Home > νέα > Καινούρια παγκάκια, κάδοι και καλαθάκια πρόκειται να τοποθετηθούν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Καινούρια παγκάκια, κάδοι και καλαθάκια πρόκειται να τοποθετηθούν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Δράση καθαριότητας του πάρκου

Καινούρια παγκάκια, κάδοι και

καλαθάκια πρόκειται να τοποθετηθούν

στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Το πρόβλημα καθαριότητας παραμένει άλυτο λόγω της κακής νοοτροπίας ορισμένων

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον καθαρισμό του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου, μας δόθηκε χθες το πρωί, μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Σταμάτη Ρεμόντη, και του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ, κ. Γιώργου Ψαρρά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δράσης καθαριότητας έγινε αναφορά και για νέες παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, καθώς πρόκειται να τοποθετηθούν καινούρια παγκάκια, νέοι πλαστικοί κάδοι, και καλαθάκια, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών και να μην υπάρχουν πλέον σκουπίδια διάσπαρτα στο πάρκο.

Όπως εξήγησε o κ. Ρεμόντης, η καθαριότητα στον χώρο της περιοχής γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και οι υπάλληλοι του Δήμου φροντίζουν ώστε να παραμένει το πάρκο καθαρό. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που υπάλληλοι μπαίνουν μέσα στις πηγές με κατάλληλες αδιάβροχες στολές, καθώς τα σκουπίδια εγκλωβίζονται κάτω από την βλάστηση.

DSC_0295

Παρόλη την προσπάθεια που καταβάλλεται, σκουπίδια, βρίσκονται καθημερινά μέσα και έξω από τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, καθώς και ευρύτερα στο πάρκο, τα οποία πετούν ασυνείδητοι χωρίς να τους ενδιαφέρει η εικόνα αυτού του πάρκου την επόμενη ημέρα.

Παράλληλα στην περιοχή, παρατηρείται τελευταία έντονη λειψυδρία καθώς ο χειμώνας που πέρασε δεν βοήθησε τόσο ώστε να διατηρηθούν τα νερά στις πηγές, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια που βρίσκονται στις λίμνες να εγκλωβίζονται κάτω από την πυκνή βλάστηση και να δυσκολεύουν έτσι οι εργασίες καθαριότητας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται και έντονη δυσοσμία. Αυτό βέβαια, δεν μπορεί να επιλυθεί με κάποια παρέμβαση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, παρά μόνο αν αλλάξει ο καιρός και έχουμε βροχοπτώσεις στην περιοχή μας.

να

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το φαινόμενο των σκουπιδιών της περιοχής, δεν είναι σημερινό. Η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, αποτελεί με το πέρασμα των χρόνων ιδανικό χώρο αναψυχής και περιπάτου, τόσο για τους Δραμινούς όσο και για τους επισκέπτες της πόλη μας. Τα σκουπίδια όμως, παραμένουν στο χρόνο αναλλοίωτο «ντεκόρ» του πάρκου, τα οποία μαζεύονται φυσικά από την εκάστοτε υπηρεσία του Δήμου, αλλά την επόμενη ημέρα «φυτρώνουν» και πάλι, προφανώς από ορισμένους ασυνείδητους επισκέπτες.

Χθες από νωρίς το πρωί, υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δράμας, καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και τις πηγές. Το εντυπωσιακότερο «εύρημα», μεταξύ άλλων αποτέλεσε ένας πυροσβεστήρας ο οποίος βρέθηκε σε μια από τις λίμνες του πάρκου. Τα υπόλοιπα, ήταν συνηθισμένα σκουπίδια, όπως μπουκάλια από μπύρες και αναψυκτικά, αλλά και συσκευασίες από σνακ.

Ο κ. Ψαρράς, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι πραγματοποιούνται τακτικά εργασίες καθαρισμού της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας, παρόλα αυτά όμως καμία δράση καθαριότητας δεν είναι αρκετή, αφού ο χώρος επιβαρύνεται καθημερινά με λογής, λογής σκουπίδια.

νναι

Ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής δράσης καθαρισμού της περιοχής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν αφήνουμε το πάρκο στην τύχη του. Η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο τόσο από άποψη καθαριότητας αλλά και πρασίνου.

Έχουμε στοχεύσει και σε άλλες παρεμβάσεις για τον καλλωπισμό της περιοχής, σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου. Πρόκειται να τοποθετηθούν καινούρια παγκάκια, νέοι πλαστικοί κάδοι, καλαθάκια, και θα γίνουν παρεμβάσεις οι οποίες θα ωφελήσουν έτσι ώστε ο πολίτης όταν επισκέπτεται το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας να είναι και αυτός συμμέτοχος και να μην λερώνει την περιοχή.

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, ότι η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας έχει γίνει στέκι πολλών νέων Δραμινών. Γεγονός, που είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό, αλλά το θέμα είναι ότι πλέον είναι και αυτοί υπεύθυνοι με τις πρακτικές που εφαρμόζουν. Όταν πίνουμε έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό, τα σκουπίδια πρέπει να τα τοποθετούμε στους κάδους που υπάρχουν μέσα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας – οι οποίοι και θα αυξηθούν – και όχι να τα αφήνουμε και να φεύγουμε όπου βρούμε.

Θα ήθελα να καλέσω όλους τους πολίτες της Δράμας, να συνεργαστούν με την δημοτική αρχή και με τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, και να διατηρούν όλους τους χώρους της ευρύτερης περιοχής καθαρούς».