Home > νέα > Κατευθυντήριες οδηγίες για υγειονομικά μέτρα στην Ονειρούπολη από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας Ενημερωτική δράση του Ιατρικού Συλλόγου για δότες μυελού των οστών

Κατευθυντήριες οδηγίες για υγειονομικά μέτρα στην Ονειρούπολη από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας Ενημερωτική δράση του Ιατρικού Συλλόγου για δότες μυελού των οστών

Μιλάει στον «Π.Τ.» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

Κατευθυντήριες οδηγίες για υγειονομικά

μέτρα στην Ονειρούπολη από

τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας

Ενημερωτική δράση του Ιατρικού Συλλόγου για δότες μυελού των οστών

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΠΟΡΕΙ σε μια γενικότερη έννοια η πανδημία του κορωνοϊού να δείχνει ότι έχει περάσει, και τα ιδιαίτερα σκληρά και αυστηρά υγειονομικά μέτρα που όλοι βιώσαμε το 2020 και το 2021 να φαίνεται ότι τα έχουμε αφήσει πίσω μας, παρ’ όλα αυτά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η νέα κανονικότητα, μας προστάζει να προσέχουμε σε κάθε περίπτωση, κυρίως όταν βρισκόμαστε σε χώρους με έντονο συνωστισμό, σε κλειστούς χώρους όπως σε αίθουσες εκδηλώσεων και άλλες δραστηριότητες. Και αυτό το πρωτόκολλο της νέας κανονικότητας, συστήνει σε όλους, ότι η μάσκα σε κλειστούς κυρίως χώρους, το αντισηπτικό αλλά κι η μη ανταλλαγή αντικειμένων, αποτελούν πλέον τη νέα κανονικότητα.

Όπως όλοι θυμόμαστε, η Ονειρούπολη του 2020 δεν έγινε, εξαιτίας των συνεχόμενων lockdown που υπήρχαν στη χώρα, ενώ η διοργάνωση του 2021, είχε πραγματοποιηθεί κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.

Φέτος, το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του 2021, παρ’ όλα αυτά, όλοι μας οφείλουμε να προσέχουμε, να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι όσον αφορά την προστασία μας, αλλά και των παιδιών.

Η φετινή Ονειρούπολη αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου, στα επίπεδα μάλιστα προηγούμενων ετών όπως το 2017, 2018 και 2019. Και στο πλαίσιο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, βρίσκεται σε επαφή με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης της Ονειρούπολης και αναμένεται να δώσει τις βασικές κατευθυντήριες οδηγίες, για την προστασία της υγείας όλων όσων επισκεφτούν τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα. Όλγα Βασιλείου, οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές, είναι η υποτυπώδης έστω προσοχή κατά τις ώρες επίσκεψης στα σπιτάκια της Ονειρούπολης. Και κυρίως όσον αφορά τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με παιδιά εντός των οικίσκων.

«Αυτό αφορά ζητήματα όπως το πώς θα μπαίνουν στα σπιτάκια, θα πρέπει να φοράνε μάσκα σε κλειστούς χώρους, να χρησιμοποιούν είδη μια χρήσης τα οποία στη συνέχεια θα πετιούνται και χωριστά αντικείμενα για κάθε παιδί που δεν θα μεταφέρονται από το ένα στο άλλο. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες υγειονομικής προστασίας», τονίσει στον «Π.Τ.» η κα. Βασιλείου και συμπληρώνει: «Κάποια στιγμή θα περάσουμε από τους χώρους με τους υπεύθυνους και θα δούμε ακριβώς αν πρέπει  να κρατούνται κάποιες αποστάσεις, αν είναι οικογένειες ή όχι, ή μεικτά γκρουπ, και ακόμα με τα πολλά σχολεία που θα επισκεφτούν τη Δράμα και γενικά να είναι μια ομαλή μετάβαση σε μια κανονικότητα».

Όπως σημειώνει η ίδια, «εμείς θεωρούμε ότι η χρήση μάσκας, το αντισηπτικό ακόμα και τα γάντια όταν χρειάζεται, είναι μια κανονικότητα πλέον. Το βλέπουμε ως μια καθημερινότητα πλέον. Αν δείτε, ασυναίσθητα πλέον τα παιδιά, όταν  μπαίνουν κάπου, φοράνε μάσκα. Είναι εκπαιδευμένα τα παιδιά καλύτερα από τους ενήλικες. Τα παιδιά ακολουθούν καλύτερα τις οδηγίες από τους ενήλικες που δεν θέλουν να ακολουθήσουν».

Όσο για τους εξωτερικούς χώρους δεν υπάρχουν περιορισμοί, διευκρινίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.

Η δράση του Ιατρικού Συλλόγου

Σε ερώτηση αν φέτος ο Ιατρικός Σύλλογος θα συμμετέχει με κάποια δραστηριότητα στην Ονειρούπολη, η κα. Βασιλείου απαντάει θετικά, επισημαίνοντας ότι, θα φιλοξενηθούν εμβόλιμα στο σπιτάκι του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ερυθρού Σταυρού, όπου κάποια απογεύματα θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το μυελό των οστών για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν δότες.