Home > Εκδηλώσεις > Η «Εκάβη» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου

Η «Εκάβη» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου

Στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων

Η «Εκάβη» του Ευριπίδη

στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου

 

Η παράσταση «Εκάβη» σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη, παρουσιάζεται το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Καθημερινά φτάνουν στις οθόνες μας εικόνες από πολέμους, εικόνες αφόρητης βίας και σπαραγμού από κάθε σημείο του κόσμου. Το παράλογο του πολέμου  μοιάζει να αφορά μόνο αυτούς που το ζουν, για όλους τους άλλους περιορίζεται σε μια στεγνή, εικονική και ακίνδυνη πληροφορία. Θάβεται ανάμεσα σε πλήθος ειδήσεων, αποκόβεται από το βίωμα του πένθους. Εξοικειωνόμαστε έτσι με την εικόνα και την πληροφορία της βίας, εκπαιδευόμαστε στον θάνατο αλλά ξεμάθαμε να πενθούμε.

Η Εκάβη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη ξεκινά ως πρόσωπο από αυτό το σημείο,  από αυτό που έχουμε ξεχάσει, τον δρόμο του θρήνου. Στο πρώτο μέρος του έργου το πένθος, προσωπικό αλλά και συλλογικό, μοιάζει να γεννά τη μεταφυσική του: ζωντανοί και νεκροί βρίσκονται σε διαρκή συνομιλία, ένα αγόρι άταφο ταράζει τον ύπνο της μάνας του, ένα κορίτσι στέκει στο όριο ζωής και θανάτου. Στην Εκάβη τα πάντα συμβαίνουν σε έναν μεταιχμιακό χρόνο, μετά το τέλος του πολέμου. Η βία όμως δεν έχει τελειώσει. Και εκεί ακριβώς, στον χρόνο της μετάβασης, η Εκάβη του πένθους γίνεται η Εκάβη της εκδίκησης, ανοίγοντας μια τολμηρή διαλεκτική με το σήμερα.

Ένας πολυμελής θίασος εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών και η νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου, που πραγματοποιήθηκε ειδικά για την παράσταση, είναι οι πυλώνες του εγχειρήματος.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη, Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου, Σκηνικά/Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, Μουσική: Νίκος Γαλενιανός, Κίνηση: Χαρά Κότσαλη, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Βοηθός σκηνοθέτιδας: Μάγια Κυριαζή, Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Δημοσθένης Κλιμενώφ, Παραγωγή: Θεατρική Διαδρομή, Εκτέλεση/Διεύθυνση Παραγωγής: Κώστας Μπάλλας, Επικοινωνία- Οργάνωση περιοδείας: Theater Art Company- Μανάφης Σάκης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ταλθύβιος: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Πολυξένη: Μαρίνα Καλογήρου, Εκάβη: Ελένη Κοκκίδου, Οδυσσέας: Θανάσης Κουρλαμπάς, Πολύδωρος: Ερρίκος Μηλιάρης, Θεράπαινα: Ηλεάνα Μπάλλα, Πολυμήστορας: Άκης Σακελλαρίου, Αγαμέμνονας: Αλέκος Συσσοβίτης

Χορός (με αλφαβητική σειρά): Ασημίνα Αναστασοπούλου, Άρτεμις Βαβάτσικα (μουσικός επί σκηνής), Ελισσάβετ Γιαννοπούλου, Μαρία Κωνσταντά, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Λυγερή Μητροπούλου, Ειρήνη Μπούνταλη, Αμαλία Τσεκούρα, Χρύσα Τουμανίδου

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 20€,

Μειωμένο: 17€ (Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων, Άνω των 65 ετών, Παιδικό από 6 έως 12 ετών), ΑΜΕΑ (με κινητικά προβλήματα): Δωρεάν (Οι συνοδοί ΑΜΕΑ πληρώνουν φοιτητικό εισιτήριο.

Ηλεκτρονική Προπώληση: viva.gr

Προπώληση:

Δράμα: «Americanino 30» Γ. Παπανδρέου 30, Τηλ. 2521058206, Ταξιδιωτικό γραφείο «Michailidis Tours», Σμύρνης 20, Τηλ. 2521045755

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.