Home > Αθλητικά > Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις σε Δράμα 86’ και Α.Ο. Προσοτσάνης Αίτημα για έναρξη του πρωταθλήματος στις 13 Φεβρουαρίου

Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις σε Δράμα 86’ και Α.Ο. Προσοτσάνης Αίτημα για έναρξη του πρωταθλήματος στις 13 Φεβρουαρίου

Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις

σε Δράμα 86’ και Α.Ο. Προσοτσάνης

Αίτημα για έναρξη του πρωταθλήματος στις 13 Φεβρουαρίου

 

 

Κανονικά συνεχίζει τις προπονήσεις από τις αρχές του χρόνου ο Bianco Monte Δράμα 1986, μετά την διακοπή του πρωταθλήματος στις 24 Οκτωβρίου, λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, το οικονομικό βάρος των εβδομαδιαίων test που γίνονται στα μέλη της ομάδας είναι μεγάλο και γι’ αυτό ο Σύλλογος ευχαριστεί όσους βοήθησαν και έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα.

Η ομάδα της Δράμας, είναι η μοναδική ερασιτεχνική ανδρική ομάδα σε  όλη την  περιφέρεια Α.Μ.Θ. που αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία Handball Premier Α1 εκπροσωπώντας την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και κάνοντας ταξίδια από την Κέρκυρα μέχρι το Άργος.

Σε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες και με τεράστιες απαιτήσεις, καθώς θα διεξαχθεί εν μέσω πανδημίας σε τρεις φάσεις, η Δράμα κατέχει την βαθμολογική θέση με το τέλος του πρώτου γύρου που της αφήνει βάσιμες πιθανότητες για πρόκριση στα Play Off  του πρωταθλήματος.

Παράλληλα στις τάξεις της ανήκουν ενεργοί αθλητές των Εθνικών ομάδων Παίδων, Εφήβων, Νέων και Ανδρών που προσπαθούν να υλοποιήσουν τα αθλητικά όνειρά τους.

Ο δραμινός σύλλογος, με επαγγελματικές απαιτήσεις λόγω του υψηλότατου επιπέδου της κατηγορίας που αγωνίζεται, τις κρίσιμες για την βιωσιμότητά του στιγμές, ελπίζει σε βοήθεια και από άλλους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα από τον Δήμο Δράμας.

 

Επιστολή ΟΧΕ για την επανέναρξη των αγώνων

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος απέστειλε έγγραφο προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, στο οποίο αιτείται την επανέναρξη των πρωταθλημάτων Handball Premier και Α1 Γυναικών το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Κύριε Υφυπουργέ, κατόπιν της έναρξης από τις αρχές του Ιανουαρίου 2021 των προπονήσεων των 2 ανώτερων κατηγοριών του αθλήματος μας – Handball Premier και Α1 Γυναικών – και ανακτώντας σιγά αλλά σταθερά τους ρυθμούς του αθλήματος μας, σας αποστέλλουμε το έγγραφο αυτό ως αίτημα μας προς έγκριση για την έναρξη των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου των ανωτέρω 2 κατηγοριών με ημερομηνία 13-14/2/2021.

Επίσης και προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες για όλους τους εμπλεκόμενους, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα σας αποστείλουμε νέο Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο προς έγκριση και προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πορείας του Covid19.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε την ανταπόκριση σας».

Παράταση της μεταγραφικής περιόδου

H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, με βάση την δυνατότητα που της δίνει ο νέος αθλητικός νόμος και για την διευκόλυνση των σωματείων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, αποφάσισε την παράταση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

ΠΣΑΧ: Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ομάδων της Α1 και της Handball Premier

Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις του ΠΣΑΧ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών-τριών Χειροσφαίρισης) με τους εκπροσώπους των αθλητριών και των αθλητών των ομάδων της Α1 Γυναικών και της Handball Premier Ανδρών 08/01 και 09/01 αντίστοιχα, στις οποίες μέσα από εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη της. Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι: «γνωστοποιήθηκαν οι κινήσεις που έχουν γίνει από τους υπεύθυνους της κάθε ομάδας σχετικά με τα τεστ στον δρόμο της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, ακούστηκαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί και κατατέθηκαν προβληματισμοί για το μέλλον της σεζόν και της βιωσιμότητας του αθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί πάγια απαίτηση του μεγαλύτερου μέρους των αθλητών και των αθλητριών, η ΟΧΕ ως διοργανώτρια αρχή να εφαρμόσει στο έπακρο την προκήρυξη των πρωταθλημάτων που ήδη υπάρχει και να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή σχετικά με τους υποβιβασμούς των ομάδων στην παρακάτω κατηγορία, καθώς επιθυμούν την αποφυγή συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα παρωδία με τη διαφαινόμενη συμμετοχή εφηβικών ομάδων, αναγκαστικές λύσεις συνεργασίας με παίκτες και αναξιοπιστίας, αφού δεν θα διακυβεύεται στην ουσία τίποτα, παρά μόνο η κατάκτηση των τίτλων και αυτό για ελάχιστες ομάδες».

Ξεκίνησε και η Γυναικείο ομάδα του Α.Ο. Προσοτσάνης

Από τις 5 Ιανουαρίου, προπονείται κανονικά και η Γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Προσοτσάνης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Η ομάδα της Δράμας, συμμετέχει στον 4ο Όμιλο της μεγάλης κατηγορίας, όπου τις δυο πρώτες αγωνιστικές πριν την διακοπή του πρωταθλήματος ηττήθηκε και στα δυο παιχνίδια.