Home > Πρώτο Θέμα > ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ Γ. Κυριακίδης: «Κύριος στόχος μας είναι ανάπτυξη και η στήριξη των παραγωγικών τάξεων. Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας…»

ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ Γ. Κυριακίδης: «Κύριος στόχος μας είναι ανάπτυξη και η στήριξη των παραγωγικών τάξεων. Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας…»

ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Γ. Κυριακίδης: «Κύριος στόχος μας είναι ανάπτυξη

και η στήριξη των παραγωγικών τάξεων. Πρέπει πάση

θυσία να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας…»

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κυριακίδης μιλάει στον «Π.Τ.»

 

Η Δημοτική Παράταξη Κ. Νευροκοπίου «ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ» ξεκίνησε μόλις το 2013 ως μία ανεξάρτητη ομάδα και συμμετείχε στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, όπου απέσπασε ένα εξαιρετικό ποσοστό κοντά στο 20%. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ», κ. Κυριακίδης Γιάννης με τους συνεργάτες του κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των Δημοτών του Κ. Νευροκοπίου˙ εμπιστοσύνη την οποία τίμησε με αποτέλεσμα η δυναμική της παράταξης να διαφαίνεται ακόμη πιο ισχυρή στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Άλλωστε οι στοχευμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κ. Νευροκοπίου, τόσο του κ. Κυριακίδη, όσο και των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης, έδωσαν έναν ακόμη λόγο στους Δημότες του Νευροκοπίου να συστρατευτούν στον προεκλογικό αγώνα της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΕΩΝ». Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Κυριακίδη, ο οποίος δέχθηκε να παραχωρήσει μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Κ. Κυριακίδη συμμετέχετε για 2η φορά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Κ. Νευροκοπίου. Τι ώθησε εσάς και τον συνδυασμό σας να πάρετε την απόφαση αυτή;

Η Κίνηση Νέων ξεκίνησε το 2013 ως μια ανεξάρτητη ομάδα, με σκοπό να αλλάξει την αρνητική πορεία του Δήμου μας. Θέλω να σας υπενθυμίσω  ότι η ομάδα αυτή αγκαλιάστηκε από τους  δημότες τα τελευταία 5 χρόνια, για τρεις κυρίως λόγους, για την ανεξαρτησία της, για την ειλικρίνεια και για το αναπτυξιακό της σχέδιο. Το λεκανοπέδιο Νευροκοπίου, όπως είναι γνωστό στον καθένα μας, βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς παρακμής. Μεγάλη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή φέρουν και οι τοπικοί άρχοντες.

KYRIAKIDHS (KINHSH NEON NEVROKOPIOY)

Αναφέρατε τρεις λόγους, για τους οποίους γίνατε ιδιαίτερα αποδεκτοί από την τοπική κοινωνία κι ανάμεσα σε αυτούς και την ανεξαρτησία. Τι έχετε να δηλώσετε αναφορικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να σας υποστηρίζει ;

Έχουμε προβεί σε επίσημη διάψευση στην οποία δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε επιδιώξαμε τη στήριξη, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κανενός άλλου κόμματος. Αυτό που ενώνει τα μέλη της Κίνησης Νέων είναι η αγάπη για τον τόπο μας και η άδολη συμμετοχή στα κοινά. Δεν επιδιώξαμε ποτέ να φωτογραφηθούμε δίπλα σε πολιτικούς αρχηγούς και κομματικά στελέχη. Ο χρόνος της δημοσίευσης προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον ποιόν και τι σκοπούς εξυπηρετεί το δημοσίευμα αυτό.

