Home > Πρώτο Θέμα > Άρης Καμπανός: «Θα ήθελα να τους δώσω το χέρι και να τους πω συλλυπητήρια, γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους…»

Άρης Καμπανός: «Θα ήθελα να τους δώσω το χέρι και να τους πω συλλυπητήρια, γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους…»

Φιλικός αγώνας ΑΟ Καβάλας – Δόξα Δράμας στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη

Άρης Καμπανός: «Θα ήθελα να τους δώσω το χέρι

και να τους πω συλλυπητήρια, γιατί δεν είχαν

την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους…»

Με την παρουσία του πατέρα του Άλκη, Άρη Καμπανού

 

 

Του Γιάννη Κιοσίδη 

ΦΙΛΙΚΟΣ ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου στην Καβάλα. Ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ενός ημιχρόνου μεταξύ των ομάδων ΑΟ Καβάλας και Δόξα Δράμας που διεξήχθη στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».

Πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα (που κράτησε 60 λεπτά), τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, οι αρχηγοί των δύο ομάδων άφησαν ένα στεφάνι στη φωτογραφία του, ενώ ακολούθως οι παίκτες και οι προπονητές άφησαν από ένα λουλούδι στο σημείο.

Οι 22 ποδοσφαιριστές αγκαλιάστηκαν πριν τη σέντρα του ματς και φώναξαν όλοι μαζί το όνομα του δολοφονημένου νεαρού.

Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι από Καβάλα, αλλά και Δράμα που παραβρέθηκαν στο γήπεδο για τον φιλικό αγώνα για να τιμήσουν τον 19χρονο Άλκη που έφυγε τόσα άδικα από τη ζωή. Ο φιλικός αγώνας διεξήχθη με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Πολίτη την οποία αποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, αλλά και οι διοικήσεις των δύο ιστορικών ομάδων.

Στο γήπεδο παραβρέθηκε και ο πατέρας του Άλκη, κ. Άρης Καμπανός, ο οποίος σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, παρά τη μεγάλη του θλίψη, ζήτησε το τέλος της βίας στα γήπεδα, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «στην Ελλάδα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ χαμηλό σημείο».

Αναλυτικότερα, ο κ. Καμπανός, αναφερόμενος στο γεγονός του φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, τόνισε: «Η τιμή είναι δική μου που ήρθα εδώ στην πόλη που είχαν αυτή την ιδέα. Δεν ήθελα να μείνω μόνο σε σκέψεις και ιδέες. Ήθελα να το κάνω πράξη και θα το κάνω αγώνα ζωής».

Ο πατέρας του Άλκη, κ. Καμπανός ζήτησε «να σταματήσει η βία στα γήπεδα. Όλοι ενωμένοι. Ο αγώνας είναι χαρά. Είναι και λιγάκι λύπη για αυτούς που θα χάσουν, αλλά πρέπει και οι δύο να βγαίνουν στο τέλος και να χειροκροτήσουν τις δυο ομάδες. Πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι τα ήθη μας. Έχουμε φτάσει σαν Ελλάδα σε ένα πολύ χαμηλό σημείο. Βλέπω αυτό τον αγώνα σαν ένα καινούργιο ξεκίνημα. Χάρηκα πολύ που παρευρίσκομαι εδώ στο γήπεδο και στον αγώνα των δυο ομάδων».

Αναφερόμενους στους δράστες, ο κ. Καμπανός είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να τους δώσω το χέρι και να έλεγα στους ίδιους συλλυπητήρια, γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους. Για να δουν τι εξαίρετο παιδί είναι. Συλλυπητήρια στα παιδιά, σε αυτό που έκαναν».

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ συγκινημένοι γιατί υποδεχόμαστε σήμερα στην όμορφη Καβάλα τον πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη, για τον οποίο και γίνεται αυτός ο φιλικός αγώνας σήμερα.

