Home > νέα > Καλλινικίδης: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επισκεψιμότητα της Ονειρούπολης

Καλλινικίδης: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επισκεψιμότητα της Ονειρούπολης

Άνοιξε τις πύλες της η Ονειρούπολη την Κυριακή

Καλλινικίδης: Ξεπέρασε

κάθε προσδοκία η

επισκεψιμότητα της Ονειρούπολης

► Ο κεντρικός έλεγχος γίνεται στη μοναδική είσοδο επί της Εθν. Αμύνης

► Με ένα σφραγιδάκι της Ονειρούπολης μπορείς να περιηγηθείς σε όλα τα σπιτάκια

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ καλές προοπτικές, άνοιξε την Κυριακή τις πύλες της η Ονειρούπολη. Είναι αλήθεια πως ήταν ένας μεγάλος αγώνας δρόμου, αν σκεφτεί κανείς και τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, καθώς και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται.

Ήδη, οι επισκέπτες της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής της χώρας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών και η Ονειρούπολη, βάζει πλέον πλώρη για τις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεπεράσει κάθε απαισιόδοξη σκέψη.

Φυσικά, μαζί με τα απαραίτητα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, ο κάθε επισκέπτης οφείλει να λαμβάνει τα δικά του μέτρα, όπως να φοράει μάσκα σε όλες τις επισκέψεις του εντός της Ονειρούπολης, αλλά βέβαια και να φέρει μαζί του το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τα self test των μικρών παιδιών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης, «η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία κατά γενική ομολογία. Θύμισε παλαιότερες εποχές. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ότι ο κόσμος μετά από δυο χρόνια θέλησε να εκφραστεί, να βγει δηλαδή, παρά τα μέτρα και παρά τον έλεγχο έκαναν υπομονή κατά την είσοδό τους».

Βεβαίωσε μάλιστα ότι «και για εμάς είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία όλο αυτό και πιστεύουμε ότι θα στρώσει για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τους επισκέπτες της Ονειρούπολης με ταχύτητα τους ρυθμούς σε ότι αφορά τον έλεγχο του Covid. Πάντως εντυπωσίασε όλη η παρουσία της Ονειρούπολης, τα εγκαίνια, η πρώτη μέρα και νομίζω ότι είναι ενδεικτικό το πώς θα είμαστε τις υπόλοιπες μέρες. Θεωρώ ότι φέτος θα πέσουμε μέσα, στις προσδοκίες μας που έχουμε για την επισκεψιμότητα».

Έλεγχοι και σφραγιδάκι

Ερωτώμενος για τη μία και μοναδική είσοδο και το πώς γίνονται οι έλεγχοι, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού σημειώνει ότι, «υπάρχει μια κεντρική είσοδος, επί της οδού Εθνικής Αμύνης απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών, ενώ υπάρχουν δύο έξοδοι. Όποιος μπαίνει μέσα, ελέγχεται και αν θέλει, δέχεται ένα κόκκινο σφραγιδάκι της Ονειρούπολης. Μ’ αυτό το σφραγιδάκι, υποδεικνύει ότι έχει ελεγχθεί και δεν θα χρειαστεί από σπιτάκι σε σπιτάκι να περνάει από νέο έλεγχο. Είναι βοηθητικό στην ουσία. Διαφορετικά, όποιος δεν έχει το σφραγιδάκι, θα πρέπει να ελέγχεται σε κάθε σπιτάκι που θα μπαίνει.

Αλλά και ακόμα, εάν δεν έχει σφραγιδάκι, σημαίνει ότι ενδεχομένως έχει παραβιάσει το φράκτη και θα ελεγχθεί από κλιμάκια της Αστυνομίας, που θα έχουν καθημερινή παρουσία και θα του επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο».

Δεκτικός ο κόσμος στον έλεγχο

Ερωτώμενος αν οι επισκέπτες της Ονειρούπολης ήταν δεκτικοί στους ελέγχους ή υπήρχαν παράπονα, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε ότι, «τα παράπονα ήταν ελάχιστα. Η συντριπτική πλειοψηφία το αποδέχτηκε, γιατί καταλαβαίνουν ότι τα μέτρα δεν τα έβγαλε ο Δήμος ή ο Καλλινικίδης, αλλά είναι μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση κι εμείς από την πλευρά της διοίκησης, οφείλουμε να τηρήσουμε το νόμο. Δεν μπορούμε να παραβούμε το νόμο, αυτό είναι αυτονόητο».

Παράπονα για συναυλία

Ζητήσαμε επίσης από τον κ. Καλλινικίδη, να μας πει την άποψή του για τα δεκάδες παράπονα που εκφράστηκαν για την συναυλία το βράδυ της Κυριακής από τον ανερχόμενο ράπερ Ivan Greko, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει αίσθηση. Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε και στη συναυλία του στην Ονειρούπολη, καθώς στους στίχους των τραγουδιών του περιλαμβάνονται βρισιές και άλλες παρόμοιες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες.

Απαντώντας ο κ. Καλλινικίδης, θέλησε να θυμίσει ότι «το 2019 ήταν ο ράπερ Mad Clip με διπλάσιο κόσμο, 6.500 άτομα, αλλά τότε δεν άκουσα να γίνονται παράπονα. Τα παράπονα είναι από ελάχιστους, γιατί την Κυριακή είχε 3.000 κόσμο μέσα. Η συντριπτική πλειοψηφία ήθελε να τον ακούσει.

Εγώ, σαν Λευτέρης Καλλινικίδης, σίγουρα δεν θα πήγαινα να ακούσω κάτι τέτοιο. Όμως η Ονειρούπολη, δεν είναι μόνο για τα γούστα του ενός ή του άλλου, αλλά για όλα μουσικά γούστα και τις επιλογές. Απορώ γιατί έπεσαν από τα σύννεφα! Μήπως τελικά πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα για τα παιδιά τους, τα οποία ακούν τέτοιους είδους μουσική; Τότε είναι θέμα κοινωνικό και όχι θέμα της οργάνωσης».

Επισκεψιμότητα

Σε ερώτηση αν είχαμε επισκεψιμότητα από άλλες πόλεις, σημείωσε ότι, «πολλοί με σταματούσαν στο δρόμο για να μου πουν τις εντυπώσεις τους και μου έλεγαν ότι είναι από την Καβάλα, τις Σέρρες, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη. Άρα φαίνεται ότι τελικά κάναμε πολύ καλή δουλειά», είπε.