές που μας προσέφεραν τα θερμοκήπια Δράμας.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», συνεχίζοντας στα πλαίσια των Δράσεων του για τα Χριστούγεννα 2019, επισκέφτηκε την Παρασκευή στις 6/12/2019  την Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών του Ν. Δράμας όπου με μεγάλη χαρά προσέφερε στις 40 οικογένειες με βρέφη.

Η δωρεά περιελάμβανε: Βρεφικό γάλα FREZYDERM Ν3, Βρεφικά Μπιμπερό,   Βρεφικές Κρέμες συγκάματος,  Βρεφικά   Σαμπουάν και Πιπίλες 0-6-12-16 μηνών.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο το Σωματείο ενίσχυσε με πακέτα τροφίμων 200 οικογένειες του Νομού μας. Τα εορταστικά πακέτα, περιείχαν τα απαραίτητα είδη διατροφής (κρέας, ζυμαρικά, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, αλάτι, γάλα, αλεύρι, τοματοχυμούς, κονσέρβες, απορρυπαντικά, βρεφικά είδη, είδη υγιεινής, παιδικά παιχνίδια, μπισκότα κ.ά.).

Εορτασμός του Προστάτη του Σωματείου Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος

Σε κλίμα αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο και με μεγάλη προσέλευση πολιτών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17ης Νοεμβρίου 2019, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισόδια της Θεοτόκου στην Χωριστή Δράμας, αρτοκλασία για την μνήμη του προστάτη του Φορέα μας Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, τιμά τη μνήμη του Αγίου στις 12 Νοεμβρίου, και το Φιλανθρωπικό Σωματείο τιμά την ημέρα αυτή κάθε χρόνο.

Πρωτόκολλο συνεργασίας

Επιθυμώντας να συμβάλλει ακόμη πιο ενεργά στα κοινωνικά πράγματα της πόλης μας, το Σωματείο υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας της κοινωνικής σύμπραξης  Π.Ε. Δράμας «Αλληλεγγύη της ΠΕ Δράμας», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Δράμας. Συγκεκριμένα για το 2019  τρεις  διανομές στους δικαιούχους ΚΕΑ.

Δωρεές και προγράμματα στο Σωματείο

Το Σωματείο, διέθεσε 200 ημερολόγια τσέπης με το βιογραφικό του Σωματείου στο ένθετο προκειμένου να ενισχύσουμε το ταμείο του Φορέα.

Ακόμη, ο φορέας κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την έκδοση  χρηματικού εντάλματος σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. Δ12/Γ.Π.44514/1326/04-11-2019 (ΑΔΑ: ΨΡ7Τ465Θ1Ω – Α3Ε )  απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων (άρθρου 12 του Ν2731/1999 ) Προνοιακών Ιδρυμάτων για κάλυψη λειτουργικών δαπανών, στην Π.Ε. Δράμας Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.                                                                                                                                                           Μέσα στο 2019 το Σωματείο έχει λάβει, ύστερα από αίτημα χορηγίας που υποβάλετε από την Κοινωνική Λειτουργό του Φορέα, δωρεές σε τρόφιμα από ιδιώτες, φορείς, παραγωγούς, εταιρείες, από όλη την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλες τις εταιρείες και τους ιδιώτες για τις χορηγίες τους μέσω ευχαριστήριας επιστολής, καθώς και ανήρτησε την χορηγία στην ιστοσελίδα άλλα και στην ομάδα του Φιλανθρωπικού Σωματείου στο διαδίκτυο, καθώς και σε δελτία τύπου στα Μ.Μ.Ε. Επίσης, από τοπική εταιρεία έλαβε χορηγία το πόσο των 1.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το Σωματείο, όλο τον χρόνο δέχτηκε πάρα πολλές προσκλήσεις για εκδηλώσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε με την παρουσία μας. Από την πλευρά του ευχαριστεί  ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου  την  Εξελεγκτική  Επιτροπή  τις εθελόντριες του Φορέα, τον Άγγελο Τσιρακίδη, τον Πάτερ Απόστολο, για την εθελοντική τους προσφορά και την  άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Το Σωματείο, προσπάθησε όλο το 2019  για την καλύτερη λειτουργία του φορέα και θέτει τον πήχη ακόμα ψηλότερα για το 2020.