Home > Αθλητικά > Γιάννης Μπύρος: «Προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου…»

Γιάννης Μπύρος: «Προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου…»

Γιάννης Μπύρος:

«Προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου…»

 

Ο πρώην «ισχυρός» άνδρας του ΑΟ Χαλκίς Γιώργος Τόλιας μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή “Sport Sto Noto radio” δήλωσε πως το 2017 ο ΑΟΧ δεν κατέθεσε εγγυητική επιταγή στη Λίγκα, προκειμένου να ανέβει στη θέση της (στη Football League) η Δόξα Δράμας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τον Μάρτιο του 2017 και εδώ δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο της ομάδας μας, είδα με τα μάτια ξαφνικά ένα έγγραφο με την σφραγίδα του ΑΟΧ που ανέφερε πως  υπήρξαν πλέον 120.780 ευρώ! Αυτά – πάντα ξαφνικά – δικαιολογούνταν με διάφορα ονόματα τα οποίο φέρονταν να έχουν καταβάλει από 3,4 και 5 χιλιάδες ευρώ το καθένα και ένα άλλο, για ποσό 35.000 ευρώ, που έγραφε χαρακτηριστικά  ότι προέρχονταν από κάποιον Μπυρ, Μπυράρ κάπως έτσι! Υποθέτω, πιστεύω, ξέρω ότι αναφερόταν στον Μπύρο τον ιδιοκτήτη της Δόξας Δράμας!!! Έτσι λοιπόν κατ’ εμέ εξηγούνται όλα. Γι΄ αυτό τότε η Χαλκίδα δεν πήγε να παίξει, να κατέβαλε καν την εγγυητική για να πάει στην Β’ Εθνική, παρότι αυτό το είχε καταφέρει μέσα στα γήπεδα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μπύρου

Στο θέμα των δηλώσεων του Γιώργου Τόλια, στην εκπομπή «Sport Sto Noto radio», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μπύρος, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Την εποχή που αναφέρεται ο εν λόγω κύριος, στις δηλώσεις του, δεν ήμουν εμπλεκόμενος στο ποδόσφαιρο. Χορηγός ήμουν στην Δόξα Δράμας.
Αναφέρεται σε έγγραφο του Μαρτίου του 2017. Πώς είναι δυνατόν να ξέρω εγώ από το Μάρτιο, ότι στο τέλος θα βγουν δύο ομάδες και θα πάρει τη γνωστή τροπή η υπόθεση του Ηρακλή; Για ποιο λόγο να λειτουργήσω, τότε, με αυτόν τον τρόπο που ισχυρίζεται, αφού δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα ανέβει κατηγορία ο δεύτερος της βαθμολογίας;
Άλλωστε, ο ΚΑΠ ήταν ξεκάθαρος από πέρυσι και αναγραφόταν χαρακτηριστικά ότι ανεβαίνει μόνο μία ομάδα. Εκείνη την περίοδο δεν γνώριζε κάνεις τίποτα περισσότερο.
Έτσι, ξαφνικά, μου ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ώστε να προβλέψω όλες αυτές τις καταστάσεις; Προφήτης είμαι;
Όλα αυτά τα περιστατικά που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με προβληματίζουν έντονα. Υποψιάζομαι ότι προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου, λίγες ώρες πριν την εκδίκαση της ένστασης του Βόλου ΝΠΣ, αλλά και της πειθαρχικής δίωξης, που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ομάδα μας».
ΠΑΕ Δόξα Δράμας: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσβολή της προσωπικότητας του προέδρου…»

Άμεση ήταν και η αντίδραση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Γ. Τόλια, ψευδείς, αήθεις και έωλες.

«Σε συνέχεια των από 14.11.2018 όλως ψευδών δηλώσεων του κ. Γεώργιου Τόλια, μεταξύ άλλων και κατά του προέδρου, κ. Ιωάννη Μπύρου, στη ραδιοφωνική εκπομπή “Sport Sto Noto”, ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό ότι δεν θα ανεχτούμε καμία προσβολή της προσωπικότητας του προέδρου της ομάδας.
Οι δηλώσεις περί καταβολής ποσού 35.000 ευρώ είναι ψευδείς, αήθεις και έωλες, υπερβαίνουν δε κάθε έννοια δικαιολογημένου ενδιαφέροντος. Αντιθέτως, αξιολογούνται ως άκρως ιδιοτελείς και εμπαθείς, πλήττουν τον πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους και τις στηλιτεύουμε αμείλικτα.
Καλούμε τον κ. Γεώργιο Τόλια να προβεί άμεσα σε ανάκληση των δηλώσεών του που αφορούν τον κ. Ιωάννη Μπύρο, άλλως θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα του προέδρου της ομάδας, ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, με σκοπό την απόλυτη προστασία της τιμής και της υπόληψής του».