Home > Αθλητικά > ΓΕΛ Προσοτσάνης  και Εκπαιδευτήρια Δούκας οι νικητές στο Σχολικό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης

ΓΕΛ Προσοτσάνης  και Εκπαιδευτήρια Δούκας οι νικητές στο Σχολικό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης

ΓΕΛ Προσοτσάνης  και Εκπαιδευτήρια Δούκας

οι νικητές στο Σχολικό

Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στη Δράμα η τελική φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων Χειροσφαίρισης. Στα αγόρια, την πρώτη θέση κατέκτησαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ενώ στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέκτησε για ακόμα μια χρονιά το ΓΕΛ Προσοτσάνης Δράμας. Τα κορίτσια της Προσοτσάνης, κέρδισαν στον τελικό με 39-28 την ομάδα του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας της Κύπρου.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε το 1ο ΓΕΛ Καματερού στα κορίτσια, ενώ στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας – Κύπρου ήταν και το ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας Χανίων. Στα αγόρια την πρώτη θέση κατέκτησαν όπως αναφέραμε παραπάνω τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, την δεύτερη θέση το 2ο ΓΕΛ Άργους και την τρίτη θέση το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας. Στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος βρέθηκε και το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου της Κύπρου.

Ήταν μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση όπως δήλωσαν όλοι οι φιλοξενούμενοι μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Στη Δράμα βρέθηκαν οι οκτώ καλύτερες ομάδες Χειροσφαίρισης των Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου και ήταν μια γιορτή σχολικών αγώνων.

Μετά το τέλος του αγώνα ΓΕΛ Προσοτσάνης με το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, οι δυο γυμναστές – προπονητές των ομάδων μίλησαν στον «Π.Τ.».

Ο προπονητής της Προσοτσάνης, Θωμάς Ματρακούκας τόνισε: « Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες και διοργανώσεις και τελικούς. Αυτή η διοργάνωση σίγουρα ήταν η πιο άρτια από κάθε πλευρά και δεν το λέω γιατί είμαι Δραμινός. Το γραφείο Φυσικής Αγωγής και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έκαναν καταπληκτική δουλειά.

Το Σχολείο μας βρέθηκε σε έναν ακόμα τελικό. Είναι μια συνήθεια που την αγαπάμε και μας αρέσει. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια της ομάδας μας, όπως αξίζουν συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ.

Είναι η πέμπτη φορά που κατακτάμε την πρώτη θέση, ενώ το Σχολείο της Προσοτσάνης έχει κατακτήσει μια τρίτη θέση στην διοργάνωση και μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της κυπριακής ομάδας, Κωνσταντίνος Μαυραγάνης τόνισε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δράμα για την υπέροχη διοργάνωση και φιλοξενία μας από τους πολύ ζεστούς ανθρώπους της πόλης. Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρώτη ομάδα που άξια πήρε την πρώτη θέση και ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια μας που έφτασαν μέχρι εδώ».

Η σύνθεση του ΓΕΛ Προσοτσάνης: Ζάμπα Β., Ιωαννίδου Αρτ., Καστάρη Χρ., Κατσιγιάννη Ευθ., Μελαδίνη Μ., Νούση Σ., Ράμα Γκρ., Σπυρίδου Κ., Τόλιου Μ., Τσαλκίδου Χ., Τσιαμούρα Ευθ., Τσιόκα Ε., Χαλβατζή Ε., Γορδή Χρ., Χαλβατζή Μ., Παπαδοπούλου Ελπ.

Η σύνθεση του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας: Πεδουλίδου Α., Κάδη Κ., Χριστοφή Αγγ., Πιτςσιλλού Κ., Παντζιάρου Π., Χριστοφή Θ., Καΐλα Δ., Καρακίτη Ε., Καρακίτη Α., Παντζιαρού Ν.

Στον «Π.Τ.» μίλησε και ο προπονητής – γυμναστής από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Κώστας Τσαβδαρίδης, ο οποίος τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους ανθρώπους που είναι πίσω από την διοργάνωση αυτή.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ερχόμαστε σαν οργανισμός στη Δράμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι κάθε φορά, γιατί πραγματικά δίνουν αξία στον αθλητισμό και οργανώνουν πάρα πολύ όμορφα τα event, είναι υπέροχες και οι εγκαταστάσεις και όλα.

Αυτά τα παιδιά που κατάκτησαν σήμερα την πρώτη θέση είναι μια φουρνιά αθλητών που δουλεύουν μεθοδικά, δεν βιαζόμαστε και σήμερα ήταν ο πρώτος τους τίτλος. Ο τίτλος αυτός ήρθε μέσα από δουλειά συνολική. Υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων το οποίο εργάζεται πίσω από τα παιδιά. Μπορεί να φαίνεται ότι ένας παίρνει τις αποφάσεις αλλά είναι άνθρωποι γύρω τους που τους αγαπάνε, έχουν πάρα πολύ μεράκι και τους στηρίζουν στην καθημερινότητα.

Αυτό νομοτελειακά, όταν υπάρχει ένα οργανωμένο project, σιγά σιγά με το ταλέντο των παιδιών έρχεται και ανθίζει. Είναι κάτι πολύ όμορφο και είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που ανήκουμε σε αυτόν τον οργανισμό που στηρίζει πάρα πολύ τον αθλητισμό.

Έχουμε πολλά παιδιά που ασχολούνται με το Χάντμπολ και αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι βλέπουμε και την μεγάλη ομάδα να υποστηρίζει αυτό το project προωθώντας παιδιά και εμείς καμαρώνουμε με αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό όταν βλέπουμε ένα μικρό παιδί να μεγαλώνει και να αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα και στην Εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν είναι τόσο ο πρωταθλητισμός, όσο να τους δώσουμε το όραμα και όχι μόνο για το χάντμπολ, αλλά και στο μαθησιακό κομμάτι. Αντιπροσωπεύουμε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που υποστηρίζει άριστα τις δυνατότητες των παιδιών μας, την μαθησιακή και την αθλητική.

Η σύνθεση του Δούκα: Χαλκίδης Νικόλαος, Βλάχος Ανδρέας, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ζησιμάτος Γεώργιος, Ζιώγας Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Εμμανουήλ, Σταματάκος Σταμάτιος, Γεωργίου Διονύσιος, Λίτσης Άγγελος, Βαλκανάς Στέφανος, Παυλάτος Εμμανουήλ-Φανούριος, Ψυντρίδης Ιωάννης, Δαλιούρης Δημήτριος – Παναγιώτης, Σελίδης Απόστολος, Τσιούμας Φώτιος, Ψυντρίδης Γεώργιος και Αλευρίδης Σάββας

Γ.Κ.