Home > Αθλητικά > Και στην Δράμα Την Κυριακή η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία «Ζητούνται ασφαλείς και λειτουργικοί ποδηλατόδρομοι»

Και στην Δράμα Την Κυριακή η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία «Ζητούνται ασφαλείς και λειτουργικοί ποδηλατόδρομοι»

Και στην Δράμα

Την Κυριακή η  12η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία

«Ζητούνται ασφαλείς και λειτουργικοί ποδηλατόδρομοι»

 

 

Η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου με κύριο αίτημα να αποκτήσουν επιτέλους «οι ελληνικές πόλεις ασφαλείς και λειτουργικούς ποδηλατόδρομους», κάτι που είναι αυτονό-ητο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις,

«Εμείς που θα βγούμε για 12η χρονιά στους δρόμους των ελληνικών πόλεων στις 7 Απριλίου είμαστε ένα ελάχιστο μέρος των ανθρώπων που θα δώσουν ζωή στις πόλεις μας όταν κατασκευαστούν οι ποδηλατόδρομοι» σημειώνουν οι διοργανωτές. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου. Ας κάνουμε όλοι μαζί πετάλι για μια ιδέα που ωριμάζει».

Στην Δράμα την 12η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία διοργανώνουν η Οικολογική Κίνηση Δράμας και η Πρωτοβουλία Πεζών και Ποδηλάτων.

Η ποδηλατοπορεία, πρόκειται να ξεκινήσει την Κυριακή στις 6 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.

Η ποδηλατοδρομία, θα κατευθυνθεί στους δρόμους της πόλης μας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 14 ετών, ενώ οι μικρότεροι θα πρέπει να συνοδεύονται. Η διαδρομή που θα διανύσουν οι ποδηλάτες, θα είναι 15 χλμ περίπου και θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία της Τροχαίας Δράμας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, κράνος, ανοιχτόχρωμο ρουχισμό, φωσφορούχο γιλέκο, νερό, ανταλλακτική σαμπρέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ποδηλατοδρομίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας Πεζών και Ποδηλάτων Δράμας, τα Σ.Β.Α.Κ. δεν είναι απλά συγκοινωνιακές μελέτες ή σχέδια διαχείρισης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Τα Σ.Β.Α.Κ. πρέπει να είναι συνολικά στρατηγικά σχέδια για την ικανοποίηση των αναγκών μετακίνησης (που υπάρχουν και που προβλέπονται) με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα.

Έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Σ.Β.Α.Κ.:

(α) Έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα οχήματα,

(β) Θεωρούν σημαντικότερο να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η ποιότητα ζωής από το να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και στάθμευση του μέγιστου αριθμού οχημάτων.

(γ) Βασίζονται σε συμμετοχικές διαδικασίες που εμπλέκουν όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ομάδες πολιτών, μια καινούρια προσέγγιση για την ελληνική πραγματικότητα.