Home > νέα > Η Γαία Δράμας σήμερα «ρίχνεται» στη μάχη-Αθ. Κάππας: Ο Δήμος Δράμας δε στήριξε την προσπάθειά μας να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο στη Δράμα

Η Γαία Δράμας σήμερα «ρίχνεται» στη μάχη-Αθ. Κάππας: Ο Δήμος Δράμας δε στήριξε την προσπάθειά μας να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο στη Δράμα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Κ20

Η Γαία Δράμας σήμερα

«ρίχνεται» στη μάχη

Αθ. Κάππας: Ο Δήμος Δράμας δε στήριξε την προσπάθειά μας να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο στη Δράμα

 Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου για την προθυμία του

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Η Γαία Δράμας ως πρωταθλήτρια Νεανίδων 2019-2020, θα εκπροσωπήσει την Ένωση ΑΜΘ, στη 2η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Οι 16 καλύτερες ομάδες του βόλεϊ, θα «ριχτούν» στη μάχη σήμερα και ανάμεσά τους βρίσκεται και η Γαία Δράμας, η οποία θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη την αντίστοιχη ομάδα του Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση, ενώ την επόμενη ημέρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ελασσόνα.

Το Σάββατο, η ομάδα της Δράμας θα αγωνιστεί με την ομάδα του ΠΑΟΚ, και οι δύο πρώτες ομάδες, από τον Α’ Όμιλο, θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Προπονητής της Γαία Δράμας, είναι ο κ. Χρήστος Κυριαζίδης, και η αποστολή της δραμινής ομάδας, αποτελείται από τις:

GAIA3

Κεραμιτσοπούλου Σίσσυ αρχηγός ακραία

Παλλικάρη Άννα ακραία

Μιχαηλίδου Εύα διαγώνιος

Σταυρινάκη Ευαγγελία ακραία

Καραϊσαρλή Αγγελική πασαδόρος

Πασχάλη Γεωργία κεντρικός

Στάμου Νικολέτα κεντρικός

Μακρίδου Αθηνά κεντρικός

Ελευθεριάδου Κατερίνα λίμπερο

Τουτούνη Μυρτώ άκρα

Ελευθεριάδου Μυροφόρα πασαδόρος

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Α’ όμιλος

Πέμπτη 5 Μαρτίου

Γ.Σ. Ένωση Ελασσόνας – Π.Α.Ο.Κ.

Α.Σ. Γαία Δράμας – Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Α.Σ. Γαία Δράμας – Γ.Σ. Ένωση Ελασσόνας

Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση – Π.Α.Ο.Κ.

Σάββατο 7 Μαρτίου

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ. Γαία Δράμας

Γ.Σ. Ένωση Ελασσόνας – Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση

Ο πρόεδρος της Γαία μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο πρόεδρος της ομάδας, Αθανάσιος Κάππας, μιλάει στον «Πρωινό Τύπο», για την επιτυχία της δραμινής ομάδας, να βρεθεί για μια ακόμα χρονιά στις 16 καλύτερες ομάδες στις Κορασίδες, ενώ εκφράζει και την πικρία του για το γεγονός ότι η Δράμα, δεν κατάφερε φέτος να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της Γαία Δράμας, είχε ξεκινήσει εγκαίρως προσπάθειες προκειμένου να καταθέσει πρόταση στην Ομοσπονδία, ώστε να φιλοξενηθεί στη Δράμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

GAIA

Δεν παρέλειψε δε ο κ. Κάππας, να επισημάνει ότι ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, κ. Γιάννης Κυριακίδης, εξέφρασε αυτοβούλως την μεγάλη επιθυμία να φιλοξενήσει στο Νευροκόπι το πρωτάθλημα.

Μιλώντας ο πρόεδρος της Γαία, για τη σκέψη και την προσπάθεια να φιλοξενηθεί στη Δράμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επεσήμανε:  «Τα τελευταία χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, και είπαμε φέτος να πάρει η Δράμα την διοργάνωση. Ο Σύλλογός μας, μετρά μόλις 3,5 χρόνια ζωής, όμως έχει κερδίσει έξι αναπτυξιακά πρωταθλήματα, και σίγουρα αν η διοργάνωση πραγματοποιούνταν στη Δράμα, θα ήταν πιο εύκολο για την ομάδα μας, να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Είμαι μέλος της ΕΣΠΕ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και θέλησα να κάνω μια μεγάλη διοργάνωση, η οποία θα γινόταν στην περιφέρειά μας, και συγκεκριμένα στη Δράμα. Άλλωστε, θα αποτελούσε μία οικονομική ανάσα για την πόλη μας το να γινόταν μια διοργάνωση, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, δεδομένου ότι θα φιλοξενούσαμε για ένα τετραήμερο 150 αθλήτριες, αλλά και γονείς τους – συνοδούς.