Η αλήθεια είναι το παραπάνω συμβάν είναι το δεύτερο χτύπημα που η Κίνηση Νέων δέχεται κάτω από τη μέση. Όπως γνωρίζετε, στις προεκλογικές περιόδους προτεραιότητα στον προγραμματισμό των πολιτικών εκδηλώσεων – κεντρικών ομιλιών έχει ο συνδυασμός που συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές. Δυστυχώς οι άλλοι συνδυασμοί δεν σεβάστηκαν την ευγενή άμιλλα και το εθιμικό δίκαιο και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, δηλώσανε αυθαίρετα τις ημερομηνίες  που αυτοί θέλανε για τη διεξαγωγή της κεντρικής τους ομιλίας. Εμείς από την πλευρά μας διατηρούμε το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου ψηλά και ζητούμε από τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών μια δημόσια συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση εκτρέπει τον προεκλογικό λόγο από τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη μέρα;

Ανάπτυξη, Καθημερινότητα και Διαφάνεια. Θέλουμε να χτίσουμε έναν Δήμο στον οποίο όλοι οι δημότες θα απολαμβάνουν ίση μεταχείριση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής θα είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας. Κύριος στόχος μας είναι ανάπτυξη και η στήριξη των παραγωγικών τάξεων. Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας. Ο Δήμος θα πρέπει να επενδύσει σε έργα με αναπτυξιακό πρόσημο, που στηρίζουν τις παραγωγικές τάξεις και τον τουρισμό. Όλες οι δράσεις του Δήμου θα πραγματοποιούνται σε συνθήκες  πλήρους διαφάνειας.

Παρατηρούμε ότι δεν ανακοινώνετε μεγάλα έργα, κάτι που συνηθίζεται στις προεκλογικές εξαγγελίες των συνδυασμών. Ποιος είναι ο λόγος;

Πώς μπορώ να εξαγγείλω μεγάλα έργα, την ώρα που η τοπική κοινότητα της Μικρομηλιάς δεν έχει νερό εδώ και μια δεκαετία; Όλοι μας γνωρίζουμε ότι για να πραγματοποιηθεί ένα έργο χρειάζεται ανάλογη μελέτη και τέτοιες μελέτες στο Δήμο Νευροκοπίου δεν υπάρχουν. Προτιθέμεθα την επομένη της ανάληψης της ευθύνης του Δήμου να δημοπρατήσουμε μελέτες ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ, με γνώμονα την ικανοποίηση των παραπάνω εξαγγελιών μας.

 

Κίνηση Νέων Λογότυπο

 

Ποιες λοιπόν πρέπει να είναι κατά τη γνώμη σας, οι προτεραιότητες σε έργα στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου;

Σε πρώτη φάση αυτό που πρέπει να γίνει είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως είναι η ύδρευση και η καθαριότητα. Ταυτόχρονα καλούμε τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για να συναποφασίσουμε άμεσα τα έργα που μπορεί ο Δήμος να υλοποιήσει γι’ αυτούς. Όσον αφορά τον τουρισμό, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε άμεσα το Οχυρό Λίσσε, τις Λίμνες Λευκογείων και Καταφύτου και τον Άγιο Ραφαήλ στους Ποταμούς. Επίσης η ενεργή συμμετοχή του Δήμου στη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού αποτελεί κύριο στόχο.

Όπως αναφέρατε παραπάνω, πρέπει πάση θυσία να παραμείνουν οι νέοι στο Νευροκόπι. Οι προϋποθέσεις είναι τουλάχιστον δύο, εργασία και ποιότητα ζωής. Τι σκοπεύετε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση;

Ο Δήμος οφείλει να στηρίξει νέους και νέες για να παραμείνουν στην περιοχή καθοδηγώντας τους και ενημερώνοντάς τους για όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές. Θα οργανώσουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης, αλλά και αμφίδρομης επικοινωνίας με Δημότες με στόχο την ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας σε όλους τους κλάδους. Παράλληλα θα προσελκύσουμε τους ετεροδημότες και θα τους παρουσιάσουμε τις δυνατότητες επένδυσης στο Λεκανοπέδιό μας. Σε τέσσερα χρόνια θα πρέπει να φτιάξουμε έναν Δήμο ανοικτό σε όλους! Με την ίδρυση πολιτισμικού κέντρου και κέντρου Νεότητας σε πρώτη φάση στην Κοινότητα Νευροκοπίου, την υλοποίηση Δημοτικών προγραμμάτων άθλησης παντού, αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας προς τους ηλικιωμένους, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στον Δήμο μας.