Home > Νέα > Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε

η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας

του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας

Την έκθεση επισκέφθηκαν οι πρόεδροι Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας

 

 

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η έκθεση φωτογραφίας άνοιξε την περασμένη εβδομάδα στο ισόγειο του δημαρχείου της πόλης μας, και την τελευταία ημέρα, την 1η Ιουλίου, μεταφέρθηκε στον αύλειο χώρο του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων.

Η έκθεση διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων των «Ελευθερίων 2022», και ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπου είναι αφιερωμένες και οι φετινές εκδηλώσεις των «Ελευθερίων».

Στην έκθεση, απεικονίστηκε η εκστρατεία, ο ξεριζωμός και η περίθαλψη των προσφύγων, όπως τον έζησαν οι τότε εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την έκθεση μάλιστα επισκέφτηκαν και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδος, οι οποίοι βρέθηκαν στη Δράμα το προηγούμενο τριήμερο για την 5η Ολομέλεια των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων.

Όπως είχε δηλώσει στον «Πρωινό Τύπο», η πρόεδρος του Περ. Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Παπαδοπούλου, «ο Ερυθρός Σταυρός συνδέεται με όλα τα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας. Έχουμε ένα μεγάλο αρχειακό υλικό και μέσα από αυτό αναφέρονται οι δράσεις του Ε.Ε.Σ. τόσο κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, όσο και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής. Υπήρχαν ήδη σταθμοί του Ε.Ε.Σ. στη Μικρά Ασία, στη Σμύρνη, την Καππαδοκία και αλλού και όταν έγινε η απόβαση και ξεκίνησε η εκστρατεία, ο Ε.Ε.Σ. συνόδευσε τα στρατεύματα μέχρι και τον Σαγγάριο ποταμό. Στη συνέχεια, ο Ε.Ε.Σ. συνόδευσε και πάλι τα ελληνικά στρατεύματα κατά την οπισθοχώρηση και φυσικά ήταν παρών και στα γεγονότα της Σμύρνης και κατόπιν στη Χίο κατά την έλευση των προσφύγων και κατόπιν στον Πειραιά και στο Βόλο και αλλού για την περίθαλψη των προσφύγων και των στρατιωτών».