Home > Νέα > Κυριαζίδης: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες αποπειράθηκαν να πουλήσουν στη δραμινή κοινωνία…»

Κυριαζίδης: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες αποπειράθηκαν να πουλήσουν στη δραμινή κοινωνία…»

Έντονη αντιπαράθεση του βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη με τον πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ

«Παγίδα εν γνώσει ή εν αφελεία;»

Κυριαζίδης: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες αποπειράθηκαν να πουλήσουν στη δραμινή κοινωνία…»

 

 

ΕΝΤΟΝΗ ήταν η αντιπαράθεση του βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Δ. Κυριαζίδη, με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Αντωνούδη, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαρτίου. Ο κ. Κυριαζίδης, στα λεγόμενά του, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος εταιρείας ήρθε στη Δράμα, ουσιαστικά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ότι επιχείρησε να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Στην αντιπαράθεσή του αυτή μάλιστα, παρέδωσε και σχετικά έγγραφα με τα οποία αποδείκνυε ότι, αυτά που έλεγε ο κ. Αντωνούδης ότι οι μελέτες θα ολοκληρωθούν τέλος του 2018, επί της ουσίας είναι η παράσταση για ολοκλήρωση που έδωσε το ίδιο το Υπουργείο Υποδομών.

Για το ζήτημα της ημερίδας, ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο: ««Παγίδα εν γνώσει ή εν αφελεία;» Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του κ. Κυριαζίδη έχει ως εξής:

[Φύκια για μεταξωτές κορδέλες αποπειράθηκαν να πουλήσουν στη Δραμινή κοινωνία ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. κος Αντωνούδης Απόστολος και μια υπάλληλος της εταιρείας (ως γνωστό ο κ. Αντωνούδης έχει διορισθεί, ως πρόεδρος της εταιρείας από την Κυβέρνηση και ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ).

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που θα παραβρισκόταν, “έχασε” το δρόμο και δεν παρέστη στη φαρσοκωμωδία που στήθηκε εν αγνοία προφανώς των εντίμως και άνευ ιδίου συμφέροντος κινούμενων φορέων.

Έτσι, σήμερα σε αίθουσα του Δήμου από τον διορισμένο εκπρόσωπο της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. έγινε προσπάθεια, χωρίς βεβαίως να πεισθεί και ο πλέον εύπιστος, ότι η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει το σύνολο των έργων, έτσι, ώστε το “όνειρο” των Δραμινών αναφορικά με την οδική σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία να γίνει πραγματικότητα.

Παρά δε την ορχηστρωμένη και επιχειρηθείσα κατευθυνόμενη συζήτηση (δυνατή η παρέμβαση των παρισταμένων μόνο ύστερα από κατάθεση γραπτών ερωτήσεων κλπ), προς απογοήτευση των επιθυμούντων αυτό, υπήρξαν από τους προσελθόντες παρεμβάσεις-τοποθετήσεις οπότε και παρουσιάσθηκε η σκληρή πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο δρόμος του έργου είναι μακρύς και νεφελώδης, καθ’ ότι η Κυβέρνηση δεν έχει αυτόν σε προτεραιότητα και ως δήλωσε και ο αρμόδιος Υπουργός την 30/11/2017 στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή “Αν δεν μπορούμε να αποδείξουμε, λοιπόν, τη βιωσιμότητα ενός έργου, πρέπει να χρηματοδοτηθεί ή μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων -που, όπως γνωρίζετε, το κόστος αυτών των έργων, ειδικά για τους δύο άξονες της Δράμας για τους οποίους μπορώ να σας έχω άμεσα μία προσέγγιση για το πόσο κοστίζουν και στη δευτερομιλία μου να σας τα δώσω, είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου- ή μέσα από δανεισμό είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είτε από αλλού”.

Με λίγα λόγια πρέπει η Δραμινή κοινωνία πρέπει να αποδείξει η ίδια τη βιωσιμότητα του έργου, άλλως να το ξεχάσει.

Πιο συγκεκριμένα από πλευράς του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και  Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη κατά την παρέμβασή του τονίσθηκαν τα εξής:

Α. Αυτού του είδους οι ενημερώσεις έχουν επαναληφθεί χωρίς αποτέλεσμα

Β. Είναι ανάγκη η ανάληψη-εκδήλωση συγκεκριμένων ενεργειών (π.χ. παράσταση στο Υπουργείο Υποδομών, θέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε σταδίου του όλου έργου , διαμαρτυρία επί της Εγνατίας οδού κ.α.).

Προς δε παρουσιάσθηκαν από τον Βουλευτή η νέα υπουργική απόφαση, η οποία δίδει νέα παράταση στις μελέτες μέχρι 31/12/2018, αλλά και τρεις Υπουργικές αποφάσεις έγκρισης κτηματολογικών μελετών και μόνο για 16 χιλιόμετρα, δηλαδή τμήματα Οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης, από χ.θ. 4+707,08 έως 20+7000 στην Π.Ε. Σερρών (δηλαδή από το 4ο χιλ γεωγρ. ορίων Δράμας-Σερρών. Δεν συμπεριλαμβάνεται δηλαδή η Π.Ε. Δράμας και ένα μεγάλο μέρος της Π.Ε. Σερρών).

Κοντολογίς, τα παθήματα επιτέλους να μας γίνουν μαθήματα και με εντιμότητα-καθαρότητα έκαστος ν´ αναλάβει τις ευθύνες του (εκπρόσωποι-κοινωνία).]