Home > νέα > Κατεδάφιση παλιάς οικίας επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου

Κατεδάφιση παλιάς οικίας επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου

Κατεδαφίστηκε εξαιτίας υγειονομικών προβλημάτων και πιθανών ατυχημάτων

Η κατεδάφιση έγινε μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και την άδεια της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτισμάτων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΛΛΗ ΜΙΑ παλιά διώροφη οικία κατεδαφίστηκε, επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου και Εθνικής Αντιστάσεως γωνία, λίγο πριν από το Νοσοκομείο της πόλης. Πρόκειται για μια παλιά οικία, η οποία παραμένει ακατοίκητη εδώ και δεκαετίες.

Η συγκεκριμένη οικία, είχε πλέον καταστεί άκρως επικίνδυνη για περαστικούς αλλά και για τα διερχόμενα οχήματα, καθώς σοβάδες και ξύλα έπεφταν συνεχώς στο δρόμο και ήταν άκρως επικίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Μεγάλο πρόβλημα υπήρχε επίσης και από υγειονομικής άποψης, καθώς ήταν γεμάτη από σκουπίδια, ποντίκια και μπορούσαν να μεταδοθούν ακόμα και ασθένειες.

katedafisi M Alexandroy (4) copyΗ παλιά οικία, κατεδαφίστηκε χθες το πρωί από το Δήμο Δράμας, αφού πρώτα έγινε η σχετική διαδικασία από την έγκριση της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτισμάτων και τη συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι τελικά επέτρεψαν την κατεδάφισή της. Τα έξοδα της κατεδάφισης θα χρεωθούν στους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Σημαντική ήταν η βοήθεια της Τροχαίας Δράμας που έκλεισε το δρόμο την ώρα της κατεδάφισης, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συνέδραμε με νερό, προκειμένου να καταλαγιάσει η σκόνη.

 

Πολλαπλά προβλήματα με τα παλιά σπίτια

Σε δηλώσεις του στον katedafisi M Alexandroy (6) copy«Πρωινό Τύπο», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «οι οικοδομές αυτές έχουν γίνει εστία μόλυνσης και παρουσιάζουν προβλήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν επανειλημμένα για πολλά χρόνια να κατεδαφιστούν και για μια ακόμα φορά, ήρθε η δημοτική μας αρχή να τα απομακρύνει. Όλη αυτή η κατάσταση δεν μας τιμά, τόσο ως Δραμινούς, όσο και ως ανθρώπους που ασχολούμαστε με τη διοίκηση».

Στην ερώτηση αν το συγκεκριμένο οίκημα και οικόπεδο είναι ιδιοκτησία, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι, «είναι ιδιοκτησία και katedafisi M Alexandroy (8) copyτηρήσαμε το νόμο κατά γράμμα. Το σίγουρο είναι ότι δραμινός λαός δεν θα πληρώσει για την κατεδάφιση αυτή, και τα έξοδα θα καταλογιστούν στους ιδιοκτήτες».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια σπίτια στην πόλη, ο κ. Παπαδόπουλος μας είπε ότι έχει «τουλάχιστον 15 φακέλους με παρόμοιες περιπτώσεις. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται η διαδικασία φτάνουμε πλέον στο δια ταύτα. Έχουμε ήδη σχετική σύμβαση με εργολάβο που είναι πάντα… ετοιμοπόλεμος όποτε χρειαστεί να προχωρήσει στην κατεδάφιση».

Όπως δήλωσε στον «Π.Τ.» ο κ. Παπαδόπουλος, η κατεδάφιση ολοκληρώνεται γρήγορα για να μην κλείνει ο δρόμος και να δίνεται γρήγορα στην κυκλοφορία καθαρός. Τις επόμενες ημέρες, απομακρύνονται τα μπάζα και καθαρίζεται ο χώρος. Όπως τόνισε μάλιστα, «φροντίζουμε να απομακρύνουμε τα άκρως επικίνδυνα και ετοιμόρροπα σπίτια που βρίσκονται σε  κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης, ενώ η κάθε διαδικασία κρατάει περίπου ένα χρόνο».

Δηλώσεις στον «Π.Τ.» έκανε επίσης και ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο οποίος ήταν παρών στις εργασίες κατεδάφισης: «Μετά από πολλά χρόνια, δίνουμε λύση σε μια περιοχή, που είχε πραγματικά πολλά προβλήματα. Τα ετοιμόρροπα, δυστυχώς, είναι μια πληγή για τη Δράμα και γενικά για τις γειτονιές της. Όπου έχουμε ακίνητα που είναι κατεδαφιστέα, έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα και τα γκρεμίζουμε για να στηρίξουμε όλες τις περιοχές της Δράμας».