Home > Νέα > Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία» Εξώδικη δήλωση προς την κυβέρνηση και τους 300 εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία» Εξώδικη δήλωση προς την κυβέρνηση και τους 300 εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Αφρικής

Εξώδικη δήλωση προς την κυβέρνηση και τους 300 εκπροσώπους

του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία»

 

 

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του στον «Π.Τ» την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Τάτσιος, είχε πει ότι ετοιμαζόταν η εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπα, την κυβέρνηση και του 300 εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αυτό το εξώδικο στάλθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής στους εξής: στον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών κ.Νικόλαο Κοτζιά και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο, με τις οποίες ζητούν να εισακουστεί η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, όπως αυτή διαμορφώθηκε από: (1) τα ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, (2) τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας (3) τα ψηφίσματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων. Η εξώδικη δήλωση είναι εξατομικευμένη για καθέναν από τους 300 βουλευτές της χώρας.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, «με αυτή την ενέργεια οι Μακεδόνες ζητούν από τους εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ξεκάθαρο ερώτημα – ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ; – και οι επιλογές για απάντηση να είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ ξεκάθαρα».

Καλούνται οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντισταθούν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και τους ζητείται να δηλώσουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (αυτοί και οι αναπληρωματικοί τους) σε περίπτωση που παρακαμφθεί ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και τεθεί το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, ως κίνηση υποστήριξης των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού. Επισημαίνεται ότι ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ισοδυναμεί με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ κι ότι κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα ως ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και τιμωρείται με ΘΑΝΑΤΟ.

Καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν εξουσιοδοτείται να παραχωρήσει το ΟΝΟΜΑ και την ΙΣΤΟΡΙΑ της Μακεδονίας, ούτε να προσβάλει την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του Ελληνικού λαού. Οι Μακεδόνες ανά τω κόσμω με την παρούσα εξώδικο δήλωση ζητούν από τους πολιτικούς να πράξουν τα ΝΟΜΙΜΑ!

 

Το εξώδικο στον πρωθυπουργό

Στο εξώδικο που στάλθηκε στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, γίνεται αναφορά στην ιστορία της Μακεδονίας, ενώ αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Είμαστε Έλληνες πολίτες. Εκτός τούτου, ειδικότερα δραστηριοποιούμαστε εκ του καταστατικού των σωματείων που εκπροσωπούμε, με σκοπό την προάσπιση του ονόματος και των εδαφών της Μακεδονίας μας και την μη συμπερίληψή του στην ονομασία της γείτονος χώρας των Σκοπίων.

Το γεγονός ότι η παραχώρηση του δικαιώματος της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια, σημαίνει παραχώρηση, λιγότερο ή περισσότερο βραχυπρόθεσμη, των εδαφών της Μακεδονίας μας, δεν είναι ασφαλώς δικιά μας επινόηση.

Αφενός, οι 371 πιο γνωστοί αρχαιολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου στον κόσμο, σε επιστολή τους προς τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ομπάμα, στις 18 Μαϊου 2009, επέστησαν την προσοχή του στο γεγονός ότι η ανεπίτρεπτη παραχάραξη της ιστορίας που συμβαίνει διά της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ του κράτους αυτού ως «κάτι Μακεδονία», θα δικαιώσει τις εδαφικές τους βλέψεις για διέξοδο προς το Αιγαίο Πέλαγος μέσω της Θεσσαλονίκης, και θα προκαλέσει την δημιουργία νέου κράτους, του από παλιά ανιστόρητα επιδιωκόμενου ως Μακεδονία του Αιγαίου».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι, «η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας εκ μέρους της Ελλάδας στο κράτος των Σκοπίων, συνιστά εκχώρηση των εδαφών της Μακεδονίας. Η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας, επίσης, επιφέρει εκχώρηση του δικαιώματος αναθεώρησης της ιστορίας της Μακεδονίας. Αυτό συμβαίνει για να επιτευχθεί η χωρίς άλλο εκχώρηση των εδαφών από την Ελλάδα στα Σκόπια.  Το όνομα αρκεί για να συμβεί η εκχώρηση της ιστορίας και των εδαφών της Μακεδονίας μας».

Σε άλλο σημείο του εξωδίκου και κατά το τέλους του, γίνεται λόγος για τις νομικές συνέπειες που υπάρχουν, εφόσον το όνομα «Μακεδονία» δοθεί στα Σκόπια:

«Αν παρά ταύτα δεν προβείτε στα νόμιμα, δηλαδή στην προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ως άνω ξεκάθαρο ερώτημα και κανένα άλλο, ώστε δεσμευτικά για εσάς και την κυβέρνησή σας να προκύψει η απάντηση του ελληνικού λαού, αλλά εξακολουθήσετε την αντισυνταγματική και αδιανόητη μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε θέση της ΕΛΛΑΔΑΣ, με το ως άνω εκπεφρασμένο πολλάκις περιεχόμενο, «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ότι διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο.»

Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή ο ως άνω υπουργός των εξωτερικών, είναι υπόλογος σε σας και την κυβέρνησή σας και οι προσωπικές του απόψεις για το θέμα της Μακεδονίας μετατρέπονται σε επίσημη θέση της κυβέρνησης της Ελλάδας, αυτονοήτως μόνο με την έγκρισή σας, απευθύνουμε και σε εσάς προσωπικά, ότι:

Αν παρά ταύτα δεν προβείτε στα νόμιμα, δηλαδή στην προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ως άνω ξεκάθαρο ερώτημα και κανένα άλλο, ώστε δεσμευτικά για εσάς και την κυβέρνησή σας να προκύψει η απάντηση του ελληνικού λαού, αλλά εξακολουθήσετε την αντισυνταγματική και αδιανόητη μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε θέση της ΕΛΛΑΔΑΣ, με το ως άνω εκπεφρασμένο πολλάκις περιεχόμενο, «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ότι διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο.