Home > Αρθρα > Ημεροδείκτης – Όταν έρχονται στη Δράμα οι μεγαλόσχημοι!

Ημεροδείκτης – Όταν έρχονται στη Δράμα οι μεγαλόσχημοι!

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ – Ο Θανάσης Πολυμένης σχολιάζει την επικαιρότητα

 

Όταν έρχονται στη Δράμα οι μεγαλόσχημοι…

Κάθε τρεις και λίγο, να ’σου και κάποιος μεγαλόσχημος θα καταφτάσει στη Δράμα. Και για να πω την αλήθεια, τόσο ως δημοσιογράφος που συνήθως καλούμαι να καλύψω δημοσιογραφικά την επίσκεψη, αλλά ταυτόχρονα και ως πολίτης που ακούω και βλέπω από κοντά κάποια πράγματα… έχω  βαρεθεί πια αυτές τις επισκέψεις.

Γιατί, πριν απ’ όλα, είμαι πολίτης αυτής της πόλης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Δράμα, την οποία είδα να αλλάζει άρδην μέσα στα χρόνια, να μεταμορφώνεται σε ένα αστικό τοπίο, πολλές φορές ενοχλητικό στην καθημερινότητά του, άλλοτε πάλι να γίνεται μια πόλη διασκεδαστική και άλλοτε πάλι βαρετή.

Τα τελευταία χρόνια και πριν ακόμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα πιο πριν, οι επισκέψεις διαφόρων μεγαλόσχημων πολιτικών, μοιάζουν ολοένα να αυξάνονται. Και γιατί άραγε όλοι αυτοί να έρχονται στη Δράμα; Σχημάτισα αρχικά μια πρώτη εντύπωση: ότι όσο περισσότερο ο τόπος αυτός βυθίζεται στη μιζέρια και στη φτώχεια του, αυτές οι επισκέψεις υπουργούν, υψηλών κυβερνητικών στελεχών, όπως και άλλων κομματικών στελεχών, θα αυξάνονται συνεχώς.

Τελευταία επίσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας, αυτή του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος είναι υποψήφιος για να εκλεγεί επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, μαζί με τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους υπόλοιπους. Όπως και να ’χει, ο κ. Καμίνης ήρθε στη Δράμα για να μαζέψει ψήφους από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, γενικότερα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όσους ενδιαφέρονται να μετέχουν σ’ αυτή την ψηφοφορία. Πήγε στο Δικηγορικό Σύλλογο, πήγε στο Εργατικό Κέντρο, άκουσε όσα του είπαν. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του τόπου. Και λοιπόν; Και μετά αποχώρησε!!!

Το ίδιο έκανε και πριν από μερικές μέρες η Φώφη Γεννηματά. Ήρθε, άκουσε, έφυγε. Ήλθον, είδον και απήλθον που θα λέγαμε αλλιώς!  Και λοιπόν; Ο κ. Καμίνης είναι μακριά από την Αθήνα, ζει σε άλλους κόσμους και δεν μπορεί σήμερα να καταλάβει τα προβλήματα της επαρχίας, τα οποία ούτως ή άλλως δεν λένε να διορθωθούν!

Τα ίδια κάνουν και οι κυβερνητικοί υπουργοί, σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνε κι έρχονται, ακούνε, βλέπουν, λένε, καταγράφουν, αλλά χωρίς λύσεις. Κατεβαίνει ο εκάστοτε κυβερνητικός βουλευτής στην Αθήνα, χτυπάει πόρτες, ελάχιστα γίνονται απ’ όλα όσα ζητάει. Και οι νυν και οι προηγούμενοι.

Προβλήματα που μεγαλώνουν χωρίς να δίνονται λύσεις! Αυτή είναι η Δράμα!!!

 

Σύσκεψη για κτηνοτρόφους!

Συσκέψεις στη Δράμα, ουκ ολίγες! Για διάφορα θέματα, κυρίως αγροτικά και κτηνοτροφικά. Φυσικά και οι συσκέψεις περί των οδικών αξόνων. Σ’ αυτήν που ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ, είναι οι κτηνοτρόφοι. Γιατί εκεί εντοπίζονται τα πολλά προβλήματα.

Χθες το πρωί μάλιστα, κτηνοτρόφοι βρέθηκαν στο κέντρο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία. Η κατάσταση είναι τραγική. Η εφημερίδα μας καλύπτει ιδιαίτερα αναλυτικά τα ζητήματα που τους αφορούν και όσοι παρακολουθούν, βλέπουν ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου η κατάσταση πλέον στέλνει στην κτηνοτροφία χρόνια πίσω.

Στο μεταξύ, στη Δράμα, ασχολούνται με συσκέψεις αντί να δίνουν λύσει. Το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, έγινε άλλη μια σύσκεψη – στις άλλες τόσες και τόσες… – στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Δράμας. Την σύσκεψη κάλεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό βουλευτή. Μετείχε και ο κ. Πατακάκης. Ο υπεύθυνος Αγροτικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, έκανε εισήγηση. Ζήτησαν για άλλη μια φορά να γίνει καταγραφή των προβλημάτων τους, ζήτησαν προτάσεις. Και αυτές να κατατεθούν στο Περιφερειακό Συνέδριο που θα γίνει τον επόμενο μήνα Νοέμβριο στην Κομοτηνή. Όπου θα είναι και ο πρωθυπουργός με όλο το επιτελείο του. Στη Δράμα, εκείνες ή τις επόμενες ημέρες, θα έρθει ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, μαζί και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Κασίμης. Ο κ. Αποστόλου έγινε τακτικός θαμώνας της Δράμας. Έχει έρθει τουλάχιστον 4 φορές στη Δράμα. Πήγε παντού, στην Προσοτσάνη, στο Νευροκόπι. Έχει έρθει επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός του ΥΠΑΑΤ κ. Τσιρώνης. Αυτός μάλιστα τον χειμώνα με τις παγωνιές και τα χιόνια λίγο μετά, και υποσχέθηκε αποζημιώσεις… τις οποίες δεν είδε ποτέ κανένας κτηνοτρόφος! Δήθεν θα τους έδιναν από το de minimis,  για τις φυσικές καταστροφές αλλά έδωσαν σε ελάχιστους 1650 σε όλη τη χώρα, με αγελαία ζώα! Σκέτη ειρωνεία… γιατί στην πραγματικότητα είναι ελάχιστοι!

Άλλη μια φορά λοιπόν, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια ακόμα σύσκεψη στη Δράμα, χωρίς να δίνει τίποτα. Μαζεύονται τα λόγια χωρίς απαντήσεις. Και αυτό, για το Περιφερειακό Συνέδριο της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, για να καταθέσουν προτάσεις. Λες και δεν τα ξέρουν εκεί κάτω στην Αθήνα.

Στη μεγάλη φωτογραφία, σύσκεψη στις αρχές Μαρτίου με τον αναπληρωτή υπουργό  κ. Τσιρώνη για τις ζημιές από παγετό και άλλα. Ώρες ολόκληρες, χωρίς να βγει ούτε ένα τόσο δα κέρδος για τον τόπο απ’ όλα αυτά!

 

Πάνε κι έρχονται Βρυξέλλες – ΗΠΑ!

Τελικά, μια μικρογραφία είμαστε όλοι! Από τη Δράμα και από τον κάθε νομό της χώρας, οι αιρετοί, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, πάνω συνέχεια στην Αθήνα στα υπουργεία και διεκδικούν, μήπως και αποκομίσουν κάποιο κέρδος από τον τόπο τους.

Το ίδιο κάνει και η Αθήνα, η κυβέρνηση τρέχει με τους υπουργούς της στις Βρυξέλλες, στο Διευθυντήριο της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη στο ΔΝΤ, μπας και καταφέρει κάτι! Τι να πεις… η πολιτική κρίνεται ακόμα και πάντα στους διαδρόμους!