Home > νέα > Καθημερινά 28 μερίδες φαγητού σε 15 οικογένειες από Παιδικούς Σταθμούς της Δράμας

Καθημερινά 28 μερίδες φαγητού σε 15 οικογένειες από Παιδικούς Σταθμούς της Δράμας

Προσφορά γευμάτων από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας

Καθημερινά 28 μερίδες φαγητού

σε 15 οικογένειες από Παιδικούς

Σταθμούς της Δράμας

Η παραλαβή των μερίδων γίνεται αποκλειστικά από εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Ο ΔΗΜΟΣ Δράμας, είναι από τους Δήμους εκείνους που υλοποιεί διάφορα προγράμματα σίτισης και βοήθειας προς ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας. Τόσο μέσα από το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ,  όσο και με την προσφορά συσσιτίων σε μεμονωμένους άλλους συμπολίτες μας, ή με οποιαδήποτε άλλο τρόπο.

Στον καιρό της πανδημίας μάλιστα, το 2020, όταν η Ιερά Μητρόπολη Δράμας αναγκάστηκε να σταματήσει τα συσσίτια που διατηρούσε, είχε αναλάβει και έφερε εις πέρας, το δύσκολο έργο του συσσιτίου.

Σήμερα, μέσα από τα διάφορα προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας, όπως το ΤΕΒΑ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις Διατακτικές του Πάσχα και των Χριστουγέννων, το «Βοήθεια στο Σπίτι» και άλλα προγράμματα, βοηθούνται σημαντικά εκατοντάδες οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, τα οποία εντάσσονται στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Τα προβλήματα αυτά που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας, εντάθηκαν ακόμα περισσότερο στον καιρό της πανδημίας του Covid-19. Στην προσπάθεια σίτισης των ευάλωτων ομάδων, βοηθάει μεταξύ άλλων και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας (ΝΠΔΔ), το οποίο έχει στην ευθύνη του τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ κτλ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ, αποφασίστηκε η παροχή ορισμένων μερίδων φαγητού καθημερινά, προκειμένου να βοηθηθούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου μας.

Η συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο διεξήχθη δια περιφοράς, μέσω αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του κ. Δερματίδη, «η επιτυχής συνεργασία αλλά και η συντονισμένη διαχείριση της πρωτοφανούς και δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, σχετικά με την μάστιγα της οικονομικής κρίσης και την πανδημία covid-19, στην αντιμετώπιση της ανάγκης σίτισης σε ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και τον κοινωνικό αποκλεισμό, μας ώθησε να αιτηθούμε για την τρέχουσα περίοδο την κάλυψη της ανάγκης αυτής».

Όπως είπε ο κ. Δερματίδης, «δεδομένου ότι  δεν υπάρχει κάποιος άλλος φορέας ή δομή στον Δήμο μας που να καλύπτει την ανάγκη αυτή», ζήτησε να διατεθούν από το ΝΠΔΔ 29 μερίδες φαγητού για 15 οικογένειες. Τις μερίδες φαγητού θα παραλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και  στη συνεχεία θα τις διανέμουν σε συνδημότες μας, οι οποίοι κατόπιν κοινωνικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους.

Οι Παιδικοί Σταθμοί που θα αναλάβουν

Σε δήλωσή του χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Δερματίδης, σημείωσε ότι «αυτό γίνεται εδώ και μερικά χρόνια. Κάθε χρόνο, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας μάς ζητάει αν μπορούμε να βοηθήσουμε την όλη κατάσταση».

Όπως λέει, «σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε κι εμείς, προσφέρουμε μερικές μερίδες φαγητού καθημερινά προς κάποιες οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Σε κάθε Παιδικό Σταθμό έχουμε μαγείρισσες, οι οποίες παρασκευάζουν το φαγητό για τα παιδιά, οπότε μπορούν να γίνουν μερικά γεύματα παραπάνω. Και έτσι, εκεί που μπορούμε να βοηθήσουμε μερικές οικογένειες, είναι ευχής έργο να γίνει».

Οι Παιδικοί Σταθμοί που θα επιβαρυνθούν με την επιπλέον παρασκευή μερίδων φαγητού, μέχρι νεωτέρας απόφασης και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της υπηρεσίες είναι: ο Παιδικός Σταθμός Καλού Αγρού με 10 μερίδες φαγητού, ο Παιδικός Σταθμός Ξηροποτάμου με 10 μερίδες και ο Β΄ Παιδικός Σταθμός με 8 μερίδες.