Home > νέα > Γέφυρες σε νέους ανθρώπους η πολιτική ανοικτών θυρών από τον Κ. Μητσοτάκη Ο Δραμινός Μιχάλης Τάσσου στα 50 νέα πρόσωπα

Γέφυρες σε νέους ανθρώπους η πολιτική ανοικτών θυρών από τον Κ. Μητσοτάκη Ο Δραμινός Μιχάλης Τάσσου στα 50 νέα πρόσωπα

Ανανέωση με 50 νέα στελέχη στη Νέα Δημοκρατία

Γέφυρες σε νέους ανθρώπους η πολιτική

ανοικτών θυρών από τον Κ. Μητσοτάκη

Ο Δραμινός Μιχάλης Τάσσου στα 50 νέα πρόσωπα

 

 

 

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ των ανοικτών θυρών εγκαινίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να ρίξει γέφυρες σε νέους ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχαν σχέση με την πολιτική, αλλά θέλουν να προσφέρουν. Έτσι, η δημιουργία του μητρώου στελεχών απέδωσε καρπούς, και ήδη το κόμμα παρουσίασε τα 50 νέα στελέχη που πέρασαν τις «σκληρές εξετάσεις» του μητρώου.

«Η Ν.Δ. θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα. Θα ενταχθούν πρόσωπα που φέρνουν έναν νέο αέρα στην πολιτική», ήταν η αποστροφή του λόγου του Κ. Μητσοτάκη προ ημερών, ενόψει της «απόβασής» του στη Θεσσαλονίκη. Η ανανέωση της Ν.Δ. μέσω του μητρώου στελεχών προχωράει σε πείσμα των καιρών, καθώς ακόμη 50 πρόσωπα από ολόκληρη την Ελλάδα εντάσσονται στο δυναμικό της.

Το στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε τη δημιουργία του μητρώου στελεχών τον περασμένο Οκτώβριο, είναι προσωπικό. Τότε πολλοί μίλησαν για επικοινωνιακό νεωτερισμό. Το εγχείρημα είναι ριψοκίνδυνο, καθώς ξεφεύγει από την ασφάλεια των κομματικών διαπιστευτηρίων. Επιδίωξή του είναι να σπάσει τα στερεότυπα και την παλαιά αντίληψη ότι το κόμμα είναι μια κλειστή δομή στην οποία έχουν πρόσβαση μόνον οι «εκλεκτοί» και όσοι έχουν γράψει χιλιόμετρα σε κομματικές οργανώσεις.

νδ

Βασική επιδίωξη της δημιουργίας του μητρώου ήταν εξαρχής να σηκώσει ανθρώπους από τον καναπέ και να τους κάνει να κινητοποιηθούν. Κάποιοι –παλαιότεροι ίσως– θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Κάποιοι άλλοι μπορούν, αλλά είτε δεν ήθελαν είτε δεν τους δόθηκε η ευκαιρία.

Επί της ουσίας, το μητρώο είναι μια διευρυμένη δεξαμενή στελεχών, ένα επιπλέον κανάλι προσέλκυσης πολιτών που μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν και να διακριθούν στον χώρο της πολιτικής. Στόχος του προέδρου της Ν.Δ. είναι να σπάσει τα κομματικά στεγανά για να δώσει «οξυγόνο» στο κόμμα.

Δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι τα επόμενα ψηφοδέλτια δεν θα αποτελούν ανακύκλωση στελεχών, αλλά θα εμπλουτιστούν από φρέσκα και ικανά πρόσωπα που έχουν την ικανότητα να συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος της Ν.Δ. Το μότο του κ. Μητσοτάκη είναι «αξιοκρατία παντού, αξιολόγηση παντού».

Συντονίστρια του καινοτόμου εγχειρήματος έχει αναλάβει η Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για θέματα στελεχιακού δυναμικού και διευθύντρια Ανάπτυξης/Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων στη σχετική διεύθυνση που προστέθηκε στο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σημαντική είναι επίσης η δικτύωση μεταξύ των νέων αυτών πολιτικών στελεχών και για τον λόγο αυτόν έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο μεγάλες εκδηλώσεις για τα στελέχη που έχουν επιλεγεί –μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη– αμφότερες παρουσία του κ. Μητσοτάκη.

Στην πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 βιογραφικά. Έχουν ήδη διεξαχθεί 1.200 συνεντεύξεις, για τις οποίες έχουν αφιερωθεί 900 ώρες από δέκα ομάδες, στις οποίες μετέχουν 32 αξιολογητές. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 42 έτη.

 

Τα νέα πρόσωπα

Τα 50 νέα στελέχη της Ν.Δ. είναι οι εξής:

Ντίνος Παπαδημητρίου, Νίκος Τσονάκας, Κατερίνα Ζιούτα, Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, Ειρήνη Χατζοπούλου, Ηλίας Τσαούσης, Δημήτρης Λαθούρης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Γιάννης Δεληγιάννης, Ρουσλάν Μπουτζάν, Γιώργος Παππάς, Αγνή Κανδύλη, Αντώνης Χονδρονίκος, Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, Ευάγγελος Θεολόγης, Αλέξανδρος Λαγάκος, Αντώνιος Γιαμβριάς, Γεώργιος Καραβάνας, Ανδρέας Παλευρατζής, Χρήστος Κουμουνδούρος, Σοφία Αναγνωσταρά, Ινέτζη Δημητρακάκη, Μιχάλης Καντιδενός, Βασίλης Τσιφλικιώτης, Αναστασία Σακκαρέλη, Νίκος Κοροβέσης, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, Σπύρος Λίτσας, Αθανάσιος Πηλιούνης, Ελένη Μαυρόγαλου, Γιώργος Λεούσης, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Καλπουζάνη, Κώστας Δρετάκης, Βασίλης Στουραΐτης, Σπύρος Βουγάς, Γιώργος Κοκκάς, Σπύρος Ραψομανίκης, Τόνια Αράχωβα, Γιώργος Κριμπάς, Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, Βασίλης Μπορμπότης, Ιωάννης Σαμαράς, Πάνος Λώλος, Σωτήρης Κοπατσάρης, Βαλεντία Τσέπη, Μιχάλης Τάσσου, Σταύρος Βλαχογιάννης.