Ζήτησα λοιπόν από τον Δήμο Δράμας, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αντιθέτως ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου διά του Δημάρχου του κ. Κυριακίδη με συγκίνησε με την προθυμία του. Θεωρώ χρέος μου να πω πως ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, αυτοβούλως επικοινώνησε μαζί μου και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και φυσικά να καλύψει μέρος των αναγκών των Συλλόγων.

Δυστυχώς όμως, η πρόταση που κατέθεσα στην ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδας) για τη διοργάνωση της προημητελική και ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων 2019-2020 στο Κ. Νευροκόπι δεν έγινε δεκτή.

Η απόρριψη της πρότασης στηρίχθηκε από πλευράς Ομοσπονδίας στο γεγονός ότι ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου δε διαθέτει τις απαιτούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις – γήπεδα, οι οποίες να καλύπτουν τις ανάγκες των ομάδων για προπόνηση και φυσικά για τους αγώνες.

Δυστυχώς, παρόλο που στο Δήμο μας έχουμε τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα, ο Δήμος Δράμας δεν μας στήριξε.

Το κονδύλι που ζητήσαμε ήταν της τάξης των 2.500-3.000 ευρώ, όμως σίγουρα η διαμονή αθλητών και γονέων για τέσσερις ημέρες στην πόλη μας, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο θα ήταν, μια πραγματική ανάσα για πολλούς. Δυο τινά υπάρχουν, ή δεν τους ενδιαφέρουν τέτοιες διοργανώσεις ή τους ενδιαφέρει και δεν μπορούν να τις διαχειριστούν.

Όπως είπα και νωρίτερα, θα ήταν σπουδαίο για την πόλη της Δράμας να κάνει την υπέρβαση και η ομάδα της Γαία Δράμας, να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Είναι διαφορετικά να παίζουν τα παιδιά στον τόπο τους και να έχουν στήριξη, και αλλιώς σε άλλη πόλη – μεγάλη πόλη, με συνεχόμενες μετακινήσεις. Είχα συνεννοηθεί και με τα σχολεία της πόλης να βρεθούν στο γήπεδο, ώστε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό και να στηρίξουν φίλους και συμμαθητές.

Σίγουρα, οι αγώνες θα γινόντουσαν με γεμάτες κερκίδες και αυτό θα ήταν καλό για τον αθλητισμό, και για όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Να μην ξεχνάμε ότι θα ερχόντουσαν στη Δράμα, οι ομοσπονδιακοί προπονητές, της Εθνικής Ελλάδος, αγοριών, κοριτσιών και της ανάπτυξης, εκτός ότι θα ήταν και από το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ από την Αθήνα».

Μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα

Φέτος, είναι ίσως η καλύτερη χρονιά της «Γαία» Δράμας, γιατί ήδη έχουν περάσει στις Νεανίδες στους 16, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παίζει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. «Στις Κορασίδες είμαστε πρώτοι, έχουμε περάσει στα πλέι οφ και λογικά έτσι όπως είναι η ομάδα, δεν νομίζω να χάσουμε την πρώτη θέση και φέτος στην περιφέρεια, και να πάμε στο Πανελλήνιο πάλι στις 16 καλύτερες της Ελλάδας στις Κορασίδες.

Στις Γυναίκες, είμαστε πρώτοι. Αρχίζει στις 15 Μαρτίου το μίνι πρωτάθλημα, μεταξύ των τεσσάρων ομάδων. Εμείς έχουμε πλεονέκτημα ως αήττητοι, με έξι βαθμούς ενώ δεύτερες είναι οι Αμαζόνες από την Αλεξανδρούπολη, που ξεκινούν με τέσσερις βαθμούς, ακολουθεί η Κομοτηνή με δυο βαθμούς και οι Σέρρες με μηδέν βαθμούς. Όποιος βγει πρώτος από τα πλέι οφ, πάει στα μπαράζ για την Α2. Είμαστε μια ομάδα, η οποία έχει μόλις 3,5 χρόνια που δημιουργήθηκε και σίγουρα τα αποτελέσματά μας στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, μας χαροποιούν. Η τοπική κοινωνία μας στηρίζει, και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς που εμπιστεύονται σε εμάς τα παιδιά τους».

Κλείνοντας, ο κ. Κάππας, θέλησε να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου και τον Δήμαρχος, κ. Κυριακίδη για την υποστήριξή του να συνδιοργανώσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα, η οποία είναι νικήτρια και μόνο που βρέθηκε για μια ακόμα φορά στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.