Ο κ. Άρης μας τιμά με την παρουσία του, ο οποίος με την οικογένειά του, με την σύζυγό του και τους υπόλοιπους δίδαξαν πολιτισμό, δίδαξαν ηθικές αξίες τις τελευταίες μέρες. Μας έκανε την τεράστια τιμή να βρίσκεται εδώ σήμερα, να τιμήσει και αυτός με την παρουσία του τους παίκτες του ΑΟΚ Καβάλας και της Δόξας Δράμας, δυο παραδοσιακούς αντιπάλους στο γήπεδο, οι οποίοι μετά τις πρωτοβουλίες που πήραμε εγώ και ο αντιπεριφερειάρχης της Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, συμφωνήσαμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό τον φιλικό αγώνα».

Όπως είπε ο κ. Πολίτης, «θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Δράμα και στην Καβάλα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, όλα αυτά να γίνουν μια απαρχή για κάτι καλύτερο, για ένα οριστικό «STOP» στη βία».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά δέχτηκα πριν από λίγες ημέρες την ιδέα – πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Αλέξη Πολίτη, ώστε να συνδιοργανώσουμε από κοινού οι δυο ιστορικές ομάδες του ΑΟΚ Καβάλας και της Δόξας Δράμας, έναν φιλικό αγώνα στη μνήμη του Άλκη μας».

Ο ίδιος, ευχαρίστησε τις διοικήσεις των δύο ομάδων, «που δέχτηκαν αυτή την πρόταση και είμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε αυτό το ημίχρονο αγάπης, το ημίχρονο ζωής, με την παρουσία του πατέρα του Άλκη μας, του Άλκη όλων μας, του κ. Άρη Καμπανού, ο οποίος ζήτησε από όλους μας να κάνουμε πράξη ότι όλοι μαζί πρέπει να είμαστε στο γήπεδο, όλοι οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να βλέπουν αυτό τον αγώνα. Αυτό που ζήτησε ο κ. Άρης, εμείς σήμερα, οι Δραμινοί και οι Καβαλιώτες το κάνουμε πράξη».

Όπως τόνισε τέλος ο κ. Παπαεμμανουήλ, «θέλουμε να δώσουμε έναν λόγο, εδώ ενώπιον του κ. Άρη που αυτή τη στιγμή μας συνδέει μια κοινή πορεία να λέμε όχι στη βία, να λέμε όχι στον οπαδικό φανατισμό, να λέμε ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι μια γιορτή και πρέπει να μας ενώνει.

Ας γίνει λοιπόν η θυσία, γιατί είναι θυσία του Άλκη, το τέλος ενός κακού που μας ταλαιπωρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ας γίνει η απαρχή από εδώ και πέρα να είμαστε όλοι ενωμένοι και ο αθλητισμός να είναι μια γιορτή».

Το δικό του μήνυμα για την βία στον αθλητισμό έστειλε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Οι πρόεδροι των δύο ομάδων Δόξας και Καβάλας, χάρισαν στον πατέρα του Άλκη, τη φανέλα των ομάδων τους με τον αριθμό 19 και το όνομα του Άλκη.

Παρόντες στον αγώνα ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κ. Χρ. Παπαθεοδώρου, ο πρώην Βουλευτής Δράμας, κ. Δημ. Κυριαζίδης και ο πρώην Δήμαρχος Δράμας, κ. Θ. Μαργαρίτης.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο γήπεδο, η Λέσχη Φίλων «Οι Μαυραετοί» σήκωσαν πανό με το μήνυμα: «Δεν θέλουμε φονιάδες στη γιορτή μας».

Για την ιστορία, η Δόξα κέρδισε 1-0 την Καβάλα με γκολ του Κατσαμάγκα, ενώ στο 19’ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας, κ.κ. Πολίτης και Παπαεμμανουήλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Δόξα Δράμας: Προκοπίου, Γεωργιάδης, Μουρατίδης, Παναγιώτου, Ρούτσης, Κυριαζής, Ιορδανίδης, Πετρίδης, Στάϊκος, Γεωργηεφένδης, Παπαδόπουλος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Κατσαμάγκας, Κόντος, Οικονομίδης, Χατζηκυριάκου, Παπαϊωάννου, Τζανουλίνος, Τάσιος, Rautiola, Γιαννούσης, Θεοδοσιάδης.

ΑΟ Καβάλας: Σταθάκης, Nedeljkovic, Cohen, Armalas, Μαρινάκης, Θωμαϊδης, Γροσδάνης, Hosseinpour, Stakie, Ammour, Alimi.