Home > Νέα > Κλείνει η αυλαία για την 8η Δραμοινογνωσία με πλήθος δράσεων και ανοιχτά τα οινοποιεία της περιοχής Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Κλείνει η αυλαία για την 8η Δραμοινογνωσία με πλήθος δράσεων και ανοιχτά τα οινοποιεία της περιοχής Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Κλείνει η αυλαία για την 8η Δραμοινογνωσία

με πλήθος δράσεων και ανοιχτά

τα οινοποιεία της περιοχής

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

 

Ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή 28 Μαΐου οι δράσεις και οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της 8ης Δραμοινογνωσίας, στη Δράμα. Πλήθος επισκεπτών αλλά και Δραμινών, απόλαυσαν για ακόμη μια χρονιά τα ξεχωριστά κρασιά της Δράμας, ενώ παράλληλα παραβρέθηκαν σε μουσικές εκδηλώσεις, γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες ημερίδες.

Στις φετινές εκδηλώσεις, τα Οινοποιεία ανοίγουν τις πύλες τους σήμερα και αύριο με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων. Αναλυτικά, τα οινοποιεία της περιοχής της Δράμας είναι το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδης στην Αδριανή, το Chateau Nico Lazaridi, το Κτήμα Γέννημα Ψυχής Μανωλεσάκη, το Κτήμα Οινογένεσις, το Κτήμα Παυλίδη, το OENOPS (Καρατζά) και το Κτήμα Τέχνη Οίνου. Τις πύλες του ανοίγει επίσης και το «Χαρίσκος Αποστάγματα». Αντίθετα τα Οινοποιεία Κτήμα Ερυθρού Ρόδου, Κτήμα Χρήστου Κλωναρίδη και Κτήμα Μιχαηλίδη δεν θα είναι επισκέψιμα. (Αναλυτικό ρεπορτάζ για το πρόγραμμα επισκέψεων και εκδηλώσεων στα οινοποιεία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Πέμπτης 25 Μαΐου).

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σάββατο 27 Μαΐου

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 10:00 π.μ., όπου ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνουν ομιλία και αγώνα σιμουλτανέ με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Θάνο Μαστροβασίλη, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας.

Ακολούθως στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική επίσκεψη στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας με θέμα: «Η ιστορία της παραγωγής και της οικονομία του οίνου στην περιοχή της Δράμας» από την κα. Βασιλική Πουλιούδη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας με την υποστήριξη του Europe direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις 18:00 μ.μ., ο Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού Δράμας διοργανώνει την παρουσίαση βιβλίου του Δραμινού προπονητή και συγγραφέα, Δημήτρη Τζεφαλή, με τίτλο: «Στον δρόμο για το Καλλιμάρμαρο», που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Μετά την παρουσίαση, ο Δημήτρης Τζεφαλής θα δώσει οδηγίες και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δρομέων αναφορικά με τον αγώνα δρόμου Wine Trail ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 28/05/2023.

Στη συνέχεια στις 20:00 μ.μ., ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας διοργανώνει στην κεντρική πλατεία Δράμας εκδήλωση με θέμα: «Φεστιβάλ Γεύσεων, γεύσεις οίνου». Οι Σύλλογοι μαγειρεύουν και παρουσιάζουν τις γεύσεις του τόπου τους. Χρησιμοποιούν επιλεγμένα κρασιά για την παρασκευή τους ή τα συνοδεύουν με αυτά. Η εκδήλωση, θα πλαισιωθεί με τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων που συμμετέχουν.

Την ίδια ώρα, στις 20:00 μ.μ., τo Atlantis Summer Bar παρουσιάζει τους Christina Luna (Vocals / Electric Lute), F/Theme (Live DJ Set & Arrangment), Panos Aivas (Qanun / Vocals).

Στις 21:00 το Giardino διοργανώνει έντεχνη βραδιά μαζί με τη Ρία Ιωαννίδου σε πιάνο και τραγούδι, ενώ την ίδια ώρα το Καφενείον υποδέχεται το συγκρότημα Χαλκοmaniacs.

Τέλος, στις 21:00 μ.μ., το Γλυκό Καφέ υποδέχεται τους Δέσποινα Βαμβακά φωνή, τον Τάσο Μασάδη μπουζούκι – φωνή και τον  Άρη Δίγκα κιθάρα – φωνή.

Κυριακή 28 Μαΐου

Στις 10:00 π.μ., θα διεξαχθεί ο αγώνας «Wine Trail» με δυο αγώνες Δρόμου μέσα από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός, θα γίνουν από το Δημοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής. Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει στις 10:00 (12χλμ) και ο δεύτερος στις 10:15 (7χλμ).

Ακολούθως, στις 19:00 μ.μ., τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας Δράμας «Έφοδος» θα βρίσκονται στα γήπεδα τένις (Ανάπλαση) όπου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Ανατολικά της πόλης».

Στις 20:30 μ.μ., ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας διοργανώνει στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου την εκδήλωση με θέμα: «Διαγωνισμός Γεύσης» με τη συμμετοχή των γονέων των παιδικών τμημάτων παραδοσιακού χορού και του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας.

Την ίδια ώρα στις 20:30 μ.μ., η λαϊκή ορχήστρα Αλέγκρο θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες της στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Στη συναυλία θα συμμετέχει και το παραδοσιακό σύνολο καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.