Home > Νέα > «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέει η «πόλη+ζωή» για την Ονειρούπολη

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέει η «πόλη+ζωή» για την Ονειρούπολη

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»,

λέει η «πόλη+ζωή»

για την Ονειρούπολη

 

 

ΜΕ ΦΡΑΣΗ «κάλλιο αργά παρά ποτέ», η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τα ου Δήμου Δράμας, για την Ονειρούπολη, επισημαίνει αρχικά ότι, «αν και ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης είναι πλέον πολύ μικρός και καμιά εργασία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη. Αν και ο κορωνοϊός βασανίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη Δράμα – Αν και είναι έκδηλη και απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία όλων των Δραμινών για την πραγματοποίηση της φετινής Ονειρούπολης, η δημοτική αρχή δεν θεώρησε αναγκαία τη συζήτηση του θέματος και χρειάστηκε να το ζητήσει ο επικεφαλής της παράταξής μας Κυριάκος Χαρακίδης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, «ανησυχία προκλήθηκε και στην πλευρά της αδιάφορης και μόνιμα καθυστερημένης δημοτικής αρχής, αλλά αντί να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει θετικά, προτίμησε να επιτεθεί στην παράταξή μας. Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου και μόνο αυτή είναι που βάζει σε κίνδυνο την Ονειρούπολη και αυτό φαίνεται από την μεγάλη καθυστέρηση των προετοιμασιών που οδήγησε τη δημοτική αρχή να προτείνει ακόμα και την αναβολή της έναρξής της».

Η παράταξη  «πόλη + ζωή», σημειώνει ότι, «ως διοίκηση του Δήμου διοργάνωσε απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ονειρούπολης -και με τη συνδρομή της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά και με τις υπηρεσίες του δήμου αποκλειστικά-, με έργα και όχι μόνο με λόγια, ανέδειξε ακόμη περισσότερο την Ονειρούπολη ως την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Και ως αντιπολίτευση, πέρυσι με τον κορωνοϊό να έχει μπει απειλητικά στην καθημερινότητά μας, ήμασταν οι μόνοι που καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για τη διεξαγωγή της Ονειρούπολης στο απειλητικό περιβάλλον της πανδημίας.

Το ίδιο κάναμε και φέτος. Ζητήσαμε με τον πιο απόλυτο και σαφή τρόπο να διεξαχθεί η Ονειρούπολη καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα περιορίζουν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο».

Σχετικά με το ζήτημα της φετινής διοργάνωσης αναφέρεται ότι, «η  δημοτική αρχή, που επισήμως αναγνώρισε την αδυναμία της να διοργανώσει την Ονειρούπολη και να διασφαλίσει την ποιότητα που απαιτείται για την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, ενώ φάνηκε να κατανοεί την ανάγκη να αποδεχτεί τις προτάσεις μας, αρνείται να τις εφαρμόσει. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Έχει ήδη συμφωνήσει για το μοίρασμα των 340.000 ευρώ και έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πού θα γίνουν οι αναθέσεις των εργασιών, από τις οποίες ορισμένες είναι περιττές, αφού αφορούν δράσεις που αν υλοποιηθούν δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η εισήγηση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε εκ των υστέρων ανάθεση εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (τοπογραφική αποτύπωση του χώρου της Ονειρούπολης, η οποία υπάρχει ήδη και χρησιμοποιήθηκε σε επίσημα έγγραφα), μια ενέργεια προδήλως παράνομη, την οποία απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο, αφού την υπερψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαμσάκου και του κ. Καλλινικίδη.

Οι εκφρασμένες και διαπιστωμένες προθέσεις παρανομιών και οι προαποφασισμένες με πλήρη αδιαφάνεια αναθέσεις ύψους 340.000 ευρώ δικαίωσαν απόλυτα την παράταξή μας που απείχε από την διαπαραταξιακή επιτροπή των αντιδημάρχων του κ. Μαμσάκου (κ. Καλλινικίδη και κ. Εφραιμίδη). Μετά και αυτές τις εξελίξεις, διαφαίνεται ότι και η διαπαραταξιακή αποτελεί πλέον παρελθόν και για άλλες παρατάξεις.

Επειδή, μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις και προθέσεις, είναι πλέον ξεκάθαρος ο δρόμος που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου, και επειδή περισσότερες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις θα κάνουν κακό στην Ονειρούπολη, αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες και συνεδριάσεις οργάνων που η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής της δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις αγνοώντας τους νομικούς και ηθικούς φραγμούς, η παράταξή μας δεν θα συμμετέχει στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις οργάνων –πλην του δημοτικού συμβουλίου- που θα αφορούν στη διοργάνωση της Ονειρούπολης. Εξάλλου, η υλοποίηση των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί αφορά την δημοτική αρχή και μόνο».